זקוקה לעצה

זקוקה לעצה

אני לא בטוחה אם זה המקום הנכון אבל אני אקח את הסכון . בתקווה לקבל עצה מוצלחת כיצד לשקם את חיי .
אני אתחיל בסיפור הרקע - אני בת 27 , אני ובן זוגי עשינו במשך כמה שנים המון טעויות מבחינת קבלת החלטות . כתוצאה מכך נקלענו לקשיים כלכליים מרובים ולכן לא הצלחתי מעולם לסיים תואר ראשון למרות שבפועל יש לי נתונים מאוד גבוהים מבחינת פסכומטרי ובגרות , וכשכן למדתי הגעתי להישגים גבוהים במיוחד בקלות יתרה . באופן כללי אני אדם אינטיליגנטי , מתורבת , בעל ידע כללי נרחב ואני דוברת שלוש שפות באופן שוטף ועוד כמה שפות באופן חלקי , יש לי אוזן לשפות .
הסיבה שאני מספרת לכם את כל זה היא שאני מובטלת כבר חודשיים אחרי שמקום העבודה שלי נסגר בגלל שלא אושר התקציב עבורו ע"י הממשלה (מדובר בארגון בעל תמיכה של משרד ממשלתי ) . ואני לא מצליחה למצוא מקום עבודה חדש . בכל מקום שאני מגיעה אליו לראיון אני לא מתקבלת בגלל אחת מתוך שתי סיבות , או שהם מרגישים שבגלל הניסיון התעסוקתי שלי אני אשתעמם מהר מידי או שהם זקוקים לאדם עם תואר ראשון . ככה שאני נופלת בין הפטיש לסדן ומקומות העבודה היחידים שמסכימים לקבל אותי הם כאלה שלא מתעניינים יותר מידי מי האדם שהם מעסיקים כל עוד הוא מופיע לעבודה ואתם יכולים להבין שלא מדובר במקומות עבודה שיאתגרו אותי אינטלקטואלית . כרגע אני מתחילה בעוד שבועיים עבודה באבטחה פשוט מכיוון שכבר אין לי ברירה מבחינה פיננסית להמשיך ולחפש . אבל אני באמת לא יודעת איך אני הולכת לשקם את החיים שלי . אני פשוט לא מצליחה למצוא מקום עבודה אחר שיסכים לקבל אותי וזה מאוד מיאש .

אני מקווה שיש למישהו רעיון , ומניסיון העבר , אין לי כסף לאימון אישי אז אל תשלחו לי תגובות בסגנון "תקבעי איתי פגישה" או כדומה

idanbitterman

New member
על קצה במזלג

הבעיה שהצגת נוגעת להמון אנשים בחברה הישראלית... את נשמעת לי כמו אדם מאוד איכותי ומעניין אותי לשמוע מה עשית בכדי לחפש עבודה?
האם זה הסתכם בשליחת קורות חיים?
האם עשית כל שביכולתך וזה אומר לגייס את כל הסביבה שלך שמכירה אותך לטובת העניין?
אשמח לתגובתך.

חיפוש עבודה

יכול להיות שהתשובה אותה את מחפשת מתחבאת בין השורות אותן כתבת?
את אומרת שישנן שתי סיבות שבגללן לא מקבלים אותך לעבודה:
השנייה, בגלל שאין לך תואר ואת זה לא ניתן כרגע לשנות.
הראשונה, בגלל הניסיון התעסוקתי שלך. מכאן שעליך להתאים את הסיפור שלך בראיונות העבודה למה שהמעסיק מחפש ולהבטיח לו שאת יכולה לעשות את המוטל עליך.
במקום לבוא ולספר מה את יודעת, תשאלי שאלות לגבי הצורך שלו ותקשיבי למה הוא מחפש ותני מענה לצורך שעולה.

אני עושה את כל הדברים הללו

אני מבררת על המשרה מראש ,ואז מציגה את עצמי בדיוק לפי הצרכים שלהם .
כל מי שמכיר אותי יודע שאני מחפשת עבודה , אפילו ניסיתי לנצל קצת פרוטקציה ,כפי הנראה לא מוצלחת במיוחד כדי להתקבל למקומות שרציתי . אבל כמו שאתם רואים ללא הצלחה .
עכשיו אני הולכת לשבת בעמדה ולבדוק משאיות בשנה הקרובה . זו לא תעודה עניות למדינה שלנו ? שאדם בעל כישורים שיכול לעבוד ורוצה לעבודה לא מצליח למצוא עבודה לרמתו ?

ommerl

New member
אכלו לי שתו לי בלעו לי

להאשים את המדינה בכך שאת לא מצליחה למצוא עבודה לרמתך זה להיות במיינד סט של "אכלו לי שתו לי בלעו לי".
מהמיינד סט הזה קשה מאוד להתקדם בחיים.

