זקוקה לעצה...

זקוקה לעצה...

הי ובוקר טוב,אומנם אני יודעת שזה לא הפורום המתאים לכתוב על נושא כזה ,או לבקש עצה ,אבל אני אשמח אם כן תוכלו לעזור לי בצורה כזו אחרת,אז ככה:במקום העבודה שלי (אני יחסית שם חדשה) יש בחורה שמאיימת להתאבד היא מתקשרת כל לילה לרוב העובדים וניפרדת שוב ושוב ,ההורים שלה לא ממש נראה שזה מעניין אותם ובעבודה משאירים אותה בכדי לא לגרום נזק נוסף ,היא לא ישנה ולא אוכלת לדעתי אולי היא על סמים ,אני לא יודעת כמה רציינית היא בעניין ההתאבדות אבל לא חושבת שצריך להקל ראש בדבר הזה ,אומנם זה הפך לצחוקים בעבודה ''המטורללת'' אבל אני חושבת שהיא זועקת לעזרה ואם לא תקבל זאת במוקדם היא פשוט תפגע בעצמה,כמו כן,היא סיפרה סיפורים שהעובדים בחברה עשו לה כמעט הם היו על פיטורין ותלונה במשטרה שהיא טענה שזה לא נברא ולא היה היא לא נראת לי שפויה ,אני לא יודעת איך אפשר לעזור לה ולמי עלינו לפנות ,כי האנשים שקרובים אליה לא ממש מנסים לעשות משהו בנידון . אני אשמח אם יהיה לכם עצה לפתור את הבעיה הזו תודה ושיהיה המשך ושבוע טוב : )

ליאהה

New member
ואם תתאבד..???

אז..??? יש כאלה, שעדיף להם מותם מחייהם ורצונו של אדם-- כבודו.

Rtitan

New member
שני דברים...

הראשון: מי שמדבר על זה כל הזמן, לא ממש מתכוון לעשות משהו ברצינות - הוא יותר קורא לעזרה. העובדה שאינה ישנה ואינה אוכלת מעידה כרגע לדעתי על דיכאון, ודיכאון היא מפלצת שחיה בתוך ראשו של אדם ואף פעם אין דרך לדעת מתי היא משתלטת לגמרי על הנפש ודוחפת למעשים שנראים לנו כרגע מאד לא הגיוניים... השני: אף פעם אסור להקל ראש בקריאות לעזרה - אף אחד לא יודע מתי הדיבורים הופכים למעשים של ממש - אלא אם היא תקבל עזרה של ממש מגורם מקצועי, תתחילי לדאוג באמת כשהיא תפסיק לדבר על זה. יש משהו שיכול היה לגרום לה להגיע למצב הזה? משבר כלשהו? אירוע כלשהו?... נסי לפנות לגורם מקצועי שייצור איתה קשר...

לא יודעת אם יש קשר....

אבל איך שהבנתי ,היא רזתה קרוב ל50 קילו בזמן נורא קצר(פחות מ3 חודשיים) והיא גם השתמשה בכדורים,יכול להיות שזו הסיבה? היא גם נורא מלחיצה אין לילה שעובר בלי לקבל ממנה הודעה אס אמ אס והיא עושה גם המון המון שטויות יכול להיות שזה באמת רק לקבל תשומת לב ,אבל אני פוחדת שזה יעבור למעשיים ואז נצטער שלא עשינו משהו בנדון ושאלה נוספת ,אם נפנה לגורם כלשהו ,האם אנחנו בתור חברים לעבודה יכולים לעשות את זה? כי בבית שוב,אין ממש מי שמייחס חשיבות לכך והיא לא הייתה כזו ,היא ילדה טובה שקטה תמידית הייתה חביבהה על כולם ולא יודעים מה נכנס בה

50 ק"ג ב- 3 חודשים או פחות...

בלתי אפשרי מבחינה פזיולוגית מדעית. לא חושבת שאת לא אומרת אמת אבל אולי לא נתנו לך מידע נכון. בתור מישהי שהייתה מאושפזת כמה חודשים בבי"ח ומחוברת רק לצינור נוזלים, אחרי 3 חודשים ירדתי רק 16 ק"ג (ותאמיני לי שהיה עוד הרבה יותר להוריד)
הגוף נכנס לשוק ועוצר כל ירידה דרסטית. 50 ק"ג זה משקל שאפילו בחצי שנההוא קשה לירידה. לגבי החברה שלך - תפני לער"ן ותתפני להם את הטלפון שלה. או שתתני לה אתהטלפון שלהם. אולי תציעי לה שתהיי איתה בזמן השיחה ותחזיקי לה את היד. אל תשכחי דבר מאוד חשוב, אם את שם רק כדי לפתור בעיה - עדיף שאולי לא תיכנסי לזה חזק מדי. אנשים מהסוג של חברתך הם סביר להניח, אנשים תלותיים מאוד ויכולים להחליף אובססיביות אחת באחרת מהר מאוד. כלומר במקום להתאבד בגלל סיבה X היא תאיים להתאבד אם תתרחקי ממנה או לא תהיי איתה בקשר כל יום. אז אם אין לך את הכוחות הנפשיים לזה (ול-80 אחוז מאיתנו אין את זה) אל תנסי בכלל להתקרב. עצוב ואולי קשה לשמוע אבל זה בהחלט נכון.

