זקוקה לעצה

פלגיה

New member
אז את מראש

לא תיכנסי למלחמה הזאת, כי לא תקני שמלת שושבינה "מדהימה" אלא תסתפקי ב"פשוטה" יותר מH&O אני לא חושבת שזה פינוק. אני חושבת שהרבה פעמים ילדים יודעים טוב מאוד למה בגד מסויים טוב להם והשני לא. זה לא אומר שלא יהיו מלחמות על לבוש - אבל עדיף לצמצם אותם במידת האפשר. ושמלה יפה - אפשר להלביש גם בפוטושום בתמונות

איתן עד לא מזמן לא הסכים ללבוש גינס

או כל בגד אחר שהוא לא טריקו כמובן שקניתי רק בגדים נוחים ורכים אבל כלום לא עזר הילד סירב ללבוש ואם כבר הייתי מצליחה להלביש אז אחרי כמה זמן הוא ביקש להחליף גם לחתונה של אחותי הוא לבש טריקו - אבל חגיגי לא תמיד אפשר להתעקש ולפעמים זה לא ממש שמשהו מפריע אלא פשוט לא מרגיש לו טוב מה שכן בסביבות פסח הסכים ללבוש גינס ומאז המלתחה שלנו גדלה ואנחנו מאושרים

ayala26

New member
הבן שלי הסכים ללבוש לחתונה של אחי

את הבגדים היפים שקניתי לו אבל נעלי לק שחורות... בשום אופן לא. אז הוא היה לבוש בחליפה מקסימה עם חולצת צווארון לבנה ומכנסי ערב ונעליים עם חול מהים שהיינו ביום לפני...
הוא רקד והשתגע על רחבת הריקודים והחולצה יצאה לו מהמכנסיים ואת הוסט הוא זרק איפשהו והיה מאושר וגם אני ו... זה גם הצטלם כל כך יפה!!

בוליפלג

New member
ילדה שלא רוצה להתחפש לשושבינה

בשמלה שאיננה נוחה לך הופכת אוטומטית למנהלת הבית
על נוחות אישית אין להתווכח. יש לכבד את רצון הילד מהרגע הראשון וכמובן את הנוחות הפיזית שלו.

נהדר..הילדה שלי כל היום ערומה

כי אני לא מתווכחת על נוחות אישית...נעליים מציק, תחתונים מציק, חולצות ומכנסיים מציק...... רוב היום היא ערומה כשיוצאים החוצה - שוב הכל מציק אז מה - שתלך ערומה גם בחוץ כי על נוחות אישית אין להתווכח ? איפה הגבול?

מציבים את הגבול במקום הגיוני

לא ייתכן שילד ילך ערום מחוץ לבית כל הזמן. לכן מציבים כאן גבול, ואולי אף נעזרים בטיפול בויסות חושי, אם לילד יש קושי ניכר עם מגע של בד על הגוף. אבל בהחלט ייתכן שילדה לא תחוש בנוח בבגד ספציפי, ואין כאן מקום לאלץ. אם הילדה הייתה מסרבת לכל הבגדים מלבד לשמלות ורודות נוצצות ש"מסתובבות"
אז אולי יש כאן באמת בעית גבולות. אבל שמלה אחת, ועוד מהסוג שגורמת להרבה אנשים לאי נוחות פיזית (גם לי) ? לא אישיו של גבולות. אני אישית גם לא מתחברת בכלל לכל הקונספט של "ילדים מחופשים" בחתונות ואירועים, אז וודאי שהיה לי הרבה יותר קל לותר על הרעיון מלכתחילה.

