זקוקה לעצה..

mAdGirL2

New member
זקוקה לעצה..

שלום לכולם! אני חדשה פה, ואפשר לומר שהגעתי לכאן בגלל דילמה שמעסיקה אותי בזמן האחרון.. לפני כמה שבועות הגיעו אלינו נציגים של "קידום" ורשמו תלמידים שמעוניינים לעשות את הפסיכומטרי בי"א במסגרת של שיעורים בבית ספר. אני נרשמתי, לא מתוך כוונה לעשות את הבחינה, אלא סתם מתוך התעניינות שטחית. באותו הערב כבר צלצול הביתה, היישר אל אמא שלי, שכרגיל לא שאלה אותי כלום, וקבעה-השנה את נבחנת. ההורים שלי כבר לוחצים עליי הרבה זמן להיבחן (ואני רק ב-י"א!!), ות'אמת..אני ממש לא מעוניינת! התקופה הזאת ממש לחוצה- בגרויות, מבחנים, בלאגן שלם! והחופש הזה...שאני כ"כ מצפה לו..יהיה עמוס יותר עם כל הלמידה לפסיכומטרי! ווהשכמה לשיעורים! והחרישה בבית! בשילוב עם השיעורי נהיגה! אפילו לאחר שהתגברתי על העובדה שהחופש לא יהיה ממש חופש, המורה למתמטיקה שלנו דיברה איתנו על העניין ואמרה שהרבה תלמידים שלה שנבחנו באוקטובר, ירדו הקבצה בגלל הלחץ של הפסיכומטרי! אני לא יודעת מה לעשות! תנו עצה!

את לא צריכה עצה.

אמרת הכל לבד- לא מתאים לך לעשות פסיכומטרי. אז אל תעשי. אני בכל מקרה נגד לעשות פסיכומטרי בבי"ס. אם את לא הולכת לעתודה אין שום סיבה שתלחיצי את עצמך בזמן הזה. את הפסיכומטרי אפשר לעשות גם אחר כך. אל תדאגי. הוא לא יברח לשום מקום... בהצלחה בכל אופן!

Musi© Gi®l

New member
../images/Emo185.gif הכל שטויות...

תביאי את אמא שלך לקרוא את מה שאני רושמת אם רושמים אותך לפסיכומטרי, בלי שאת מתכוונת ורוצה להשקיע בו, ובלי שאת כרגע צריכה אותו, זה ביזבוז. חבל על ה 1500 ש"ח... את לא תשקיעי מספיק, והציון יהיה נמוך, ובעתיד במילא תלכי לשפר. אצלנו היו חבר'ה בקבוצה ש"ההורים רשמו אותם"... הם פשוט לא עשו כלום, חוץ מלהפריע ללמידה הסדירה בכיתה... בסוף קיבלו ציונים שהם מתביישים להגיד אותם... ובטח קיבלו הטפות בבית... חבל. אם את לא רוצה להשקיע ולא מעניין אותך עכשיו פסיכומטרי, לא מתעסקים עם זה. כי זה דורש המוווווון השקעה וכוחות וזמן. למרות שהקטע שזה דופק לימודים וכל זה זה שטויות במיץ... אבל מאיך שאת נשמעת, אני חותמת לך - שזה פשוט יהיה ביזבוז של כסף, זמן ועצבים, וחבל. אילו היית מעוניינת בזה- תאמיני לי שאפשר להסתדר עם הלימודים וכל זה...אבל רואים שאת לא. תגידי לאמא שלך שתתקשר ותבטל את ההרשמה מיד.

XnirX

New member
עצות מעולות

וחבל לא ליישמן , מנסיון לא הייתי ממליץ לך גם אם היית רוצה לגשת למבחן אלא אם כן את מעוניינת בעתודה .. כי תקופת הבית ספר היא גם ככה די עמוסה

mAdGirL2

New member
תודה על העצות! אבל..

