זקוקה לעצות

ella1302

New member
זקוקה לעצות

בתי בת שנתיים ושבעה חודשים מסרבת לצחצח שיניים. מאז שהיא בת שנה אני מנסה לשכנע אותה לצחצח, אך ללא כל הצלחה. יש לי בבית אוסף מכובד של מברשות שיניים בכל הצורות וצבעים וכל משחות השיניים שמצאתי בסופר - פארם. מיליון פעם לקחתי אותה לראות איך האחיות שלה מצחצחות, אבל המקסימום שהגענו אליו -זה שהיא הסכימה להכניס את המברשת לפה, אבל ללא כל תנועות ציחצוח.אולי יש לכם עצות לפתרון הבעיה?תודה מראש.

לאה_מ

New member
אז מה עשיתם בשנה ושבעה חודשים

האחרונים? אני שואלת, כי אם את מרגישה שאתם במאבק כוחות בעניין הזה, לדעתי כדאי לעשות שבוע הפסקה, לתת לדברים להרגע, ואז לנסות שוב. אני מצרפת לך קישורים לשני שרשורים עם רעיונות חביבים בנושא צחצוח שיניים. העיקר הוא, לדעתי, למצוא את הדרך שתהיה אופטימלית עבורכם - נסי לחשוב איך את יכולה לשנות את המצב הקיים מכל בחינה (שיטה, מיקום, מברשת, אווירה...).

ella1302

New member
../images/Emo51.gif

על שפע רעיונות. בשנה ושבעת החודשים האחרונים הקפדתי לא להכנס למאבקי כוח בנושא. כתוצאה מכך השיניים לא צוחצחו כמו שצריך אפילו פעם אחת. מקווה שבעזרת העצות החכמות נצליח להתגבר על הנושא. שוב תודהץ

חני ב

New member
כמעט כמו בכל דבר

הזמן יעשה את שלו. גם שני הילדים שלי לא צחצחו שיניים בגיל כה מוקדם. גם היום אני די נאבקת איתם לגבי צחצוח אבל היום גילם שונה.

שרוֹן

New member
הגעת למומחים!

השכלול האחרון הוא זה. עוד: לצחצח לפי חיות (פירוט כשאני אמצא את הקישור), לצחצח עם תאורים: עכשיו יוצא לו השוקולד, והינה הפסטה, הופ ניקינו גם אותה. סיפורי זוועות על חידקים: איפה קריוס ברח לי? הינה, הינה, תפסנו אותו, הוא בדיוק עמד לנשוך לך את השן. יש עוד, צריך להיזכר.

שרוֹן

New member
../images/Emo6.gif לאה כבר מצאה את כל הקישורים

האיש כבר שבוע וקצת בפיליפינים, ועידו מדי פעם שואל על הרופא, ואני מסבירה שהוא בחופשה. ומה אני עושה? אני משתמשת בטכניקה חופשית...

המצאה נהדר שלנו עזרה

מברשת שיניים חשמלית. אבא שלי הביא מתנה לאורן מארה"ב- ומאז אין בעיות של צחצוח. (מאז קנינו עוד אחת בסופרפארם) הגענו למצב שאם אני שוכחת לשים אותה על השיש במקלחת אחרי האמבטיה, היא אומרת לי: "אמא, התבלבלת, לא צחצחנו שיניים"

את המברשת שמתלבשת על האצבע

את מכירה? יש אותה בטוב לי לתינוק והיא עולה משהו כמו 10 ש"ח. זה נראה נחמד ואולי (אם לא ניסיתם לשווא כבר בעבר) עם זה היא כן תסכים לצחצח כי המברשת כבר הופכת להיות חלק מהאצבע. עם האצבע דרך אגב היא מסכימה לצחצח? אולי שווה לנסות למרוח משחה קודם על האצבע ולתת לה "להתאמן" על תנועת הצחצוח ללא מברשת. תעשו "סדרת" אימוני אצבע כזו וכשהיא תהיה מספיק "מיומנת" תעברו למברשת אצבע ואח"כ למברשת רגילה. אולי כדאי לעשות טקס הענקת המברשת למצחצחת הטובה ביותר בבית (היא, כמובן), לעטוף לה אותה באריזת מתנה וכו'... אולי האחיות הגדולות שלה יוכלו גם להשתתף בעניין ולעשות איתה תחרויות מי מצחצח הכי טוב וישתתפו גם בטקס הענקת המברשת. אצלנו תמיד מחליפים לכולם מברשות לקראת פסח. אולי אם גם אתם - אז תגידי לה שלקראת פסח אתם רוצים ללכת יחד איתה לבחור לה מברשת חדשה (איזו שהיא רוצה - ברבי, דובונים,... באיזה צבע שהיא רוצה ואיזו משחה שהיא רוצה - סנופי, ברבי וכו'). למזלי, אני התחלתי לצחצח לדן מהשן הראשונה והיום (בן שנה ושבעה) הוא ממש דורש לצחצח בכל הזדצנות ובכל מברשת שהוא רואה. יש לי כמה סטים של מברשת ומשחה בכל מקום (אצל כל הסבים ואצלנו בבית).

למעלה