מסכימה עם כרובית לגמרי

יש הבדל בין בגד ספציפי לבין כל הבגדים. אם אני יודעת שלרעות קשה כרגע אם בגדים שהם לא טריקו, אז אני צריכה לדאג לה לבגדים כאלו, גם במחיר שהיא לא תלבש שמלות מפונפנות בשבת. היום יש כל כך הרבה היצע שזה לא כזו בעיה. אתמול ירדנו לגינה עם חולצה שהתאימה למכנסיים מסויימות אבל היא פשוט התנגדה להם בכל תוקף ולכן שמנו לה חצאית שהיא נעימה לה. לא נראתה בדיוק כמו שרציתי אבל העיקר שהיא שיחקה ונהנתה. ואני משערת שאם היא הייתה מביעה התנגדות רצינית לבגדי שבת בכלל, אז היינו יורדים לגינה בשבת (ה' ישמור) עם חליפת טריקו פשוטה
מקסימום שבת הבאה אדאג מראש (לפני שבת) להכין שלט "הולבשה על פי רצונה" ואתלה עליה שלא יהיה ספק
גם הקטע עם הנעליים, שבועיים עכשיו היא הסתובבה עם נעלי בד מרופטות שהשאלנו משכנה כי היא סירבה לסנדלים, מבחינתי זה היה סיוט אבל הנה זה גם מתחיל לעבור לה... בקיצור, גבול לא אומר שחייבים להיות נוקשים. גבול זה משהו שאנחנו מחליטים איפה בדיוק לשים ואחד מהשיקולים של ה"איפה" הוא גם לכבד את רגשותיו של הילד שלך במידה הנכונה.

מיטל 1103

New member
היי מציעה משהו...

אולי תנסי לדבר איתה שוב, הרי כשהם מתחילים להתעקש נהייה יותר בלאגן וכשהם רואים כי ההורים מתעקשים הם מוצאים סיבה להעלות לנו את לחץ הדם לגבהים עצומים. תנסי לדבר איתה ולהגיע איתה לפיתרון שרק עד החופה היא לובשת את השמלה, ושתאספי לה יפה את השיער וכולם יגידו לה שהיא מדהימה ושאחרי החופה היא הראושנה תרד להחליף בגדים ושאם היא תסכים אז היא תקבל הפתעה, אומנם אני לא בעד שיחודים אבל בכל זאת חתונה ואומנם לא בונים על ילדה בת 2.7 שהיא תסכים להכל אבל בכל זאת רוצים לרצות ולהיות מבסוטים אז תנסי, אני לא בעד אמא החליטה וזהו! אצלי בכל מקרה אם אני הולכת בשיטה הז נויה נכנסת לעוד יותר לא!!! אז תנסי ותעדכני.... בכל מקרה שיהיה המון מזל טוב

פלגיה

New member
כל אחד קובע את הגבולות שלי

אצלי בבית סביר שהילדה הפרטית שלי לא רק שלא תתנגד לשמלת שושבינה אלא תרצה אותה כל יום לגן - אני לא אסכים. למה? כי השמלה תיהרס וזה חבל. הילדה גם תרצה בכל יום ללכת בחצאית לגן (כולל לשבת בארגז החול) ויכול להיות שזה יהיה בעיני משהו ששווה מלחמה. יכול להיות שהיא נהנית ל"התאים" צבעים בחולצה ירוקה מפוספסת ומכנסיים ורודות עם נקודות כחולות - ואת זה אני ארשה, אבל לא כשהולכים לסבתא, למשל. להתעקש על שמלת שושבינה מפונפנת, כשהיא משהו בשביל אימא ולא בשביל הילדה, ולקרוא לזה "הצבת גבולות" זו בעיני הגזמה וחוסר התחשבות.

ובעיניי לסבתא מותר ללכת גם עם תחתונים

בעיניי הגזמה וחוסר התחשבות זה להגביל את בגדיו של ילד בגלל שהולכים לסבתא - מה היא ראש הממשלה ? מה זה משנה לה איזה בגדים לובש הילד? זה רק מראה לך שמה שבעינייך זה מאסט בעיניי זה פשוט לא מובן או נוקשה מידי זה פשוט עניין של גישה אפילו אין מה להתווכח.

down under1

New member
גם 2.7 זה אדם עם זכויות מלאות

מה פתאום להחליט שרירותית שהיא צריכה להתחפש לשושבינה? ילדים בגיל הזה גם לא רוצים להתחפש בפורים, אז מה? כי קנית והשקעת בתחפושת היא חייבת ללבוש? גם תינוק בן יומו זכאי שיכבדו אותו כאילו היה אשום בגור בעל 'מישקל'. אני משתדלת להתעקש רק על דברים עקרוניים או בטיחותיים. בטח ובטח שלא על בגדים. שמלה זה משהו חשוב? זה הצבת גבולות? זה סתם משחקי כוח לא הוגנים בנסיון להראות שאת הבוס.