אני רוצה לעשות פסיכומטרי, זה חשוב לי, אבל לא ממש מתאים לי לעשות אותו בתקופה הזאת. מצד שני יש גם את השיקול הכלכלי, אחרי הבית ספר יעלה לי כ-5000 ש"ח הקורס הכנה. ולא, אני לא יכולה לעשות את הפסיכומטרי בלי קורס.

SHTRUDIDI

New member
אני חושבת שאם תבואי ל'קורס

בלי רצון של ממש לעשות את המבחן,ההישגים שלך יראו בהתאם. כשתקבלי את הציון יכול להיות שתתאכזבי מאוד. וכשתעשי את המבחן בעוד כמה שנים וממש תהיי מוכנה להצליח ולעשות את המקסימום,אז תעשי את המקסימום ותוציאי ציון מספיק גבוה בשביל להתקבל למה שתרצי. מבחינת השקעה כלכלית,זה נכון שיש הבדל מהותי,אבל תחשבי על זה ככה-יש אפשרות שתעשי את הפסיכומטרי הזה ולא תוציאי מספיק,ואז תצטרכי לעשות עוד קורס רגיל מה שיגרום הוצאה של 1500 ש"ח ועוד כמה אלפי שקלים על קורס נוסף. זה כבר יותר כסף. בסה"כ בסופו של דבר ההחלטה היא שלך-ואני מקווה שתוציאי כמה שאת צריכה בפעם הראשונה,מתי שהיא לא תהיה. שיהיה בהצלחה!

mAdGirL2

New member
קראתי את התגובות

ותודה רבה על כולן, אני לא תלמידה בשביל ,אמא ואבא", ההשקעה בלימודים היא למעני ואך ורק למעני. נקודה אחת שעלתה לי בראש אחרי התגובות- היא-מה רמת ההשקעה והרצון שלי. הגעתי למסקנה שלחוצה אני תמיד אהיה, ובאמת עדיף לעשות את זה החופש, ואני כן, כמו רובנו אשאף למעל 700. רק דבר אטחד עדיין מטריד אותי- האם באמת העובדה שבחודש הראשון של הלימודים בי"ב אני אהיה שקועה מעל ומעבר בבחינה, תפריע לי בלימודים כמו שהמורה שלי למתמטיקה אמרה? הרי אין לה אינטרס שנבטל את הקורס!

lanit

New member
בניגוד לשאר התגובות

אני חושבת שזה דווקא יכול להועיל לעשות פסיכומטרי עכשיו. אם היית שלמה עם ההחלטה לא לעשות, אז לא היית עושה, נקודה. מצד שני, את מתנסה בבחינה (שהיא נוראית), ותדעי למה לעשות במידה ותרצי לשפר בעתיד. אגב, את יודעת מה את רוצה ללמוד? כי אם את הולכת ללמוד במכללה, או בכלל מתעניינת בפילוסופיה וחינוך (בלי לזלזל באף אחד- אני הולכת ללמוד חינוך), אז גם ככה הדרישות נמוכות, אבל עדיין צריך פסיכומטרי, כך שעם מאמץ מינימלי את יכולה לשריין מקום לזה. בכל אופן, מה שלא תחליטי, זה לא סוף העולם, אז אל תכניסי את עצמך ללחצים מיותרים :) בהצלחה

ofir50

New member
גברת יקרה!

בקשר לפסיכומטרי זה בזבוז של הזמן היקר שלך והכסף שגם הוא בטוח שיקר לעשות את זה בתיכון. אין מצב שתלמדי באותה רמה של רצינות כמו אם שזה יהיה לך מול העיניים כמו למשל לפני הקבלה לאוניברסיטה או בזמן או אחרי צבא כי החשיבות של המבחן היא עצומה אז וב י"א את לא תצליחי להביא ציון טוב רוב הסיכוויים יש לי כל כל הרבה חברים ששיפרו ביותר מ100 נקודות מהציון בתיכון תבטלי...

moofious

New member
מממ....יש לי תשובה מעניינת.....

