זקוקה לעצה

זקוקה לעצה

בני נער מתבגר בן 16 סובל מבעיות רגשיות שבגללן הוא לא מממש את הפוטנציאל שבו הילד עצור מבחינה רגשית ומתקשה לבטא רגשות (לא כלפיי) למרות תחנונים שלי שילך לטיפול פסיכולוגי הוא הלך מספר מועט של פעמים והפסיק הוא מפריע למהלך השיעורים בבית הספר וסובל מבעיות של איבוד ריכוז ותשומת ליבו מוסחת בקלות הציונים שלו עלובים למרות שגלום בו פוטנציאל רב אני אובדת עצות כיוון כל שהוא?

05 מיכל

New member
האם עבר אבחון של הפרעות קשב וריכוז?

בלי אבחון כזה קשה לדעת אם הבעיות הרגשיות הן הסיבה או התוצאה של הקושי שלו להתרכז ולהתנהג כנדרש בכיתה. מלבד זאת, אני יכולה לספר לך מניסיוני, שכאשר ילד או מתבגר לא מוכנים להגיע לטיפול, ההורים יכולים לפנות בעצמם לייעוץ אצל פסיכולוג שמנוסה עם בני נוער, ועם הדרכה נכונה ההורים לעתים יכולים לעזור לילדם במידה רבה. בהצלחה!

zivadina

New member
הכוון הרצוי

קודם כל, חשוב מאוד לדעת אם הבעיות שלו הן ממקור רגשי, או שיש לו גם או רק לקות נוירולוגית בקשב וברכוז. בגיל ההתבגרות יש הרבה סערות, ולכן כדאי שתחשבי על אופן תפקודו בגילאים הצעירים יותר, ואפילו תשוחחי עם מורות שלו מן העבר ומן ההווה. אם את חושבת שמקור הבעייה הוא רגשי בלבד, פני אתו לכל פסיכיאטר לילד ולמתבגר לשם אבחון הבעיות שלו. אם את חושבת שמקור הבעייה הוא רק או גם נוירולוגי, פני איתו לאבחון אצל פסיכיאטר לילד ולמתבגר אשר מתמחה באבחון הפרעות קשב ADHD. לאחר האבחון אצל הפסיכיאטר, תקבלי הגדרה מקצועית של הבעייה של בנך, והמלצות לטיפולים שיכולים להועיל לו. אל תתפתי ללכת למטפלים שונים לפני שנערך אבחון מסודר שיזהה את מקור הבעיות שלו.

למעלה