זקוקה לעצה

דנה2212

New member
זקוקה לעצה

שלום לכולם, יש לי תואר ראשון במדעי החברה וכרגע כשאניי וצאת ומחפשת עבודה אני מאוד רוצה להשתלב בתחום של משאבי אנוש בתוך חברות וארגונים. קיימות בפני 2 אופציות: 1- להמשיך וללמוד תואר שני בתחום מנהל עסקים. 2- ללמוד לימוד תעודה של חשבות שכר. אייני ידעות במה להחליט מכמה סיבות: מצד אחד אני רוצה מנהל עסקים כי זה נשמע יותר יוקרתי ומכובד אך אני תוהה אם אני באמת צריכה את זה ועד כמה זה באמת יתרום לי. אני מכירה כמה אנשם שיש להם תואר שני במנהל עסקים וזה לא תרם להם במציאת עבודה שהם רוצים. התואר הוא מאוד אינטנסיבי ודורש השקעה ואיני רוצה למצוא את עצמי משקיעה משאבים רבים במשך שנתיים ולבסוף לגלות שזה לא ממש נותן לי הרבה. אני יודעת שבימינו התארים הללו לא ממש עושים רושם על הרבה מעסיקים ומה שיותר חשוב זה הנסיון המקצועי. זאת הסיבה שחשבתי ללמוד לימודי תעודה בתחום של חשבת שכר. משאבי אנוש הינו תחום מאוד רחב (גיוס,רווחה, הדרכה, שכר) וחשבתי לעצמי שקורס כזה יוכל להוסיף לי "נקודות" כשארצה להתקבל למקומות עבודה משום שהקורס מעניק לי ידע בדיני עבדה, במיסוי, בביטוח לאומי ואם יהיה לי ברזומה ידע בנושאים אלו זה יכול לעשות רושם טוב. אני לא יודעת מה להחליט- האם ללכת על היוקרה או שללכת על משהו שאולי יתן לי נקודות ברזומה. והאם בכלל אני צודקת בצורת החשיבה שלי? האם אכן תואר שני במנהל עסקים לא עושה כזה רושם על מעסיקים אם אין לי נסיון מקצועי? (זה לא שיש לי נסיון ואני עובדת בעבודה מסודרת ואז תוך כדי אני יוצאת ללימודי תואר שני במנהל עסקים כדי להרחיב את הידע והמיונויות שלי בתוך ארגון שאני כבר נמצאת בו),האם יש טעם ללמוד מנהל עסקם אם אני עוד לא מחוברת לשום ארגון? אולי אמצא עבודה שאוהב ואגלה לבסוף שאיני צריכה את התואר הזה בכלל? ושאלה נוספת, האם הקורס של חשבת שכר אכן יכול לתרום לי במובן מסויים? אני ממש מיואשת ומבובלבת, אשמח לכל עצה ממכם. תודה רבה, דנה

כדאי להבחין בין שאלות עובדתיות לשאלות ערכיות

איזה מקצוע מבוקש זו שאלה עובדתית. כמו כן השאלה מה יותר חשוב- נסיון או תואר גם היא שאלה עובדתית. השאלה אם ללכת על יוקרה או על מה שמקנה לך נקודות במציאת עבודה זו שאלה ערכית- האם יוקרה וכבוד חשובים לך? האם יותר חשוב לך למצוא עבודה מכניסה בעתיד הקרוב. אילה שאלות באשר למה שחשוב לך בחיים. נראה לי שאם תבררי לעצמך מה מערכת הערכים שלך ותעשי בירור באשר לעובדות שעומדות לרשותך לקבלת ההחלטה תוכלי להגיע להחלטה או לפחות להבהיר לעצמך אילו שיקולים כרוכים בהחלטה.