אל תהיי קיצונית ואין צורך בהתייפייפות יתר

הצבת גבולות אומר שלפעמים אמא מחליטה בלי לשאול וזאת עדיין לא התעללות. פשוט ברוב המקרים זו לא ממש שאלה של נוחות אלא פשוט פינוק רגעי או בחינת גבולות . ביום יום אני כמעט ולא מתעקשת על כלום אלא אם כן היא מסכנת את בטחונה האישי או בטחוני
(בהריון) אבל בגילאים קטנטנים כאלו בחירת הבגדים היא אישיו לא קטן וזה ברוב המקרים לא קשור לנוחות - חברות ששולחות כבר לגן (אני עוד לא) מספרות על מלחמות התשה יומיומיות מלוות בבכי צעקות ומה לא בלי שום קשר לסוג הבד ואורך המלמלות. אני גם לא מבינה מה התחפושת? מה אם מלבישים לילדה שמלה לבנה זה כבר תחפושת ? אז לא שמלה זה לא חשוב בכלל, אבל גם להסתרק, ולנעול נעליים, להתקלח, לאכול בריא וכו' וכו' לפעמים הילדים מחליטים ולפעמים ההורים ומותר גם לא לשאול לדעתו של פעוט זה לא רומס את כבודו.

רונית י

New member
אבל בכל זאת הילדה צריכה ללבוש את הבגד הזה

וזה קשור אליה באופן אישי ומאחר ויש סבירות שהבגד באמת לא נוח לא הייתי מתעקשת. הבן שלי למשל סובל מרגישות תחושתית וכשהוא מבקש להחליף מכנסיים או חולצה כי זה לא נוח לו אני מייד מחליפה. כמו שאמרו לפניי אם זה מקרה בודד שהילדה מסרבת ללבוש את השמלה זה שונה ממצב שכל בגד שתציעי לה היא תסרב או תתחיל להתווכח. לכן כל מקרה לגופו תרתי משמע.

down under1

New member
אל תהיי קיצונית ואין צורך להתפייפייפות יותר

זכותו של בני לבחור מה הוא רוצה ללבוש או יותר נכון מה הוא לא רוצה ללבוש. אם הוא רוצה חולצה שנמצאת בכביסה אז הוא לא יכול לקבל אותה ואני אסביר לו ואנחם אותו במקרה הצורך אבל אם הוא לא רוצה ללבוש את החולצה האדומה כי הוא לא רוצה אז זו זכותו. זכותו של בני להחליט מה הוא לא אוכל. הוא לא יקבל שוקלוד וארוחת ערב אבל אם הוא לא רוצה לאכול כרובית זו החלטה שלו ואין פה מקום לויכוח. אני אוודה שיש מבחר על השולחן ושיבחר מה שהוא רוצה כבדיוק כמוני. זכויות הילדים זה דבר שרירותי לחלוטין שהורים קובעים. כל אחד מותח את הגבול שלו במקום אחר. אני רואה במקרה הזה שיעור בהצבת גבולות של הילד. גם לו מותר להציב גבולות ואם הוא לא רוצה ללבוש משהו אז אנחנו צריכים לכבד את זה. בזה את מלמדת אותה שיש משקל לדברים שלה ויש משמעות לה ולרגשותיה.

האמת אין לי ממש ויכוח איתך

מפני שאת צודקת וביום יום גם אני נוהגת כך אלא שיש פעמים שלאמא מותר להחליט והילד צריך לכבד את זה.. למשל כשיש טכס וצריך חולצה לבנה, בבית כנסת ובמקרה הזה בחתונה גם אם זה לא לטעמינו להלביש ילדה כשושבינה. יש לאנשים שונים מנהגים שונים ולפעמים אמא מחליטה מה לובשים וזו החלטה שלה בלי משא ומתן - ובזה את מלמדת אותו שכשאמא אומרת לעשות משהו אז לפעמים עושים גם כשלא רוצים.

down under1

New member
המון זמן באמת ../images/Emo13.gif

מה שלומך? אני רואה שהתרחבתם!!!! איפה היתי שרק עכשיו נזכרתי.
מזל טוב באיחור.

למעלה