זקוקה לעצה

עדן 321

New member
זקוקה לעצה

יש לי זוג תוכים מסוג האהבה וכל כמה ימים התוכית יש לי ביצים בכלוב האם דבר כזה הוא תקין שכל כמה ימים יש ביצים כרגע יש לי 3 ביצים וכל ביצה בהפרש של 2 ימים וקניתי לה תא הטלה והיא מפחדת להיכנס - היא מנסה להיכנס אבל היא לא מצליחה כי היא מפחדת אז מה אפשר לעשות מאוד אשמח אם מישהו יגיד לי מה לעשות ???.???

היי עדן !!!

זאת הפעם השלישית שאת שואלת את אותה שאלה.. וזאת הפעם השלישית שאני עונה. קודם כל תזרקי את כל הביצים לפח. התוכים שלך צריכים להתרגל לתא ההטלה ולכן זה יקח זמן, בנתים אני ממליץ לך לתת לתוכים מזון עשיר בסידן (ביצים קשות מרוסקות כולל הקליפה, גבינה צהובה, אבן גיר לתוכים). אוהד

עדן 321

New member
תשובה לאוהד

אוהד קודם כל תודה על התשובה שלך - אבל מה זה תזרקי את הביצים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איזה פתרון אתה נותן לי מה אתה נורמלי לזרוק ביצים ?????????? עזוב אני הולכת לחנות שקניתי אותם ואני אלך לשאול בעלי מקצוע ולא סתם !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

לא יצאו לך מזה גוזלים....

אז למה סתם לתת לתוכים לסבול עם הביצים האלה? לא יצא מזה כלום.. זה סתם השקעת אנרגיה לחינם...

חחחחחח הולכת לחנות.. בעלי מקצוע ?

אז נתחיל... כן אני נורמלי.. מה לעשות אני מגדל תוכים כבר כמעט 10 שנים וכנראה "בעל מקצוע" טוב ולא סתם מוכר בחנות שיודע למכור..(הוא בטח אמר לך גם שהוא בחר לך זכר ונקבה
) * רק שתביני ביצים שלא דוגרים אליהם 24 שעות אפשר לזרוק. * תוכי לא ידגור על הביצים יותר מיומים מחוץ לתא הטלה. ועכשיו תלכי למוכר בחנות (בעל מקצוע
) ותתיעצי איתו !!! אם את רוצה גוזלים דבר ראשון תקחי את הביצים ותזרקי אותם, לאחר תיקני תא הטלה...תכניסי לתוכו קצת נסורת ובעונה הבאה תראי שהיא תטיל בתוכו.. בהצלחה אוהד

רואי

New member
אפשר אולי גם להציע פיתרון??

תזרקי את הביצים על המוכר... המוכרים אולי הם בעלי מקצוע בשש בש או דוקים- אבל לא בתוכים...

רואי

New member
בקיצור

תשמעי למה שאמר אוהד ואל תעשי שטויות ותלכי למוכר שעוד עלול לנסות למכור לך איזשהי תרופת פלא שתעשה שהביצים יהיו מופרות...