אני חושב שכן כדאי שתעשי כי גם אני חשבתי כמוך באותה תקופה (בתנאי חשוב שאת מתכוונת ללכת לעתודה אקדמית), ובאמת התבזבז לי חודש מהחופש, והשקעתי פחות בלימודים, אבל בכל זאת הלכתי עם מוטיבציה נמוכה ללמוד, בסוף הוצאתי 664, לא מספיק גבוה, אבל אחכ עשיתי שוב באפריל הוצאתי 690 לא שיפור משמעותי כי לא למדתי כ"כ הרבה, אבל זה לא העניין- העניין הוא שאם לא הייתי עושה באוקטובר היה לי הרבה הרבה הרבה יותר קשה ולחוץ לעשות את זה באפריל או בפברואר והייתי מוציא ציון נמוך מסיבה פשוטה : תחילת השנה בי"ב היא הכי קלה מכל שאר השנה ושלא יגידו לך אחרת, הכי עדיף לעשות ככה.... ועוד דבר, לאיש שאמר שלא כדאי לעשות בתיכון: אז איך אנשים יתקבלו לעתודה?????, אם מישהו רוצה עתודה ולא עושה פסיכומטרי שום אונברסיטה לא תקבל אותו וגם לא מכללה הצבא אפילו פוסל אותו על ההתחלה, נכון שזה לא נוח אבל אין ברירה, אם לא שמת לב אף אחד מהפורוום לא עשה פסיכו בתיכון אם הוא לא התכוון לגשת לעתודה, אף אחד לא עושה את זה בשביל הכיף

symptoms

New member
../images/Emo15.gifכל הקטע הזה../images/Emo59.gif

של לגשת רק אם רוצים ללכת לעתודה הוא לפי דעתי לא נכון, אז נכון שאין הרבה סיבות לגשת אם לא רוצים ללכת לעתודה, אבל מצד שני, מכאן ועד להגיד שאף אחד לא עשה פסיכו בתיכון אם הוא לא התכוון ללכת לעתודה זה מוגזם. יש מספיק סיבות לעשות בתיכון גם אם לא רוצים עתודה אחר כך, הקורס, ולא משנה כמה תשקיע בו, נותן לך בסיס טוב ללימוד עצמי אחר כך של החומר, ובמחיר טוב. כלומר אפשר ללכת לקורס, ללמוד ברמת השקעה סבירה, ואחרי כמה שנים אפשר כבר ללמוד לבד ולשפר בהרבה נקודות. ברור שלאלה שהולכים לעתודה יש יותר רצון ומוטבציה להשקיע, אבל יש גם כאלה שעושים את זה סתם כדי שאחרי הצבא לא יצטרכו לעשות את זה. רעות

ללא כל ספק בזמן בית ספר

אין לזה שום קשר לעתודה, צריך לעשות בזמן בית ספר, למה לבזבז אחרי הצבא את הזמן כדי לעשות עוד פעם. מה יש כבר ללמוד לפסיכומטרי ? 2500 , לכי עכשיו תלמדי את המילון המקולל. תדעי את כל המילים תקבלי את ה800 שלך ותיהיא שמחה.. מתמטיקה של פסיכומטרי מאוד קלה ביחס למתמטיקה של תיכון, ככה שלפחות מ135 מובטח .. אנגלית מאוד קל יחסית.. והמילולי בלתי אפשרי, בגלל זה פשוט תלמדי את כל המילון, כי כמו שנאמר המילון הוא חברו הטוב של האדם (במיוחד בזמן הפסיכומטרי\)

אין קשר בין מתמטיקה בתיכון

למתמטיקה בפסיכו', ואיך אתה יכול להבטיח לה 135 בכמותי??? אני מקווה שההודעה הזאת הייתה צינית.

למעלה