אל תתני לחיים לקרות לך. תגרמי לדברים לקרות.

שוק העבודה הוא כמו כל שוק- יש היציע ויש ביקוש. ההיצע שלך לא מתאים כרגע לביקוש, וזה קורה בכל שוק.
החכמה היאף כמו בכל שוק, לדעת לזהות מה הביקוש ולהתאים את את עצמך לביקוש, או ליצור ביקוש לפי מה שיש לך להציע.

מה שעשית היה להתאים את עצמך לביקוש- אבטחה. אבל יש לך כישורים לעבודה טובה יותר. על כן נסי לחשוב איך את יכולה להתאים את עצמך לביקוש באופן שימצה את הכישורים שלך?
או מצד שני, נסי לחשוב איך את יכולה ליצור ביקוש למה שיש לך להציע?

נראה לי שהנקודה של ליצור ביקוש טיפה בעייתית להבנה אז אנסה להבהיר אותה קצת יותר; ליצור ביקוש זה אומר להמציא מוצר או שירות שלא היה לו ביקוש לפני כן כי זה לא היה קיים או שזה לא היה במודעות של הציבור, ולפרוץ עם המוצר או השירות הזה לתוך התודעה הציבורית.
כך עשו עם הטלפון הסלולרי. לפניו לא היה דבר כזה, אף אחד לא היה צריך סלולרי והחיים היו בסדר גמור. חברות הסלולר יצרו (בגאונות לדעתי) ביקוש עצום למוצר הזה ותלות רבה בו.

בשוק העבודה, כמו בכל שוק, יש מגוון של היצעים וביקושים. אי אפשר להאשים את המדינה בכל פעם שאין מספיק ביקוש. זו ממש לא תעודת עניות למדינה והמדינה לא יכולה לפתור את כל הבעיות של הפרט. קחי אחריות על החיים שלך.

את יודעת שכשאת מכה בכדור גולף והוא עף קילומטרים מהחור שלו, המכה עצמה סוטה בסל הכל בכמה מילימטרים. את אולי מרגישה עכשיו כאילו את רחוקה קילומטרים מהמטרה שלך כשייתכן שכל מה שאת צריכה זה כמה מילימטרים של שינוי.

עומר, קצת אמפתיה...

יש מישהו שנמצאת במצב רגיש, במציאות שאיננה שבעה רצון.

אומנם, תמיד יש לאנו את האפשרות לפעול ולשנות (גם את התוצאות לא נראה מיד) אבל לעיתים שאנחנו במצוקה קשה לנו לראות את המציאות בצורה אוביקטיבית.

רציתי גם להפנות את תשומת הלב למשפט הזה:
"ההיצע שלך לא מתאים כרגע לביקוש".
איך אתה יודע? הרי יש הרבה מחפשי עבודה שאחרי תקופה ללא עבודה פתאום מקבלים לעבודה מצוינת, כזו שרצו. לעיתים מתרחשים דברים שלא קשורים לכוחות השוק, החיים אינם משוואה כלכלית.

נ.ב. - עצות ליזמות זה מצוין (לייצר ביקוש לכישורים שלה), אבל לא לכל אחד. יש אנשים שפשוט רוצים עבודה טובה וסטנדרטית ולא לשנות סדרי עולם.

ommerl

New member
היי אופיר.

"ההיצע לא מתאים לביקוש"- זו המציאות שהיא מתארת- היא מחפשת עבודה ספציפית- ביקוש, והיא לא מוצאת- היצע. אין היצע לביקוש שלה. אין התאמה בין ההיצע לביקוש. היא יכולה לחכות שהמציאות תשתנה באורך פלא, כמו מחפשי העבודה שאחרי תקופה ללא עבודה פתאום התקבלו לעבודה מצוינת, והיא יכולה לשנות את המציאות בעצמה ולא להסתמך על המזל- ליצור ביקוש (להיות יזמית) או להתאים את עצמה לביקוש (להבין איזה משרות פנויות ולמצוא איזו מהמשרות שכן פנויות רצויות על ידה ולהתאים את עצמה לזה).

בנוגע לאמפתיה- אכתוב לך בהודעה פרטית.

