זקוקה לעצה

renana4

New member
זקוקה לעצה

אני עובדת בהוסטל לפגועי נפש מזה 3 שנים 16 שעות בשבוע. הקמתי את הריפוי בעיסוק ובו כ - 15 דיירים שיורדים ארבע פעמים בשבוע לעבודה. אני בניתי את הריפוי בעיסוק כראות עיני ועם הדרכה של מרב"ע מרגע שסיימתי את הלימודים, והוא כולל כלים שונים לטיפול כמו: עבודות יד, דפי עבודה, קבוצות שונות ועוד. לאחר שלוש שנים אני מוצאת את עצמי באותו מקום, ללא קידום, ללא מעורבת בשום החלטה שבהוסטל, ומוצאת בכך קושי ריגשי רב כלפי ערך הריפוי בעיסוק בהוסטל. אני יודעת שבאופן אישי אני מאוד מוערכת וההנהלה דואגת להזכיר לי זאת כל הזמן, אז למה בכל זאת אני לא מעורבת? המנהל שלי הוא עו"ס ויש עו"ס צעירה נוספת שהגיע שנתיים אחריי במשרה מלאה ומעורבת בהכל, כולל קבלת עובדים לעבודה, נסיעות לבתי חולים, החלטה על קבלת דיירים להוסטל, מעבר לדיור מוגן ועוד. שוחחתי על - כך עם המנהל שלי, וניכר כי הם מנסים לערב אותי בכל דבר, אך זה בלתי אפשרי כי אני עסוקה עם 15 דיירים ביום. האם ייתכן וטעיתי מלכתחילה באופן ארגון הריפוי בעיסוק ובהצגת אופן המעורבות שלי כמרפאה בעיסוק? האם מישהי יודעת למה בהוסל לא מחוייבת העסקתה/ו של מרב"ע וזה בגדר המלצה בלבד? אבקש את עזרתכן, תגובתכן...

nutmeg

New member
רננה שלום

כתבתי תשובה מה-זה-מושקעת בבוקר שנעלמה לבלי שוב... בכל אופן בקיצור נמרץ הנקודות החשובות (אין לי כוח לכתוב שוב הכל): - אי אפשר לנהל ולתפוס ראש גדול ב-16 שעות שבועיות. הנישה שלך היא יחודית (אף אחד אחר לא יכול לעשות אותה), ומבחינת המעסיק הוא משלם בעבור שעות יחודיות. - אם את רוצה להגדיל את טווחי האחריות שלך, את חייבת להיות שם יותר מ-16 שעות, והשאלה היא אם המעסיק מוכן להגדיל את משרתך ולשלם לך לעשות דברים שגם אחרים יודעים לעשות. - נניח שהמעסיק מוכן: צריך להיות לך ברור מהו היתרון היחסי שלך כמרפאה בעיסוק ולשווק את היכולות שלך בתוך המערכת כך שכולם יפיקו תועלת. באמת נשמע שבנית נישה שעובדת יפה - אבל נתקעת בה, גם כי אין אף אחד אחר שיעשה את מה שאת עושה וגם כי יש לך כל כך מעט שעות, שלא נותר לך אלא לעשות את הדבר שלשמו מעסיקים אותך.

renana4

New member
nutmeg שלום!

אני מודה לך על תגובתך. בכל מקרה טיפ קטן שלמדתי לאחר נסיון מר בשליחת הודעות, תעשי COPY לפני שאת שולחת, כך שגם אם לא הצלחת לשמלוח זה ב - COPY. בכל מקרה תודה. בנות: אני זקוקה לעוד תגובות.

מיכל ט

New member
שלום רננה

יש לי שאלה והצעה. למה בעצם חשוב לך להיות מעורבת בנושא של קבלת עובדים. יכול להיות שאחרי שלוש שנים התעייפת קצת מהסוג הזה של עבודה בריפוי בעיסוק (וזה בסדר גמור) . תשימי לב שאת מדברת על הרחבת תחום האחריות שלך לנושאים מנהליים ואת זה את צריכה להסביר למנהלים שלך. את צריכה להסביר למה יש לך את הכישורים לתרום בתחום הניהולי מעבר ליכולת שלך בריפוי בעיסוק. ההצעה שלי היא לערב יותר את המדריכים בהוסטל בהפעלת הקבוצות. כך יתפנה לך יותר זמן ואולי תמצאי ענין בהדרכת המדריכים. בהצלחה מיכל

renana4

New member
המשך דיון

מעורבות בקבלת עובדים היתה רק דוגמא אחת קיצונית למה שמציק לי בעבודה. נכון את צודקת אכן התעייפתי, ואני מרגישה צורך עצום להתקדם לתפקידיים ניהוליים. לא פעם המנהל שלי אמר שהוא רואה שבטווח הארוך אני אתקקדם בחברה...כל ההדרכות של אנשי מקצוע, סטודנטים מתחומים שונים והמדריכים נעשים על ידו ועל ידי אשתו שהיא גם עו"ס, שמעורבת גם כן, וזאת למרות שמספר פעמים נתתי דוגמאות על תחומי האחריות של מרפאות בעיסוק בהוסטלים אחרים. מעבר לכך רוב המדריכים בהוסטל לא נעים להגיד עסוקים בשמירה על הגיינה אישית של הדיירים ועל הגיינה סביבתית. אין להם רגע פנאי להתעסק בקבוצות. בתחילת הדרך קיבלתי הדרכה. המדריכה שלי הציעה שנפצל את מספר הדיירים שמגיעים לריפוי בעיסוק ביום. הצעה זו לא התקבלה בהוסטל. אפילו הרציתי לצוות על מה זה ריפוי בעיסוק ועל החשיבות, אך המדריכים לא מגלים עניין ולכן לא מעורבים בשום דבר שקשור לריפוי בעיסוק, והמנהל שלי מכבד כל עובד, ולכן הוא לא מנחית החלטה. אני במצוקה!!!

למעלה