זקוקה לעצה

Linda1234

New member
זקוקה לעצה

יש לי בעיה עם בתי בת החמש וחצי. היא ילדה חכמה ונאה מאוד. לאחרונה היא התחילה להתלונן על נקודת חן זעירה (בקושי רואים אותה, צריכים להתקרב מאוד לפנים כדי לראות). היא סבורה שהיא מכוערת מאוד בגלל נקודת החן, היא מתביישת שמישהו יראה אותה. בחברת אנשים היא התחילה להסתתר ולכסות את נקודת החן שלה, שמא יראו. והיא כל הזמן מדברת על נקודת החן הזעירה הזאת, ועד כמה שאלוהים אכזר ורע, שנתן לה דבר כזה. היא גם מתעניינת אם יש ניתוח להסרת הנקודה. ובינתיים היא מסתובבת עם רגשי נחיתות מאוד גדולים על ה"כיעור" שלה. אני, מצידי, כל הזמן פותחת עיתוני נשים ומראה לה שלכל הנשים היפות יש נקודות חן, ושזה לא גורע מהיופי אלא רק מוסיף. למען האמת אני לא יודעת אם אני אמורה לנסות לשכנע אותה ביופייה או להתעלם מהכל, או אולי לפנות לטיפול? האם בינתיים כדאי לכסות לה את הנקודה עם מייקאפ כדי שלא תתבייש או שמא זה עלול לחזק אצלה את רגשי הנחיתות? אני ממש אובדת עצות. אשמח לשמוע עצה.

גרא.

New member
חבל,אולי אפילו מיותר להשקיע אנרגיה

בשכנוע בתך כי נקודת החן הזעירה,דווקא מוסיפה,ולראייה יש כאלה נקודות, לכל הנשים היפות מהג´ורנאלים.דומה שהעיסוק בנקודת החן הפך כבר להיות אובססיבי,ואוטוטו ייהפך להתנהגות כפייתית טורדנית.אם אכן נקודת החן, כל כך פוגעת בדימוי הגופני העצמי של הילדה,לכי איתה,ועזרי לה להתמודד עם תחושות הנחיתות שהיא מפתחת.דומני שניתוח קצרצר להסרת נקודות חן,אם בכלל זה נחשב לניתוח,הוא ניתוח פשוט וקל..ואם היא כל כך רוצה בכך,למה לא???

Lay D D

New member
לא ידעתי ש...

ילדה בת חמש וחצי יודעת מה זה ניתוח פלסטי ובכלל לא חשבתי שילדה בת חמש מתייחסת לאיך שהיא נראית.

גרא.

New member
ואם לך היתה נקודת חן כזו בגיל חמש,

או עכשיו,לא היית מרגישה כמוה? או את כזו מושלמת??

חני י

New member
כיום לילדים יש מודעות גדולה

לכול דבר כולל מראה חיצוני שלהם וכולל כול הניתוחים שיש לשלמות עצמית ילדה קטנה יכולה להיות באובססיה לגבי מראה שלה אפילו אני בגיל כזה (שהיה לפני המון שנים ) גיליתי יום אחד במראה שני נקודות חן שחשבתי שיש לי חורים בפנים וכול שניה היתי ליד המראה מנסה להוציא את החורים כיום אני חושבת אחרת כמובן ואני מסכימה עם גרא בכול מילה

נגמלת1

New member
לדעתי

לקחת ילדה בת חמש לניתוח הורדת נקודת חן...סליחה..אבל זה קצת לברוח מהבעיה. ילדים בגיל כזה לא אמורים להתעסק באובססיביות במראה החיצוני שלהם עד כדי כך, כפי שאת מתארת. גם ללמד אותה לפי חוברת וג´ורנלים מהו מודל יופי הוא מוטעה בעיני משפני שאחרי שהיא תוריד נקודת חן היא תרצה גם להוריד גבות, לעשות פירסינג..ואלוהים יודע מה עוד, כי זה מה שיש בג´ורנלים.. יש סיבה שבגללה ביתך נדבקה לעניין הזה...זה אינו דבר נפוץ בגיל צעיר כל כך, כדאי שתבררי איתה , או עם הגננת או אפילו שתיקחי אותה לפסיכולוג ילדים טוב כדי לגלות מה בדיוק היה הטריגר להופעת האובססיה הזו. ניתוח הסרת נ.חן???? בגיל 5ץ5?? ומה יהיה אח"כ? היא תלמד שככה ייפתרו לה הבעיות..מחר היא תרצה ניתוח הצמדת אוזניים , מחרתיים נחיר אחד לא יהיה במקום- אז ניתוח..אח"כ היא תגלה צלקת בברך ותרצה להחליף רגל.... אני ממש מופתעת ואפילו המומה מהתשובה שלך כפסיכולוג.

