זקוקה לעצה

זקוקה לעצה

בתי בת 28 רווקה וסובלת מאנדו , לפני כשנה עברה בדיקת אנדוסקופיה שאבחנה אנדו מטריוזיס בדרגה נמוכה, אבל הומלץ על לקיחת גלולות באופן קבוע (יש לציין שבמשך 5 שנים היא סבלה מכאבי בטן תחתונה עם הקרנה לרגל ואף אחד מהרופאים כולל אלה שראו אותה בביה"ח לא התייחס לאפשרות של אנדומטריוזיס) השאלה שלי האם כדאי לפנות למרפאה בתל השומר , לקבלת יעוץ לגבי המשך הטיפול כלומר האם להמשיך לקחת גלולות ללא הפסקה, מפני שכרגע היא מרגישה טוב מבחינת הכאבים אבל זה לא פיתרון לקחת גלולות לכל החיים. לאן צריך לפנות האם יש למישהי המלצה לאיזה רופא כדאי לפנות. תודה מאמא מודאגת

לצערי זה כן הפיתרון

למי שסובלת מאנדומטריוזיס אין פתרון אחר. הפתרון היחיד זה להיות בדיכוי (גלולות ברצף) ללא הפסקה, כמובן עד שהיא תרצה להכנס להריון. גם אם היא תעבור ניתוח ויוסרו כל המוקדים גם אז היא תצטרך להמשיך ולהיות בדיכוי מאחר וכל מחזור יכול לגרום למוקדים נוספים.

ולפי דעתך כדאי לפנות למרפאה בתל השומר?

הרופא בקהילה אפילו לא נותן בדיקות דם רוטינה כמתבקש. האם כחברת קופ"ח כללית תהיה בעיה להתקבל למרפאה בתל השומר

הכל תלוי ברופא

לאיזה מחוז אתם שייכים? תיגשו לרופא המשפחה ותבקשו טופס 17 לתה"ש, לעיתים מקשים בקבלת הטופס הראשוני אבל לאחר מכן מקבלים ללא בעיה (לפחות במחוז שלי). לדעתי זה גם קשור הרבה לרופא, אם הוא מאמין כי אכן יש מקום לפנות לתה"ש הוא יעזור בקבלת האישור עד כמה שיוכל. אם לא יסכימו לאשר לכם בפעם הראשונה אתם יכולים להגיע למרפאה להשאיר פיקדון בסך 100 ומשהו ש"ח ואז יש לכם חודש או 3 חודשים (נדמה לי ששמעתי שלאחרונה קיצרו את התקופה לחודש) להשיג טופס 17 רטרו. במקרה כזה רצוי מאוד לקחת מהרופא שיקבל אותכם מכתב לרופא המטפל המדגיש כי עליה להיות מטופלת בתה"ש, זה יעזור להשיג טפסי 17 להבא. לגבי אם להגיע לתה"ש, אישית כרגע קשה לי להגיד לך.

ולגבי בדיקת דם

הבדיקה היחידה שנותנים במצב של אנדו היא CA125. ואם היא כבר מאובחנת ונמצאת בדיכוי אז כבר מיותר לתת אותה. אם תהיה לה החמרה בכאבים אז יהיה מקום לעשות שוב את הבדיקה.

תודה מייקילולי

אכן אנסה להתקשר לתל השומר מפני שרופא המשפחה לא איפשר לנו לקבל ט.17 ולגבי בדיקת הדם היא עשתה אותה לפני כשנה כשרופא נשים במיון קופ"ח העלה את האפשרות שיש לה אנדומטריוזיס. ושוב תודה

מייקי לגבי דיכוי ו- CA 125

זה לא בדיוק נכון שמיותר לתת אותה... אני נמצאת בדיכוי גלולות מאז ניתוח הניקוי.......ולפני כל ביקורת אצל סוריאנו אני עושה את ה- CA 125 ..על דעת עצמי בלבד... ובכל בדיקה הוא משתנה......ודווקא בביקורת האחרונה שלי אצל סוריאנו הייתי בטוחה שהוא יהיה גאה ב CA הנמוך יחסית אלי......והופתעתי לבקשתו שלביקורת הבאה שלי הוא ביקש שאני יעשה את ה CA כי הפעם ה CA היה גבוה יחסית לפעם שלפני.....וחייבת להוסיף שלא הייתה החמרה בכאבים.......

ברח לפני שסיימתי

זה לא אומר שאני אומרת שצריך לעשות את הבדיקה כל הזמן..כמוני ..אבל כדי לעשות אותה אחת ל.....(החלטה אישית שלך ושל הרופא שלך ....כמובן בהתאם למצב האנדו אצלך......) .. אני עושה אותה על דעת עצמי בין 3-4 חודשים....תמיד לפני ביקורת אצל סוריאנו....גם אם סוריאנו לא ביקש.

OK

כתבתי את מה ששמעתי וקראתי. גם אצלי בתקופה שעשיתי ראיתי שינויים ברמות, במיוחד לאחר שעברתי מהדקאפפטיל לגלולות, הייתה עלייה גדולה למרות שהוא עדיין היה בנורמה. התראתי על כך אך לא הייתה יותר מידי התייחסות.

זואילי

New member
שלום ניצוץ

ראשית, רציתי להגיד לך שזה מחמם את הלב שאמא של אנדואית פונה אלינו, כי זה לא כזה מובן מאליו לקבל את הבנת ותמיכת הסביבה הקרובה שלנו, האנדואיות. לצערי לפעמים לוקח זמן ארוך אם בכלל - עד שהמשפחה הקרובה מבינה שמדובר במחלה אמיתית. ומחלה מאוד מאוד נבזית. לשמחתי אני זכיתי בתמיכה גדולה מהוריי, אבל לעולם לא אשכח מה אבא שלי אמר לי, לאחר שהבין מה זה אנדו - הוא אמר שתמיד האמין לי שכואב לי ושאני מרגישה לא טוב, אבל הוא לא הצליח להבין איך זה ייתכן שבחורה כל כך צעירה ובריאה כמוני סובלת כל כך הרבה. וזמן כל כך ארוך. אז ברוכה הבאה ונשמח אם תהיו את ובתך חלק מה
שלנו! מייקי נתנה לך את התשובות הלא ממש מעודדות, אבל התשובות היחידות שלצערינו ניתן לתת כל עוד לא נמצא פיתרון אחר שירחיק מאיתנו את האנדו לתמיד. הווסת היא הצרה הגדולה. ומי שמחליטה לא לקבל ווסת - שומרת כך על המחלה על אש קטנה. (עד כמה שניתן כמובן. כל אחת מחליטה על גופה ורצונותיה וכל אנדואית היא עולם בפני עצמה). מנסיוני עם מרפאת האנדו בתה"ש - אני ממליצה עליה ורק עליה. כולל להינתח רק בתה"ש בגלל הנסיון הרב שיש להם בנושא. כמובן אם ברצונכן להיות במעקב בציבורי. הרבה בריאות ואושר לשתיכן

תודה זואילי

זה מאד משמח שיש עם מי להתייעץ ולאן לפנות בשאלות שלא תמיד יודעים ממי לקבל את התשובות. נשמח להעזר בעצות שבאות מנסיון .

שלום לך

ולאחר שזואלי ומייקי ענו לך אשמח להוסיף שגם אני ממליצה בהחלט על המרפאה בתה"ש.

למעלה