זקוקה לעצה...

אורציק1

New member
זקוקה לעצה...

שלום בנות. קבעו לי תור ללפרוסקופיה לעוד חודש ומכאן התחילו הבעיות. קודם כל - אני לא בטוחה בעצמי על ההחלטה. בסך הכל תחת השפעת הגלולות ברצף אני כמעט לא מרגישה כלום. באיזה דרך חשיבה מוזרה אני מרגישה שניתוח זה דבר שעושים רק כשאין ברירה וסובלים מאוד. וכרגע דווקא האנדו שלי רק התחיל להרים ראש והכל עוד בשליטה. אבל זולטי המליץ כי הוא חושב שאני אוכל להפסיק אחרי הניתוח עם הגלולות. ועכשיו הבעיה השניה - כמובן שהכללית לא מאשרת לי כלום בתל השומר. לא בדיקות תקופתיות ולא אולטרסאונד פריאנלי. אז החלטתי לא לנסות להאבק, ולהתחנן ולכתוב מכתבים ולהרגיש יותר מושפלת במכתב מאשר בבדיקה רקטאלית, ופניתי לביטוח הפרטי שיש לי. ואז - הפתעה - אי אפשר לתת התחייבות כספית מראש כי זה בית חולים ממשלתי. אני צריכה לשלם לבד מכיסי את הלפרוסקופיה ואז יתנו לי סכום מסויים פיצויים. או שאעבור את הניתוח בבית חולים פרטי , ואז ישלמו הכל. והנה השאלות: מישהי יודעת כמה עולה לפרוסקופיה כזאת פרטית בשיבא? שאני לפחות אוכל לחשב כמה זה יעלה לי אחרי שאקבל את הפיצוי? בשיבא הם זורקים אותי מטלפון אחד לשני ואף אחד לא יודע. ושאלה שנייה - לא עלה על דעתי לעבור את זה פרטי כי נראה לי שהידע והטיפול במרפאה של סוריאנו הוא הכי טוב שיש, וחוץ מזה אולי ימצאו עוד הפתעות כשיכנסו פנימה - ואז עדיף צוות מנוסה. אבל מניסיונכן, האם מישהי נותחה על ידי אחד מהרופאים מהמרפאה בשיבא באופן פרטי? האם זה אפשרי או כדאי? מקווה שמה שכתבתי מובן. אני כבר מבולבלת ומתוסכלת מאוד. הראש שלי מלא מחשבות - לפרוץ למשרדי הכללית, לסוע לשיבא ולדרוש תשובה, דיברתי עם הביטוח ונראה לי שגם עם כל מחלקות ומזכירות שיבא היום. הצילו.

זואילי

New member
אורציק יקרה

אם יש לך ביטוח אז למה לא לעשות את הניתוח פרטי ולא בתה"ש? להזכירך - את יכולה לבחור בפרטי את המנתח.... אני מבינה מאוד שאין כוח למלחמות בבירוקרטיה, אבל אם את יכולה לנצל את העובדה שיש לך ביטוח וזה בדיוק בשביל הדברים האלה - אז קדימה! יש פה בנות שעשו ניתוח פרטי והן יוכלו לספר לך מנסיונן, ואני מתייחסת אך ורק לזה שכתבת שאת לא מעוניינת במאבקים מול הקופה. השאלה לדעתי כרגע היא יותר בעניין ההתלבטות שלך אם ניתוח - כן או לא, ואולי הנושא הזה עכשיו מטריד כי כבר יש לך בעצם תאריך, וזה נובע מחשש טבעי של לעבור ניתוח, שברור שזה הליך רציני. אני חושבת שאם את מוותרת על המלחמות - שזה בסדר גמור, תעשי לך ממש טבלה של למה כן ולמה לא, ותחשבי על סדרי העדיפויות שלך, ומה המטרה שלך ורק שלך, ובמקביל תבררי יותר בכיוון של מה הביטוח נותן לך. ולעניין בדיקות תקופתיות - כל עוד מדובר בדברים "זניחים" - את יכולה בשקט לעשות דרך הקופה, ולגבי ענייני טוסיקונים - בררי היכן מקבל ד"ר בארגבל - יתכן ותוכלי לעבור את הבדיקה אצלו, אם דרך ה"מושלם" או שוב דרך הביטוח שלך, או פשוט לשלם על הבדיקה בגסטרו בתה"ש ולגמור עם זה. שיהיה לך בהצלחה בכל דרך שבה תבחרי, והעיקר - הבריאות... כשתגיעי להחלטות - אנחנו פה בשביל כל הטיפים שיש!

