זקוקה לעצה.

טל קר

New member
זקוקה לעצה.

הסיפור הוא כזה. שנים חלמתי שיהיה עיקור חינם בהרצליה לחתולי החצר. לפני כמה שבועות פרסמה העיריה בהרצליה שיש. אצתי רצתי להתקשר, והתברר שהם מוכנים לדבר רק עם מי שמאכיל את החתולים (יש כזה אצלנו בחצר, אני לא יודעת מיהו). הלכתי לשאול את ועד הבית מי מאכיל את החתולים, לא רק שהוא לא ידע, יש לו תוכניות חיסול לכשהוא ימצא אותו... הבנתי שמשם לא תבוא הישועה. תליתי הודעה על לוח המודעות בבנין, אף אחד לא חזר אלי. שמתי הודעות בתיבות הדואר של כולם, שבהן אני מתחננת לנצל את חלון ההזדמנויות הזה ואני מבקשת ממאכיל החתולים לפנות לעיריה ולידע אותי שפנה כדי שאוכל להפסיק לנדנד, ואפילו רשמתי דיסקרטיות מובטחת (מפחד ועד הבית), איש לא חזר אלי. ובינתיים החתולים למטה מיוחמים ומצווחים בלילות, וחארם. מה עושים?

טל קר

New member
הבנתי שיש חשיבות שזה שבאמת מאכיל

יתקשר, כי הם צריכים לצום קודם (כלומר נניח לא להאכיל את החתולים יום לפני), או כדי שיוכל לבדוק מה שלום התפרים, או אם כולם מגיעים וכו´. ולי אין את הידע הזה.

**לילך**

New member
מכיון שקשה לעשות צום לחתול רחוב

אז זה לא כל כך משנה. בכל מקרה יש מקרים שבו יש כמה מאכילים לחתולים ,אז לא מספיק לדבר עם מאכיל אחד. מה שאת יכולה לעשות זה לשים מודעה יום לפני שהעיריה באים לקחת את החתולים ,ליד נקודות ההאכלה ,שהעיריה מגיעים לעקר אותם ולכן הם מבקשים לא לתת להם לאכול באותו היום. אפרת ר ואני לקחנו לעיקור חתולת רחוב לפני שבועיים , האמת שאין לנו מושג אם היא אכלה או לא יום קודם ,כי יש עוד אנשים שמאכילים שם. למרות שאולי החתולה אכלה לפני הניתוח ,הניתוח עבר בהצלחה אדירה ,כבר למחרת כשלקחתי את החתולה מהוטרינר אחרי הניתוח ,היא היתה עירנית וביקשה ליטופים והתפנקה ואיך שהחזרתי אותה לחצר היא קפצה על גדר והלכה מייד לאכול. מאז עברו שבועיים וכמעט שאין סימן לניתוח ,אין בכלל סיבוכים ,ולא היתה בכלל אינפקציה. כניראה שחתולי רחוב יותר עמידים ופחות מפונקים מחתולי הבית המיוחסים שלנו. הוטרינר עשה לה עיקור בניתוח צד עם תפרים נמסים וזה הוכיח את עצמו כיותר יעיל במקרה של חתולת רחוב (ככה יש פחות סיכון לפתיחת התפרים) כמו כן הוא נתן לה זריקת אנטיביוטיקה וזה גם הוכיח את עצמו משום שאין לה בכלל זיהום.

shanty.G

New member
במקרה הזה,

רצוי לפרסם בבניין את האינפורמציה שכתבת בהודעתך האחרונה. אולי כך יופיע מאכיל החתולים המסתורי. האם פרסמת מודעות דומות בבניינים ליד? אולי מי שמאכיל אותם מעדיף שייללו אצל השכנים? אפשרות נוספת היא אולי באמת להאכיל אותם במשך מספר ימים, להרגיל אותם אלייך ואז תהיי בעלת כל הידע הנדרש... (למרות שבטווח הרחוק, אם את לאמעוניינת בעדת חתולים שנשרכת אחרייך- זה לא רצוי...) עדכני אותנו מה קורה הלאה!

טל קר

New member
אני לא רוצה להיקשר אליהם ולא רוצה

לקשור אותם אלי, זו דירה שכורה, וחייהם קשים. כל אחה"צ העליתי זכרונות מכל חתולי הרחוב שאי פעם נקשרתי אליהם מאז שהייתי ילדה (כולם ז"ל מזמן בנסיבות טרגיות) וכמעט פרצתי בבכי. את האינפורמציה הנ"ל על כך שהעיריה מחפשת ספציפית את המאכילים לא רק שתליתי על לוח המודעות, אלא גם שמתי לכל השכנים בתיבות. אף אחד לא חזר אלי. (שמתי פעמים בתיבות בפעם הראשונה מישהו התנכל וזרק את כל ההודעות שלי לפח, וגם בפעם הראשונה גם תלשו את זה מלוח המודעות אבל תליתי שוב) אין כל כך בנינים רלוונטים ליד, זה חייב להיות מהבנין (אני גרה באזור די מסחרי). אם היה לי כסף הייתי הולכת לעמותה וזהו, בלי להסתכן. אבל יש לי רק אוברדראפט. WHAT SHALL I DO? כלומר זה מישהו בבנין, שלא רוצה לענות לי, ואני לא יודעת מי. עוד מעט אני דופקת דלת דלת מרוב יאוש. אולי זה הפתרון?

shanty.G

New member
הי טל וחג שמח

רעיון פניה אישית מדלת לדלת נשמע רעיון מייגע אבל הכי מועיל עד כה... אם גם זה לא יוציא את המאכיל מהארון, אולי כדאי לפנות לעירייה עם הסיפור במלואו תוך הבטחה לדאוג לשלומם אחרי הניתוח? (הרבה פחות מומלץ)
בכל אופן, יש לי עוד רעיון. צרי איתי קשר במייל.

דובי123

New member
טל - תאמרי להם שאת המאכילה

אין צורך בצום הרצון של תופסי החתולים הוא שלא יאכילו אותם בלילה לפני כך שיהיו רעבים ויאכלו לתפוס אותם אז את יאכלה זמנית לסלק את האוכל [ולהחזירו אח"כ] וגם ללא זה חתולים אוכלים כל הזמן ובמיוחד חתולי רחוב אולי תצטרפי לחבורה הטובה של מאכילי הרחוב ? שנה טובה

למעלה