זקוקה לעצה...

miss beetle

New member
תודה על תגובתך...

למיטב הבנתי ומבדיקתי במס' אתרים בנושא הרבנות, אם שני בני הזוג ללא ילדים והם מסכימים לגירושין - הרבנות לא עושה בעיות. האם אני טועה?

seeyou

New member
לא הייתי מסתמך על דברים כתובים באתרים

אני חושב שרק עו"ד טוב יוכל להבטיח 90% של "הצלחה" כאשר שני בני הזוג ללא ילדים מסכימים לגירושין. את בטוחה שבעלך מסכים ?

yellow feather

New member
אם שני בני הזוג מסכימים לגירושין

הרבנות לא עושה בעיות גם אם יש 17 ילדים במשפחה.

niva99

New member
מצד אחד את כותבת שזה לא בגלל הדת

ומאוחר יותר מתפרסמת "מגילת אסתר" - ש90% ממנה נוגעת לאישיו הדתי שהוא הבעייתי ביניכם כרגע (הוא רוצה להתחזק יותר ואת פחות). מעבר לזה לא הצלחתי להבין מהי העיה בדיוק שעוצרת בעדך. אם הייתי מבקשת ממך לתמצת את הבעיה במשפט פשוט וברור - מה היית כותבת ?

miss beetle

New member
niva99 ...

למרות שנראה כי האישיו הדתי הוא גרעין הבעיה, אני מרגישה שעובדת ההתחזקות שלו -יחד עם ההסכמה שלו לכך שאני "נגררת" אחר רצונותיו- הן שמעיקות עליי בעיקר. במשפט אחד? מפריע לי שהוא לא שם אותי במקום ראשון בחייו כפי שאני שמתי אותו עד כה - בכל המובנים (ובעיניי - זהו אחד העקרונות החשובים לבניית תא משפחתי תקין). תודה על התגובה.

niva99

New member
פעם

הייתי במקום דומה לשלך רק -שבמקום הדת האמא / החמה נדחפה למקום הראשון. מה שלמדתי שמקומות לא מקבלים מתוקף זה שאת אשתו...מקומות לוקחים. זה מסוג הדברים שקל להגיד וקשה לעשות- אני יודעת- אבל בכל משפחה נוצרת קונסטלציה מיוחדת בגלל אופי האנשים. מי שיותר דומיננטי מכתיב את התנאים. נשים נוטות בד"כ לוותר למען שלום בית / השקט התעשייתי וואט אבר. עם השנים וככל שהן גדלות ומתפתחות מנטלית - הן לומדות לשמור על האנטרסים שלהן ולא ממקום של חולשה , ויתור או חלילה ממקום של "מגיע לי" - אלא ממקום של שוות זכויות = אסרטיביות. בהצלחה במאבקך - נהלי אותו בחכמה דעי על מה לוותר (שטויות שלא שווה לריב עליהן) ועל מה שווה לך להלחם (עקרונות).

אייבורי

New member
בואי נאכל דבורה

בחיי רק נשים עסוקות כל היום בהשוואת מי קודם למי, אני לדת או הדת לי והרי לבעלך זה לא באמת עניין של סדר עדיפויות הוא חי בשלום איתך ועם הדת אבל אצלך, צורך בלתי נשלט למלא את החרדות בידיעה שאת קודמת לכל. אני חושב שכדאי שתפטרי מהסרגל ומהצורך להשוות ואם יש בעיות אקוטיות, אז לטפל בהם באופן פרטני.

לדעתי

זה רק יחריף והוא יהיה רק יותר חזק עם עצו ועצתי היא ש תקבעו מראש ש את תלכי איתו לסמינר של ערכים <אם את פתוחה עם עצמך לשמוע> תסכמו מראש שאחרי סמינר מקוצר כזה תגיעו ביחחחחחחד להסכמה על כל הדברים שיש בו קונפליקט בינכם ושאחריו לא יהיה שום אפשרות להקצין לשום צד של מי מביניכם ככה תראי לו שאת מוכנה לעשות צעד בשבילו והוא יהיה מחויב אח"כ להפסיק למשוך כל הזמן לצד שלו אחרת לדעתי זה רק יקצין ולא יהיה לך ברירה באיזה שלב אלא להיפרד

למעלה