אורציק1

New member
ניתוח פרטי?

תודה רבה זואילי יקרה... לגבי ניתוח פרטי - אולי זה יהיה הכי פשוט ( ובטח הכי נוח) - מישהי יודעת את הטלפון של סוריאנו לשאול אותו? אולי זולטי יותר מומלץ - הוא זה שבדק אותי עד עכשיו? לגבי באר-גבל- הוא כבר "רץ" עליי - ושילמתי פרטי, אני מקווה שהביטוח יחזיר.... לגבי ספקות הניתוח - זה הכי מורכב. כשעשיתי את רשימת הבעד ונגד, מייד כשזולטי אמר לי שלדעתו אין מה לחכות, התשובה המושכלת הייתה שברור שהולכים על זה. הרי אני מרגישה שהכאבים מתגברים ממחזור למחזור אפילו על גלולות ברצף, הגלולות האלו הן לא בדיוק חסרות תופעות לוואי, ונראה לי שלנתח משהו גדול יותר זה מסוכן יותר מאשר לגמור אותו קטן. אבל ככל שהזמן עובר, אני שוכחת מהכאבים ופשוט רוצה לחיות בשקט עם הילדים שלי בבית. כאילו ניתוח זה רק במצב חרום. ואני ממש לא בחרום. זה צעד הגיוני מבחינה טיפולית אבל לא נתפס רגשית שאני צריכה עוד ניתוח... וחוץ מזה - אני רוצה לגמור עם זה מהר ולנסות לעשות עוד גור או גורה...

אורציק

מסכימה עם זוזו, אם יש לך ביטוח פרטי תעשי את הניתוח באופן פרטי אצל סוריאנו או אצל גולדנברג, זולטי לא כל כך מנוסה בניתוחי אנדו כמוהם. חייבת להתייחס למה שסיפרת שזולטי אמר שאולי אחרי הניתוח תוכלי להפסיק עם הגלולות, מוזר מאוד שהוא אמר לך דבר כזה. כי ברגע שאת לא נמצאת בדיכוי האנדו חוזר. ממליצה לך ללכת לסוריאנו ולשמוע מה הוא אומר, אני בטוחה שהוא לא יגיד משפט כזה. ממש תמוה בזמן האחרון אני שומעת מהרבה בנות שזולטי אומר להן שאחרי הניתוח האנדו ייעלם.

אורציק1

New member
אחרי הניתוח

אולי אצלי מה שזולטי אמר יותר הגיוני כי האנדו שלי ממוקם במחיצה הרקטווגינאלית והוא "כלוא". אם הוא יסולק באופן מוחלט - אולי הוא לא יחזור. בתוך האגן עוד לא נצפה אצלי אנדו - אם כי עוד לא עברתי לפרוסקופיה. השתכנעתי מדבריכן. מרגישה שירדה לי אבן מהלב, אנסה להשיג את המספר של סוריאנו באופן פרטי וקבוע אליו תור לייעוץ. תודה בנות.

מייקי

אני ממש לא מסכימה איתך לגבי מה שאת כותבת על דר' זולטי .... מנסיון שלי עם זולטי - בניתוח החירום הראשון שלי בתה"ש הוא היה נוכח ובזכותו נמענו כל מני הסתבכויות שהכירורגים כמעט עשו עלי......כמו כריתות מיותרות וזיהומים מיותרים......ובזכותו סוריאנו הגיע אלי ..... אז אם לא הוא בניתוח שלי .....לכי תדעי מה היה קורה......

זקי

מה שהתכוונת להגיד שאם כבר פרטי אז ללכת למומחים הידועים, סוריאנו , גולדנברג. ממה ששמעתי זולטי אכן מבין באנדו אבל לא שמעתי שהוא ניתח הרבה, נכח בניתוחים כן אבל לא שמעתי שהוא ממש ניתח לבדו.

sivic10

New member
עוד משהו מוזר

זולטי אמר לי היום שב- 80% מהמקרים האנדו לא חוזר אחרי הניתוח... (???!?!?!?!?!?)

ד"ר סוריאנו אמר לי את זה גם

אמר שבגלל שהאנדו אצלי קל אז ינקה לי הכל בניתוח לא האמנתי לו

לא להפסיק על הגלולות

גם אני שמעתי את השטות הזאת אחרי הפתיחת בטן הראשונה, שזהו,החלמתי,אני כמו כל בחורה נ ורמאלית לא צריך גלולות,הכל מעולה. לא רוצה להגיד לך איך זה נגמר.