גרא.

New member
אכן,ילדים בגיל 5.5 אמורים רק לשחק

להיות חמודים,להשמע פחות או יותר להוריהם ולגננת..אבל מה לעשות שילדה כמו זו התפתחותה הטבעית נבלמה עקב האובססיה סביב נקודת החן..לעיתים כדי לפתור בעייה אקוטית,יש צורך לשלם במחיר מסויים.אבל לא בהכרח אם הילדה תזכה לטיפול קוסמטי כלשהוא בנקודת החן שלה,היא תלמד מזה להתנהג בצורה אובססיבית בכל פעם שהיא תרצה משהוא..וההגזמה בדברייך נגמלת,אינה אלא שמוש דמגוגי לא נחמד כדי לבטא את דעותייך.בכל מקרה, לך מותר לחשוב כפי שאת רוצה ולי מותר אחרת,כאשר אני מבסס את תגובותי,בעיקר על נסיון טיפולי רב שיש לי עם ילדים בגילאים הללו,צעירים ו/או מבוגרים יותר.וישנם לצערי מקרים שבהם יש להתערב,כמו ילד שהכרתי עם 6 אצבעות בכל יד..אחרי שעבר נתוח,והוסרה לו אצבע בכל יד..הבטחון והדימוי העצמי שלו השתפרו פלאים.מה היית מציעה לעשות במקרה הזה? גם להגיב בציניות כפי שהגבת לדברי???או להתייחס לכל מקרה לגופו,ולשקול מהי התגובה הנכונה??

נגמלת1

New member
בבקשה אל תגיד לי

שאתה בכל הרצינות משווה בין ילד עם 6 אצבעות לבין ילדה עם נקודת חן שבקושי נראית!!!!! נורא קל לכנות דעות של אנשים אחרים דמגוגיה..אם זה מעניק לך תחושה טובה, זכותך. עד כמה שידוע לי פסיכולוגים אמורים להיות קצת פחות נתמכי אגו בתשובותיהם..אבל זה רק בהתאם לידע שלי. ציניות?? אמרתי את דעתי. דעתי היא במדובר במקרה של קושי רב ועיוות בדימוי העצמי של הילדה. הוא בת 5.5 ריבונו של עולם!!!!!!!! אז בואו לא נטפל באובססיה, בדימוי העצמי המעוות, בבלימת ההתפחתות..אלא רק נסלק את הנקודה הבילתי נראית. וההשוואה לילד עם 6 אצבעות??? אני ממש לא מבינה מה הולך כאן....

Lay D D

New member
וחוץ מזה איזה מן פסיכולוג או יועץ

אתה שאתה מתקיף ככה אנשים?? אולי אני לא מבינה פה משהו ואני צריכה הסבר? חני הסבירה ועכשיו אני מבינה. טוב שיש פה אנשים שיודעים לדבר אל אנשים.

Linda1234

New member
אישית...

תודה על התשובות והתגובות. גם לי לא כל כך נראית ההמלצה להוריד לה את נקודת החן, ולו רק בגלל הסיבה שאם אגש עם הדבר הזעיר הזה לרופא פלסטיקאי הוא ישלח אותי/אותה להסתכלות פסיכיאטרית, כי זה באמת נקודה אפילו יותר קטנה מהנקודה בסוף המשפט הזה. אישית אני חושדת שמישהו אחר מתחזה לפסיכולוג גרא, שאולי נמצא בחופשה ומישהו מתחזה וכותב כאן תשובות במקומו. כי אומנם זאת הפעם הראשונה שלי בפורום הזה אבל לא נראה לי שהתשובות האלה באמת הגיעו ממנו. ואם לא, וזה אכן הפסיכולוג אז מותר גם לפסיכולוג לחשוב קצת אחרת, לא חייבים כל פעם להסכים עם כל מה שפסיכולוג אומר.... תודה לכולם

למעלה