היא ירדה 47 קילו בדיוק !

היא לקחה כדורים ובנוסף גם אלכהל כנראה זה מה שיבש לה את המוח, בכל אופן היא אומנם זועקת לעזרה ,אבל היא הגיעה למצב שהיא מתחילה לעבור למעשים :(

felka

New member
אני ממש לא יודע מאיפה יש לך

את המידע לגבי מי ש"מדבר הרבה לא עושה", אבל אם תתעמק קצת ביצר גרימת נזק עצמי תדע שמגיעים לשלב של הוכחה. שם היא כן מסוגלת לעשות נזק ואפילו להתאבד, תלוי מאוד באופי של הבחורה. ניתן לזהות את זה בדרך כלל בשקט שמגיעה לפני הסערה. אנשים שמתאבדים בדרך כלל משלימים נפשית עם המעשה ואז נרגעים מעט. בכל מקרה צדקת שאסור להזניח את זה. אנשים שמאיימים להתאבד נכנסים ללופ ולא מסוגלים להסתכל לצדדים. בדרך כלל אם לא מדובר בהפרעה נפשית חמורה ניתן לעזור להם בקלות תוך זמן קצר ולהביא אותם לשלב שהם חושבים על מה באמת מפריע להם והביא אותם למחשבה.... הרבה תמיכה בלי לשפוט ואל תנסו להבין... לאנשים כמונ,ו בלי הכשרה, קשה מאוד לזהות את המקור ולגשת בצורה מתאימה למיקרים כאלו

Rtitan

New member
אשאיר לך לקרוא שוב את מה שכתבתי...

בתקווה שהפעם תקרא הכל, לא רק את תחילת המשפט וגם תבין.

felka

New member
קראתי עוד פעם...

הבנתי... ועדיין לא מבין... משפט שני מבטל את הראשון? סוג של תחסיס NLP חחחחח. אני סתם מתלוצץ... אל תקח את זה אישי...

עובר גבול דק מאוד

בין דיבורים למעשים. בינתיים היא 'רק' קוראת לעזרה. אם העזרה לא תגיע יש שתי אפשרויות- או שהיא תפסיק או שהיא סתם תעשה מעשה כדי למשוך תשומת לב. יש מצב שממש בטעות המעשה ייגמר רע מאוד.

Rtitan

New member
וויני, בדיוק לזה כתבתי...

"דרך לדעת מתי היא משתלטת לגמרי על הנפש ודוחפת למעשים שנראים לנו כרגע מאד לא הגיוניים..." לא משנה הסיבה - יש את השלב שממנו צריכים להיזהר והוא השלב שבו ה"היגיון" של מי שנמצא בשלב הזה הוא אחר - ולפי ה"היגיון" ההוא - עשיית מעשים דה-פקטו היא לגיטימית לגמרי. ממש לא אמרתי לה "יהיה בסדר - היא סתם צועקת". אמרתי בפירוש - האישה עוברת דיכאון, כרגע עדיין בשלב שהסיכוי שלה לפגיעה עצמית אינו מוחלט, אבל לא לזלזל כי אף פעם לא יודעים מתי היא כן תחליט, מכל סיבה שהיא לעשות מעשה. הבחורה הזו צריכה טיפול, מקצועי ומהר.

Bubble Girl 27

New member
אני עם RT

זאת זעקה לעזרה אני לא חושבת שהיא באמת תתאבד כי מי שמתאבד לא מדבר פשוט עושה. מה עם לדבר עם ממונה עליה בעבודה או בכל זאת לפנות להורים אולי הם לא באמת מבינים או יודעים מה קורה? או מה אם את תקחי אותה לצד תדברי איתה אולי כל מה שהיא צריכה זה חברה? את יכולה לפנות גם לער"ן שם יוכלו לעזור בצורה מקצועית יותר.

שוחחנו איתה..

לא פעם אחת,אפילו הצעתי לה לבוא להיות אצלי מספר ימים או יותר,גם הממונים שוחחו איתה ובגלל זה גם לא מפטרים אותה כדי שלא תעשה לעצמה משהו גרוע יותר,ההורים שוב לא נראה שמעניין אותם יש לה אבא חורג שהוא לא מתעניין בה והאמא ממש בעקבותיו ,אנחנו גם מנסים להוציא אותה להיות איתה כמה שיותר אבל זה לא עוזר היא ממציאה דברים ומדברת המון שטויות

למעלה