זקוקה לעצה...

זקוקה לעצה...

איך עוזבים את הבית ואומרים לאמא שדי אני רוצה חיים עצמאיים, ומתגברים על הנוחות הביתית? ומהפחד לא להסתדר ולחזור עם הזנב בין הרגליים,למרות שאני יודעת שהיא לא תקבל אותי חזרה? למרות שמאוד קשה לי לעזוב את הבית,כי אני העזרה היחידה שיש לה, אבל אני פשוט צריכה את השקט שלי, החוסר הפך אותי למרירה... יש לציין שאני בת 21,ללא חבר,שקשורה לאמא. תודה על כל עצה,

mevav1

New member
למה שאמך לא תקבל אותך חזרה???

היא אמרה לך זאת במפורש?? תראי יקירתי- תדברי איתה ותסבירי לה שאת רוצה להתקדם בחיים ולגר עם כמה חברות(תמציאי תירוץ נגיד ככה להתחלה)ולנסות לגור לבד כי "אני כבר גדולה ורוצה להתנסות בזה"..לא שזה מציאה גדולה לגור לבד ולשם כסף לריק אבל בשביל השקט הנפשי שלך, ברור שזה שווה...תזרמי עם תשובותיה ותבטיחי לה להיות עמה בקשר יום יומי. את מתכוונת לגור רחוק ממנה?? היא חיה לבד וללא בעל? מעבר לדבריי, אני מבינה שהיא חוששת להישאר לבד ומנסה לאיים עלייך ו"לתפוס אותך בביצים" אבל אלה רק איומי סרק אני מאמינה.....לכן, תדברי עמה כזה מכל הלב, תסבירי לה כמה את כמהה להיות עצמאית ואני מקווה שזה יתקבל עליה. חבל שזה ייצא לא יפה בסופו של דבר. שיהיה לך בהצלחה יקרה ושתהני מכל העולמות
מירב.

תודה על התשובה,

יש לי אחים קטנים ו"גידלתי" אותם מהיום שנולדנו. וזה פשוט התחיל להמאס עליי שכל החיים שלי תלויים בזה שאני חיה לפי מידת הנחיצות שלי בבית. היא לא אמרה לי את זה,אבל רמזה לי שגם היא מגיל צעיר,גרה לבד והסתדרה לבד,אבל המצפון לא נותן לי להשאיר אותה לבד,ולהתמוד לבד.

nutmeg

New member
איך יוצאים לעצמאות

זו שאלה גדולה. מוצאים עבודה, מוצאים דירה, עושים חוזה שכירות, עוברים לגור בדירה ההיא ומתחילים לשלם עבור כל ההוצאות שלך בעצמך: מים, חשמל, ארנונה, תקשורת, תחבורה, אוכל, בילויים, בגדים וכד'. חשוב מאוד, לפני שעושים את המעבר, לוודא שהשכר שאת מקבלת מספיק לכל זה. האם היציאה לעצמאות תיתן לך את "השקט שלך"? לא בטוח. ביציאה לעצמאות כל האחריות עוברת אליך. אם דברים לא מסתדרים בדיוק כמו שפינטזת ואת עדיין מרירה, כבר אי אפשר יהיה להאשים את אמא. זהו המחיר לעצמאות. המחיר לחוסר עצמאות הוא להישאר בבית ולטפל באמא. כאדם בוגר, את היא זו שאמורה להחליט איזה מחיר את מוכנה לשלם.

פעם הנושא עלה בניכן? אמא שלך אמרה משהו בעבר

על זה, שנותן לך לחשוב או להרגיש שאם תצאי לחיים עצמאיים ותיזדקקי לעזרה היא לא תעזור לך? וכן, בחיים צמאיים מוותרים אולי על נוחות של בית אבל מקבלים בתמורה חרות ואחריות והנאות אחרות . בהצלחה.

MAGOLZ

New member
קודם תפתחי עצמאות משלך

את לא צריכה לומר לאמא "דיי, אני רוצה חיים עצמאים" ואת לא צריכה ישר לעזוב את הבית בשביל זה. יש אנשים שאומרים את זה לאמא ועוברים לדירה משל עצמם ומנטאלית הם נשארים כל החיים מתחת לחצאית של אמא, וממשיכים להיות שפוטים שלה, כך שאני מציעה לך להתחיל בקטן וקודם כל למצוא עבודה שתאפשר לך גם לשלם שכירות וארנונה וחשבונות וכו' וגם לצאת לבילוי מידי פעם וגם כל שאר הדברים שאת רוצה/צריכה כשתגורי לבד... ז"א, קודם תבססי משהו שיאפשר לך את העצמאות הזו, כי זה לא תחרות קפיצה לרוחק אז אל תנסי לקפוץ רחוק מידי ומהר מידי כי את רק תפלי על התחת (ובתחרות קפיצה לרוחק מה שנמדד זה האיבר שהכי קרוב לקו ההתחלה, וזה ככה גם בחיים). אם את רוצה לעשות את זה עוד יותר בחכמה ולוודא שתוכלי לבנות חיים עוד יותר עצמאיים, אני מציעה לך להישאר בבית כמה שאפשר ובמקביל לעבוד ולחסוך כסף ללימודים. תשארי בבית ותלמדי לתואר של מקצוע שימושי כלשהו. פילוסופיה בישראל למשל, זה תואר פחות שימושי מהנדסה נניח, אז תבדקי את התארים השונים שאת יכולה להתקבל אליהם, בהנחה שיש כאלה, ותישאר בבית בזמן הלימודים. את רק בת 21, אם תתחילי זריז גם תסיימי זריז, ויש תארים של 3 שנים כמו שיש של 4 ו5, חלקם מודולרים ואם את ממש קורעת את התחת את יכולה לחסוך שנה ע"י לקיחת אקסטרא קורסים ודברים כאלה. תתענייני במוסדות הלימוד השונים אילו אופציות קיימות ואילו פתוחות בפניך.

למעלה