זקוקה לעצה

זקוקה לעצה

חברה שלי התקשרה אליי נסערת היום וביקשה את עצתי.
לחברתי גן ובו עובדות 2 סייעות.
אתמול קיבלה טלפון מאחת הסייעות כי אחד הילדים בגן לא מזיז את היד. חברתי מיד הבינה שכנראה הילד קיבל מכה או פרק את הכתף. תוך כדי שהיא מנסה לשחזר את מהלך היום כדי להבין איך זה קרה, הרימה טלפון להורים. ההורים לא התרגשו כי כשהגיעו לאסוף את בנם ראו כי הוא מזיז את היד. למרות זאת חברתי התעקשה לבדוק את הילד אצל רופא המשפחה ובקשה לעדכן אותה בהתאם.
מסתבר שהילד אכן פרק את הכתף. אין לחברתי ולסייעות מושג כיצד זה קרה. ההורים דרשו לברר את עניין על מנת להבטיח שמקרה כזה לא יקרה שוב.
לחברתי מצלמות בגן - כך שבאותו היום עברה על כל ההתרחשויות. מסתבר שאחת הסייעות הרימה את הילד בצורה לא נכונה (לא משכה חלילה כך שאין מדובר באלימות פיזית). מדובר בילד שקצת מסורבל מוטורית - בן שנה וחצי - שטרם הולך ובכל פעם שמנסים לדובב אותו ללכת - מתיישב בכבדות. אחת הסייעות ניסתה להרימו מהרצפה תוך שהיא מניחה את ידיה מתחת לבית השחי שלו. כנראה שהפעולה עצמה גרמה לפריקה.
מה עושים הלאה? יעצתי לחברתי להזמין את ההורים לשיחה עם אותה סייעת ולהסביר את הדברים בדיוק כפי שהם. הכל נעשה בתום לב ולא חלילה מרוע או אלימות.
בטוחה שההורים יבינו.
חברתי לא ממש מסכימה איתי כי חוששת לתגובתם.

galizoe

New member
הרמה באחיזה בבתי השחי לא גורמת לפריקת כתף

ייתכן שהפריקה נגרמה ברגע שלא הונצח בוידאו...
אני לא באה חלילה להאשים, יש ילדים (ומבוגרים) עם יותר 'נטיה' לפריקה... קשור לגמישות הגידים. (בן של חברים שלי הוא כזה, וכשהיה קטן קרה שהוא נתן יד לאבא שלו ובאמצע ההליכה הילד שינה כיוון ומשך לצד הנגדי ומכך פרק את הכתף...)
גם אם לא ברור מהוידאו איך זה קרה - יש מקום לשיחה עם ההורים, על בעלת הגן לדווח על הצעדים שנקטה - בדיקת הוידאו, בירור עם הצוות... - ולהבטיח שבעתיד יקפידו הקפדה יתרה עם הילד הספציפי.

כנות ואמינות זה הכי חשוב

ובאמת פריקת כתף לא מתקיימת כשמרימים מבית השחי, אלא ממשיכה של היד.
זה קרה לאחותי במהלך טיול עם ילדים בגן- כאשר נתנה יד לילדה.
אני חושבת שחשוב לדבר עם ההורים ולהסביר את מה שקרה
אין מה להסתיר

לדעתי-שיחה כנה בהחלט תעזור

עדיף תמיד לומר את האמת ולהפגיש בין הסייעת להורים בתיווך מנהלת הגן.
ממליצה גם אולי לעשות משהו נחמד למען הילדה-למשל אם היא לא מגיעה לגן, לבוא לבקר אותה עם איזה דובי חמוד או משהו נחמד עבורה, או לארגן ציורים של הילדים לכבודה כדי לשמח אותה ולהביא לה עם בלוני הליום שתמיד עושים שמח.

שקיפות וכנות, זו הדרך הנכונה

אני מאמינה ששקיפות מוחלטת מול הורים. אני חושבת שכדאי להזמין את ההורים ולפתוח בפניהם את פרטי הבירור שנעשה, גם את צילומי הוידאו מאותו היום. ההורים נסערים וזה טבעי, כנראה שהרופא הסביר להם על פריקת כתף. לעיתים רופאים נשמעים מאד חד משמעיים ומאשימים את הגן. כדאי לרכך את דעתם בכך שיקבלו את מלוא המידע שנמצא בידי הגננת .
גם אני חושבת שלא פורקים בהרמה מבית השחי. ונכון הוא שיש ילדים/אנשים "מתפרקים" זה משהו מובנה ואין דרך לדעת לפני, לכן אנחנו נוהגות בזהירות במגע עם הילדים והדרך שבה מגישים להם עזרה פיזית. כי אף פעם לא יודעים מתי יהיה הילד הנוטה לפרוק כתף/מרפק/מפרק כף יד וכו.
במקרה של ילד שכבר פרק אנחנו נוהגות משנה זהירות ומאפשרים לו להיות המוביל בתנועה מכל סוגק. גם כשהולך יד ביד עם גננת הוא זה שמוביל את התנועה ולא להפך.
גם את מה זעושים כדאי לפרוש בפני ההורים.

למעלה