דנה2212

New member
אני מאוד מתחברת

למה שאתה אומר ואני בעצמי עצרתי לרגע על מנת לחשוב מה יותר חשוב לי אך כנראה ששניהם חשובים לי באותה מידה. מצדג אחד אני מאוד מחפשת את היוקרה והכבוד ומצד שני אני מאוד רוצה לעבוד ולרכוש נסיון. אני לא מצליחה לבחור בין השניים וזה קורה לי תמיד, ובכל תחום. זאת הסיבה שאני מרגישה שאני מבלבלת את עצמי, כאילו שאיני מרפה ולא נותנת לעצמי לנוח. כל הזמן רודפת אחרי משהו ואין לי לפעמים מושג אפילו אם אני צריכה את מה שאני רודפת אחריו ושאם אשיג אותו- אם הוא בכלל יעשה לי טוב.

ערכים אינם מטרות שיש להשיג אלא אמות מידה

לעד כמה אתה חי חיים שטובים בעיניך. נראה לי שאחד הערכים המרכזיים כמאט לכל אדם זו הערכה עצמית- האם אתה מעריך את עצמך ואוהב את מה שאתה. כמובן שהערכה עצמית כרוכה בצורה הדוקה יותר או פחות להערכה של אחרים. ההערכה העצמית בעצם מורכבת מחיים על פי אותם הערכים שהכי חשובים לך. אולי תוכלי לארגן את הערכים שלך בהתאם לשאלה כיצד הם יתרמו להערכתך את עצמך.

גרא.

New member
דנה2212,ראשית,חשוב לומר שהגישה הבסיסית שלך

לבדיקת אפשרויות ההתמחות המקצועית שלך,היא נכונה.מה שחסר לך בפועל זה זה סקר שווקים,או בדיקת הבקוש וההצע לשני התחומים שבקשת.זה אפשרי גם בדרך של פנייה בשאלה הנכונה לחברת כח אדם,אבל ובעיקר,כדאי לבדוק במשך כשבועיים את מודעות הביקוש וההצע למתחומים הרלוונטיים.כשלעצמו,דומה כי תואר במינהל עסקים,יותר יוקרתי,עם פוטנציאל טוב יותר להתקדמות,עד כדי עמדה של ניהול,אם תצטייני בלימודים ובעבודה המעשית.וזה מאשר חשבת שכר,העלולה להתקע באיזה חדרון משרד צר בפינת החברה הפרטית או הציבורית,כמעט ללא מגע עם עובדים אחרים.יתכן שהדימוי שלי קצת מופרך,אבל הכרתי יותר חשבות שכר,מאשר מנהלי עסקים.מה אפשר עוד להביא בחשבון,שמקצוע כמו חשבת שכר,אפשר לעבוד כנראה בצורה עצמאית.מנהל עסקים,תמיד קשור למשהוא אלא אם כן הוא הבוס.

דנה2212

New member
עשיתי קצת סקר שוק

כפי שכתבתי קודם, משאבי אנוש מכיל בתוכו מס' של תחומים. יש חברות שחשב שכר זה תחום בפני עצמו ויש חברות שבהם מי שמנהלת את הגיוס והרווחה גם עושה בין היתר חישובי שכר. מאחר וכרגע אני לא נעולה על אופציה כזאת או אחרת ומה שחשוב לי זה לצבור כמה שיותר נסיון בתחום חשבתי ללמוד חישוב שכר (קורס שמכיל בתוכו גם למידה על ביטוח לאומי, דיני עבודה, מיסוי, פנסיה) מתוך מחשבה כי זה אולי זה יוסיף לי נקודות במציאת העבודה.

בגדול

עם יוקרה לא קונים במכולת. כלומר עד גבול מסויים את צעירה, צריכה לבנות את עצמך... להערכתי לא יעזרו לך התארים אם אין לך שום ניסיון. אם את לא מכוונת לקריירה אקדמאית, הצעתי לך היא לצאת לעבודה. תואר שני יכול לחכות עד שתצברי קצת ניסיון. הניסיון הזה גם יעזור לך להתכוונן לגבי התואר השני שאת רוצה לעשות.

למעלה