פרטי או ציבורי

היתרון בפרטי כתבו לך... היתרון בציבורי שאם משהו משתבש תמיד יש להם את כל האופציות מסביב....מה שלא תמיד יש בפרטי....וכאן אני דווקא כן הייתי ממליצה לך בניגוד לאחרות ללכת על ציבורי.....

זואילי

New member
מה שבטוח הוא

שבגלל המיקום של המוקד - צריך ללכת למומחה, והמומחה ידוע....

sivic10

New member
זה בול המקרה שלי

היי אורציק אני קוראת מה שאת כותבת ואני באותה התלבטות. חוץ מהעובדה שעדיין לא קבעתי תאריך לניתוח.. היום הייתי אצל ד"ר זולטי שנתן לי לעשות US פריאנלי (פינוק) כי גם לי יש ממצא שיושב בדיוק במחיצה שם. בכל אופן יצאתי ממנו מאוד מבולבלת שוב פעם האם בכלל לעשות את הניתוח או לא...אפילו טופס 17 להגיע למרפאה בתה"ש לא אישרו לי אז אני כבר בכלל לא רוצה לחשוב מה מצפה לי עם הכללית. אני גם מבולבלת ומתוסכלת ומתכוונת להיעזר בתשובות שיתנו לך כאן הבנות... רוצה לתכנן פריצה למשרדי הכללית ביחד? אפשר להרים להם חבילה של טפסי 17+חותמות בלי סוף ולפתור את הבעיה!

אורציק1

New member
אתן נהדרות...

לא יאומן כמה הפורום הזה תומך בי מאז שהתחלתי להכנס אליו בקביעות. דברים שלא היה לי נוח לשתף אף אחד אחר בעולם... אתמול התקשרתי לקליניקה הפרטית של סוריאנו אבל הוא עוד לא חזר אליי. בנתיים היום הצלחתי (לא ייאמן) להשיג תשובה כמה עולה הניתוח בשיבא אם אף אחד לא מספק לי התחייבות (4182 ללפרוסקופיה עם 2 ימי אשפוז וכל יום נוסף עוד 1800 ש"ח). מצד אחד ובייחוד אחריי הכתבה שהתפרסמה היום - עדיף בפרטי. אני אדע בוודאות שמי שינתח אותי זה מי שהשתלם במיוחד בקנדה באנדו בבמחיצה כמו אצלי ואף אחד לא ידחוף לי אצבעות... מצד שני, בנות רבות פה בפורום סיפרו שאחרי שניכנסו פנימה בלפרוסקופייה גילו כל מיני זוועות והניתוח הסתבך. במקרה כזה דווקא בשיבא יש מענה של מומחים בתחום הספציפי הזה. בקיצור, עדיין לא החלטתי מה לעשות. תודה לכל המגיבות.

ליאל ד

New member
אורציק

היי לך! ההתלבטות שלך לגבי פרטי/ציבורי מאוד מוכרת לי. לפני הניתוח שלי פניתי לכמה רופאים וכמובן כולם אמרו שצריך לעשות ניתוח. נורא נלחצתי ופניתי לגניקולוג שנחשב לאחד המומחים הטובים באזור הצפון. זה היה טרם האבחנה של אנדו'. הוא גם אמר שחייבים לנתח בדחיפות. ושאלתי האם יש אפשרות לעבור ניתוח אצלו באופן פרטי - והוא פשוט לא הסכים!!! הייתי בשוק שרופא לא מוכן לנתח באופן פרטי - עכשיו אני מבינה למה (בגלל פחד ממעורבות איברים נוספים) - אבל אז פשוט הייתי בהלם. והוא רק הסביר שאם פתאום יהיו סיבוכים - אז הוא מעדיף שכל צוות של בית החולים יהיה זמין. ב"ה לא היו סיבוכים והניתוח עבר בשלום. ואם חס וחלילה אצטרך ניתוח נוסף עדיין אשקול את האפשרות של ניתוח פרטי (על מנת להבטיח שרופאים שאני בחרתי ינתחו אותי). אני דווקא חושבת שאם מדובר בניתוח ראשון - אז אולי כדאי לעשות אותו בציבורי - כי לא ידוע מה קורה בפנים.

למעלה