זקוקה לעצה

fgtrew

New member
זקוקה לעצה

בתי בעוד שבוע תהיה בת חצי שנה, היא יונקת, היא שקלה לפני שבועיים 6.120 ונמצאת באחוזון 25. אני מנסה לתת לה תחליף כי לא קל לי לשאוב בעבודה, שעות העבודה והעייפות המצטברת גם משפיעות על תפוקת החלב, לא תמיד יוצא מספיק, ויש את הלחץ הזה שהמנות שאני משאירה לא מספיקות. הערה: אם הייתי איתה בבית הייתי ממשיכה להניק אותה בכיף, אני בעד הנקה וכמה שאפשר, לפעמים אני כל כך נהנת מזה! בכל אופן, לפי מה שהבנתי בגילה היא צריכה לאכול כבר לפחות 150 כל ארוחה, ולפי הכמויות שאני משאירה, לא כל ארוחה יש כמות כזאת. המטפלת אומרת שאם היה יותר היא הייתה אוכלת. שאלתי :כיצד להרגיל אותה לתחליף? עד עתה ניסינו לתת לה לטעום מדי פעם אבל היא עושה פרצוף של איכס ו"נועלת" את הפה. האם זה נכון לערבב חלב אם עם תחליף? אם האוכל לא מספיק לה למה היא לא מוכנה לקבל תוספת? כבר קיבלתי עצות מעצבנות כמו : אל תתני לה , שתבכה , בסוף לא תהיה לה ברירה והיא תאכל. אני נגד השיטה הזאת, ותינוקת בת חצי שנה לא צריכה לעבור גיבוש לטירונות בגיל כל כך קטן. אשמח לעזרתכן.

Revili

New member
כמה עצות

אני לא מכירה דרך אחרת "להרגיל" תינוק לתמ"ל חוץ מלנסות לתת לו תמ"ל....הרי את לא יכולה לשבת ולהסביר לה. אם את משוכנעת בנחיצות שעניין, כל שנותר הוא להמשיך ולהציע לה בעקביות...אין כאן שום שיטה - זו פשוט הדרך היחידה. למה היא לא רוצה תמ"ל? למה שתרצה - זה פחות טעים, פחות בריא ויש לה כרגע אלטרנטיבה. אני לא בעד להרגיל לתמ"ל מראש...כל עוד יש לך חלב שאוב, עזבי אותה מתמ"ל...כאשר לא תהייה ברירה, אז גם לתינוקת לא תהיה ברירה והיא תאלץ לאכול - זו לא טירונות, אלה החיים ואם אי אפשר לתת חלב אם, היא תהיה חייבת לאכול משהו. היא ממש לא חייבת לאכול 150 בכל ארוחה, היא צריכה לאכול כמה שהיא רוצה וגם היא אוכלת מעט פחות ממה שהיתה רוצה אצל המטפלת, היא תשלים את החסר בהנקות ממך. לדעתי, תמשיכי לשאוב כל עוד את עומדת בזה...השאירי את התמ"ל לזמן שלא תהיה ברירה אחרת. בהצלחה.

1טלטלים

New member
כמה דברים

ראשית,ישר כח על התמדה !!!למרות הלחץ וחששות...לפי דעתי ,את צריכה להירגע מעט וכפי שציינת בעצמך לחץ מיותר איננו עוזר בשאיבה ומשפיע על תפוקת החלב או לפחות על רפלקס השחרור. בגילה תינוק אשר יונק באופן מלא אמור לאכול בין 120 עד 150 מ"ל ,בנוסף,כאשר מדובר בהאכלה מבקבוק ולא בהנקה ישירה יש הבדלים : - תינוק ימשיך לאכול מעבר כאשר מדובר בבקבוק רק בגלל שזה נמצא בפיו וזורם בלי שום בעיה או מאמץ מצידו ,לכן,תמיד עדיף להשתמש בפטמה עם זרימה איטית יחסית,ליזום הפסקה ולא לנסות להציע בקבוק בכל פעם שתינוק מגלה אי נוחות או חוסר שביעות רצון (זה למטפלות אשר ידן קלה להציע בקבוק בכל פיפס...) ועוד... איך מרגילים~אין פתרון בין רגע ומהיר,וודאי זה יקח זמן מה עד שהיא תתרגל ,פשוט דרוש מעט סבלנות,גמישות וכו'...פתרון יחיד : זה להמשיך ולנסות עד שהיא תתרצה . מצד שני ,היא בגיל שכבר אפשר לנסות להציע מזון מוצק ועם הזמן מנות חלב השאובות ילכו ויפחתו בהדרגה לטובת אוכל מוצק .אפשר לערבב מעט לב אם בירקות/פירות על מנת להסמיכם ולהעשירם.ערבוב יחד עם פורמולה לא מומלץ - כמה סיבות: 1.לנסות לשמור על הרכיבים של חלב אם !חיוניים שלא נמצאים בתמ"ל 2.להימנע מבזבוז של חלב יקר שגם כך נשאב בלחץ ובמאמץ רב . תינוקות רבים מסרבים לתמ"ל החד וני ולא טעים במיוחד ,זכרי שתינוק יונק מפתח את בלוטות הטעם מרגע הראשון של הנקה וחלב וסה"כ טועם חלב אם בטעמים שונים ומגוונים (לא כמו תמ"ל) לכן ניתן להסביר את חוסר התלהבות של תינוקת חכמה כל כך שהורגלה לטוב ביותר. פתרון של לתת לבכות- גם עלי זה לא כל כך מקובל אגב זה יכול להרגיז אותה עוד יותר ולחסום לגמרי את הפתח להרגילה,כך ש... באיזו משאבה את שואבת ? ניסית טכניקות הרגעה ,עיסוי וחימום שד לפני השאיבה?איך את שובת (טכניקה)?ניסית לשאוב בבוקר לפני שאת עוזבת אותה? שבת שלום,