אני אנסה להבהיר את הנקודה

הקביעה שלך "אין היצע לביקוש שלה" היא לאו דווקא נכונה,
אין לנו את היכולת לדעת אם יש או אין ביקוש, זה נושא מאוד מורכב.

יש גם אנשים מוכשרים במקצועות מבוקשים שיש להם תקופות של חודשים ללא עבודה למרות שמבחינה ססטיסטית יש ביקוש בשוק.

יש אנשים עם תואר מבוקש שמתקשים למצוא עבודה, יש אנשים ללא תואר שהתקדמו יפה מקצועית. כל מקרה הוא סיפור בפני עצמו, ולאו דווקא משליך על מקרים אחרים.

קביעה של שחור/לבן היא דבר מתמטי, ופחות מתאימה לחיים עצמם.

idan178

New member
עכברונת הכפר

שלום עכברונת הכפר
כן יכול להיות מאוד "לא נעים" לנסות למצוא ולא להצליח, יחד עם זאת זה מה שקורה כרגע ומה שאפשר לשנות זה את ההסתכלות, את אומרת שאת כבר צריכה לעבוד כלכלית.
ביקשת עצה, אז אוכל לומר לך מה אני הייתי עושה במצב כזה(זאת רק גישתי את לא חייבת להסכים כמובן).
עניין של גישה - זה מה שקורה כרגע חיפשת עבודה שרצית ומצאת עבודת אבטחה שפחות רצית.
את מתחילה לעבוד אז הזמן יעבור בכל מקרה! אם כך יש לך כישורים תביאי אותם לידי ביטויי שם, תגדילי ראש, תשתדלי, תנסי, ואולי תמצאי עצמך במקום אחר בעוד כמה חודשים.
תצדיקי כל עבודה שיש לך!! תגיעי לעבודה מהיום הראשון על מנת להראות להם ולעצמך שאת יכולה לקבל קידום.
תמשיכי לחפש עבודה או לא זאת הבחירה שלך, בכל מקרה הזמן יעבור אז תשתדלי להוציא ממנו את המייטב...תציבי מטרה של התפתחות.
אם תנסי אולי תמצאי עצמך עם עוד התנסות בניהול אחריות או כל אפשרות נוספת, שמנסים מגדילים את טווח ההזדמנויות....
בהצלחה (-:

מה עם לחזור לספסל הלימודים?

אספר לך על ידיד. בחור משכיל, תואר ראשון במדעי הרוח. מאוד רצה תואר שני, מאוד נמשך לתחום שלו וגם רצה לקדם את עצמו. אלא מה, הבחור כבר נשוי עם שני ילדים קטנים. ממש ממש צריך כסף. הוא היה צריך גם עבודה וגם עבודה כזו שתשאיר לו זמן ללימודים די תובעניים. לא פשוט.

מה עשה?

לקח עבודה כשומר. כן. בחברת הייטק. לקח בעיקר לילות. שבהם ישב ועשה עבודה נוספת (תרגום - הוא מוכשר בזה). וכך קיבל כפול משכורת על הזמן שלו. כך הצליח לממן לימודים (ומשפחה) והוא מסיים עוד מעט.

הוא היה, אגב, הרבה יותר מבוגר ממך.

מה איתך? מדוע בגיל 27 כבר התייאשת מזה?

dean viewpoint

New member
עצה בקשר למה?

עכברונת יקרה
אני מנסה להבין איזה עצה את מבקשת?
איך למצוא עבודה?
איך חיים מתוך אין ברירה?
או איך משקמים את החיים?
אם העצה היא על איך משקמים את החיים את כבר משקמת אותם ומטפלת בבעיה הפיננסית ועכשיו השאלה היא איך חיים את החיים שאני רוצה לחיות?
איזה עבודה אני רוצה? זו השאלה הראשונה שאת יכולה לשאול את עצמך לא מה שיש בשוק כרגע אלא מה אני רוצה.
ואני מציע לך להתכונן לראיון בצורה יותר הוויתית, לא לשים דגש על הכישורים אלא על מי שאת ואיזה אדם המראיין פוגש (יחסים תמיד יפתחו דלתות חדשות)
יש הרבה מאמנים שישמחו להכין אותך לראיון וגם ללא תשלום בכלל, רק תבקשי!!!
לכולנו יש נסיבות לחיים וחלקן לא הכי נפלאות ואם זאת הנסיבות האלו יחלפו כלא היו כלל , תבחרי את חייך!!!
שיהיה לך הרבה בהצלחה.
ד

למעלה