זקוקה לעצה

b b b

New member
זקוקה לעצה

בני בן השלוש לפני בערך 3 חודשים נגמל מחיתולים אבל לפני כחודש פתאום התחיל לעשות במכנסיים...הוא לא מבקש לשירותים ורואים עליו כשהוא צריך אבל הוא עושה את עצמו כאילו שזה לא נכון ולא מסכים ללכת לשרותים ואז פשוט עושה במכנסיים...ואנחנו מנסים להסביר לו ולשכנע אותו ללכת והוא כל פעם מבטיח מחדש והסיפור פשוט חוזר על עצמו...העניין הוא שהוא מבין שזה לא בסדר ובכל זאת עושה את זה... מה לעשות? האם נכון לכעוס עליו? תודה!

לאה_מ

New member
קודם כל, לא לכעוס.

זה כלל מאד חשוב בגמילה - לא לערב רגשות. ברח לך פיפי במכנסים? בוא נחליף, ותוכל להמשיך לשחק. במאמרי הפורום יש רשימה של חלוקת הפורום לפי נושאים. את יכולה לקרוא שם את הדיונים בנושא גמילה מטיטולים, ותוכלי לראות שגמילה, לעתים קרובות, מתאפיינת בנסיגות. משהו כמו צעד אחורה, שני צעדים קדימה. כך שאתם לא לבד. אני מציעה להשתדל לא לעשות עניין. הוא נגמל רק לפני זמן קצר, ועדיין סביר שתהיינה נסיגות. הרבה פעמים קשה לילדים, גם כשהם גמולים, להתנתק ממשחק או מפעילות אהובה בשביל ללכת לשרותים, ואז יש פספוסים. בסופו של דבר, זה לא נעים גם לו. אני חושבת שאם לא תעשו מזה עניין, תעזרו לו להחליף בגדים ואל תסבכו אותו ואת עצמכם בהסברים מיותרים, זה יעבור תוך זמן קצר. אני מצרפת לך קישורים לכמה דיונים שאולי יעניינו אותך.

b b b

New member
הרבה תודה לך!!!

וגם הקישורים שהוספת מאד עזרו...זה מעודד לדעת שאנחנו לא לבד בזה ושזה אופיני וטבעי בגיל הזה... ושוב תודה !

למעלה