זקוקה לעצה !!!

שושיל

New member
זקוקה לעצה !!!

בוקר טוב לכולן, אשמח לשמוע את עצתכן/דעתכן, כיוון שאני קצת חסרת אונים. ילדתי את בני השני לפני כ-3 שבועות וחצי, ואני מניקה אותו מאז. בימים האחרונים שעות הערב הן קשות ביותר. הוא עירני ורוצה לינוק כמעט כל חצי שעה. כך יוצא שהוא לא נירדם,וכמובן שגם אני לא, וייצור החלב אצלי לא מתחדש ללא מנוחה ושינה. לפני מספר ימים, כשזה החל, ברגע של משבר, לאחר שעות ללא שינה (שלו ושלי), מלווה בבכי שלו, תוך כדי יניקה מסיבית (פשוט לא עזב את הציצי שלי), נשברתי ונתתי לו 20 ML תמ"ל. אח"כ המשכתי להניק אותו עוד מעט ובסופו של דבר הוא נירדם. בלילה ולמחרת היום החלב התחדש וחזרתי להניק כרגיל. הבעיה שהתסריט הנ"ל חזר מאז 3 פעמים כולל אתמול בערב. מה שעוד מוזר, זה שבכל המיקרים הוא שתה רק 20 ML תמ"ל וסירב (!!) לשתות יותר, ודרש רק ציצי !!! מה דעתכן ? אני בדילמה איומה. מצד אחד, אני חוששת שהוא רעב, שכן בזמן היניקה המסיבית הוא גם בוכה שלא יוצא לו מספיק חלב (לפחות כך נדמה לי). מצד שני, אני חוששת שמתן התחליף יפגע בהנקה. כיצד יוצאים מהפלונטר ??? תודה מראש לכל עיצה שושי

מה שאת מתארת זה קפיצת גדילה

תוכלי לקרוא כאן באתר על מה זה בדיוק ואיך שורדים את זה. הטיפים שלי: הרבה הרבה לשתות ולנוח. אם שעות הערב הן השעות הקשות ביותר ואת יודעת את זה אז תתכונני להן מראש. שמישהו אחר יבצע מטלות בערב שאת היית עושה ואת הולכת למיטה ביחד עם הילד ולא יוצאת משם עד הבוקר. ככה גם תוכלי לאגור כוחות ולנוח וגם להניק. התנוחה שאצלנו היתה הכי טובה בקפיצות בטן לבטן של אמא כשהיד שלך מתחת לראש של הילד ומרימה קצת לתמיכה ושיגיע לפטמה ללא מאמץ. נכון זה קשה הקפיצות האלה אבל הן עוברות. הבאה בתור בגיל 6 שבועות, 3 חודשים וחצי שנה ואני מבטיחה לך אחרי שעכשיו את כבר יודעת איך זה נראה שלא תרגישי את הבאה בתור כמעט. בהצלחה והמשך הנקה נעימה. ולא כתבתי לך על הבקבוק אם את יכולה אל תתני זה פוגע בתהליך של יצוא וביקוש.

ברוריהה

New member
כמה זמןם נמשכת קפיצת גדילה כזאת ?

איכשהו נראה לי שלוטן כבר כמעט שבוע מראה סימפטומים של קפיצת גדילה ...

ברוריה - קפיצת הגדילה נמשכת בסביבות

48 שעות. אם מתחברים לתינוק/ת ומניקים ממש כמה שאפשר - זה עובר ממש מהר. אם נכנסים למעגל של הנקות תכופות אבל לא ממש לפי דרישה ומתפתים להוסיף בקבוקים של תמ"ל או מים - זה לוקח יותר זמן. תשתדלי לנוח הרבה בתקופות האלה. תשתי הרבה. אם את יכולה - תכנסי עם לוטן למיטה שלך, תניקי שם וכך גם תרווחי יותר שעות מנוחה.

שלום שושי!

ממש תארת מה שעבר עלינו באותה תקופה, אנחנו עכשיו לקראת גיל שלושה חודשים ומתכוננים לקפיצה הבאה. בזמני קפיצות גדילה המצב הוא בדיוק כפי שאת מתארת רצון לינוק כל הזמן גם כאנו יודעות שכבר אין חלב כמעט. אצלנו לפחות לפעמים יש גם ימים כאלה בלי קשר לקפיצות הגדילה - לפעמים עייפות שרק הציצי מנחם ולפעמים סתם רצון להיות דבוקים אלינו. אלו ימים קשים מאוד (גם אני נשברתי ונתתי תמ"ל וראיתי שבילי אכלה 20 גרם ולכן זה לא רעב). מה שצריך זה באמת הרבה כוח והרבה אורך רוח, להשלים שעות שינה במשך היום ולהנות מהגודש שמגיע אחר כך. בהצלחה,

לאה_מ

New member
זה מוכיח את מה ששרון כל פעם אומרת

שזה לא שהתינוק רעב ואז הוא יונק יותר ואז הגוף מייצר יותר חלב, אלא התינוק יונק יותר כהכנה להגדלת כמות החלב שהוא יונק, ואז כשהוא מתחיל לצרוך יותר חלב, הגוף כבר מוכן. עובדה באמת שהוא לא היה רעב. איזה מנגנון חכם הוא הגוף האנושי, הא?

שושי יקרה

כמה טוב שפנית אלינו לעזרה כי כפי שענו לך אתם עוברים תהליך נורמלי שכולנו עברנו. אנ מצרפת לך לינק למילון ההנקה שנמצא בפורום ושם תוכלי לקרוא הכל על קפיצת גדילה. אנא המנעי מלתת תחליף כי זה אכן יכול לפגוע בייצור החלב. אל תדאגי-יש לך מספיק חלב גם אם את מרגישה ´מרוקנת´,במיחוד בשעות הערב יש חלב יותר סמיך ואין תחושת גודש כמו בבוקר. תשתי הרבה מים. http://157.tapuz.co.il/tapuzforum/main/articles.asp?id=317&art_id=43

zimes

New member
אני לא בטוחה שזו קפיצה נטו

שעות הערב הן קשות במיוחק אצל הרבה מיניקות - את כבר עייפה, הערב הוא גם זמן הכאבי בטן (לא ברור לי למה, ככה זה), את כבר מתה שהוא ילך לישון - הכל נגדך. לדעתי, תנסי לאגור כוחות לקראת הערב - תנסי לדאוג לעצמך לשנ"ץ טובה, מקלחת ארוכה, או ארוחה טובה, כשלוטן עם אבא (מתי הוא חוזר מהעבודה?) או סבתא, או בייביסיטר - בטיול בשכונה, למשל.

למעלה