fgtrew

New member
לא ניסיתי עיסוי

יש לי מכונת שאיבה מדלה מיני אלקטריק. עד עכשיו שאבתי עפ' שיטת ה7 דק' מכל צד 5 ו3. אבל לאחרונה הפטמות החלו לכאוב לי, ומצד אחד לאחר 7 דק' כבר לא יוצא כלום ומהצד השני יוצא הרבה יותר. אז כרגע אני שואבת מצד שמאל עד שנגמר, ומצד ימין עד שנחלש, אני עוברת שוב לצד שמאל ושוב לצד ימין. שמתי לב שכך יוצא לי יותר חלב. אני חייבת לציין שבהתחלה הלך יותר קשה וכרגע יותר קל לי, לאחר דקה של שאיבה אני מרגישה את רפלקס היניקה וזה משחרר הרבה חלב. כל שאיבה אורכת בין20-30דק' ויוצא לי בין 120 ל-150, ובנוסף בבוקר אני שואבת מהצד השני בזמן הנקה. יש ימים שהולך טוב ויש ימים שהעייפות מכריעה וממש ממש קשה ולא יוצא הרבה אז ברגעים האלה אני נשברת. תודה על העצות, זה נתן לי כוח להמשיך הלאה.

1טלטלים

New member
תודה על התשובות

תראי,אני הייתי ממליצה לך להחליף משאבה למשאבה יותר חזקה ,למשל,ספקטרא 2,3 או לקטינה של מדלה - משאבות רציניות ,מיועדות לשאיבה יומיומית ומס' פעמים ביום.מיני אלקטריק נחמדה אך לצערי הרב נועד לשאיבה פחות תכופה ,אקראית יותר,לאמא שנמצאת רוב הזמן בבית עם תינוקה וצריכה לשאוב רק במקרה יציאה מהבית...זו נקודה למחשבה. טכניקות שתיארת מוכרות וטובות.נסי עיסוי וחימום של השד לפני ובמהלך שאיבה עצמה וכמובן,לנשום ולהירגע...

1טלטלים

New member
שכחתי לגמרי

לגבי צד החלש כביכול - להמשיך לגרות (הנקה/שאיבה) כמה שיותר ...

ממיקוש

New member
לא כדאי להגביר את תפוקת החלב?

אולי הבנות המומחיות יוכלו לענות- לא כדאי במקרה כזה לנסות להגדיל את כמות החלב ע"י כמוסות חילבה או שאיבות? אני גם מתלבטת מה לעשות. בזמן האחרון אני שואבת מעט פחות מבדרך כלל. מה מומלץ?

1טלטלים

New member
אפשר גם ע"י

חילבה ,אך במקרה של FGTREW לפני שפונים לחילבה אפשר לנסות קודם לעבור למשאבה טובה וחזקה יותר ולראות אם יש שינוי. תראי,חילבה זה נחמד מאוד ,אך אם אין גירוי או ביקוש/דרישה טובים לייצור החלב אין באפשרות של כמוסות חילבה לייצר אותו ולחולל שינוי ,אפשר לנסות משאבה טובה וחזקה ,משטר שאיבות וכמוסות חילבה על מנת להתגבר על ירידה בתפוקה וכמובן לראות מה הסיבה לירידה בתנובת החלב... מה מומלץ?כל מקרה לגופו . למה נראה לך שיוצא לך מעט מהרגיל ?

למעלה