Tal H

New member
תשובה

אל תוציאי את הביצים החוצה. למרות שהתוכית שלך מטילה ביצים מחוץ לתא ההטלה אל תפריעי לה במלאכה של הדגירה. בשבילה המקום בו היא הטילה את הביצים הוא הקן. כאשר את מפריעה לקן שלה או מוציאה את הביצים את פשוט מועדדת את התוכית להמשיך בהטלת ביצים. בדר"כ ציפורי אהבה מטילות בין 4-6 ביצים כאשר כל ביצה מוטלת בהפרש של יומיים. תתני לה לדגור במשך 23 יום מהביצה האחרונה שהיא הטילה ואז תוציאי את הביצים. לאחר שהוצאת את הביצים, אם את רוצה למנוע מהתוכית מלהמשיך להטיל עוד ביצים, יש לעשות שני דברים. הראשון מביניהם הוא להזיז את הכלוב למקום שונה או בחדר ועדיף בבית. כך התוכים נמצאים בסביבה חדשה והם יצטרכו זמן הסתגלות שבו הם ימנעו מהטלת ביצים. הדבר השני שיש לעשות במקביל, הוא לצמצם את כמות שעות האור שהציפורים יחשפו לה. צמצום החשיפה לאור, מורה לציפורים על התקרבות החורף. בתקופה זו, ציפורים בטבע בדר"כ לא מטילות ביצים. חשוב מאוד שלציפורים יהיה מקור של קלסיום, ותזונה נכונה. זה מכיוון שתדירות ההטלה היתה גבוהה, ולכן לתוכית יש מחסור בקלסיום שיכול להוביל בעיות אחרות. אם התוכים ממשיכים להראות התנהגות המעידה על כוונה של להטיל עוד ביצים, יש להפריד אותם(את התוכים) לכמה ימים. מקווה שהמידע שכתבתי עזר, בהצלחה. טל.

טל !!!

שמעת על המשפט :"ששנים אומרים לך שאתה שיכור, לך לישון" אין מה להשאיר את הביצים, התוכית סתם מוציאה אנרגיה על כלום !!! בקשר לתזונה כבר כתבתי לה בשרשור קודם.. חג שבועות שמח לכולם
אוהד

Tal H

New member
אוהד

כמה נסיון יש לכה אם ציפורי אהבה. חבל שאתה מגיב רק על חלק מהתשובה שנתתי. מענין לדעת למה אתה לא מגיב על שינוי מקום הכלוב או זמן חשיפה לאור אלה רק לזה שאמרתי לא להוציא את הביצים. אין מה לעשות אם נסיון שיש לי אם ציפורי אהבה חייבים לתת לנקבה לנטוש את הביצים בכוחות עצמה. לא יקרה לה שום דבר אם היא היא תשב על הביצים במשך 3 שבועות. הרבה יותר מסוכן אם היא תמשיך להטיל ביצים בצורה לא מבוקרת. בנוסף כדי שלפני שאתה עונה למשהוא ובמיוחד למשהוא אם נסיון תעשה מחקר בקשר לתשובה שלך.ממומלץ לקרוא ספר או שנים. טל

טל ידידי !!! ../images/Emo9.gif

גידלתי עד לפני 4 שנים 3 להקות של ציפורי אהבה (20 זוגות רגילים, 10 זוגות לוטינו ועוד להקה של פרסונטות), כך שניסיון יש ובשפע
הנקבה לא תגדור בכלוב קטן יותר מכמה ימים על הביצים עד שתפסיק. כך שחבל שהיא תוצאי את האנרגיה שלה על כלום.. ברגע שהיא תכניס תא הטלה לתוכית תפסיק להטיל מהשינוי בכלוב ובעונה הבאה יהיו ביצים חדשות. אז לסיכום ניסיון יש
וספרים קראתי אפילו יותר מ2

Tal H

New member
ושוב

שמדובר בזוג תוכים בודד המצב לגמרי שונה. אין איום מתוכים אחרים ובנוסף רוב הסיכוים שהכלוב בתוך הבית מה שנותן תנאים הרבה יותר טובים להטלה ודגירה ללא תא הטלה. אם 30 תוכים בחוץ אין לכה יותר מדי שליטה על מה שהם עושים. אצלי בבית אני שולט בתקופה בה התוכית שלי תטיל את הביצים. שוב כאשר ציפור אהבה החליטה להטיל ללא תא הטלה יש לעשות הרבה שינוים כדי לדכא את היצר שלה. מה שאתה מציעה רק יועדד להמשך ההתנהגות הזו ויעמיד את הציפור בסכנה של חוסר סידן שמוביל לבעיות רציניות בהטלת הביצים.

למעלה