זקוקה לעצה

shira245

New member
זקוקה לעצה ../images/Emo9.gif

גיליתי במקרה שחבר טוב שלי שיקר לי.אני די בטוחה שהוא לא יודע שעליתי על השקר שלו כי אח שלו במקרה שאל אותי משהו וככה הבנתי שהוא שיקר לי. בכל מקרה, זה לא שקר המאה או משהו אבל עדיין זה מאוד מרגיז במיוחד שהוא שיקר לי בטלפון ועוד אני ניסיתי לגרום לו להרגיש טוב יותר. בכל מקרה, אני מתלבטת אם להתעמת איתו או לא להגיד כלום ולהתרחק ממנו כמה שיותר. האפשרות השנייה בעייתית משהו, כי אחים שלו גם חברים טובים שלו ואנחנו מכירים מהגן בערך וגרים באותו ישוב אז זה קצת בעיה פשוט להתעלם ממנו. מצד שני, אני לא רוצה לתת לו לצאת מזה בקלות כי זה היה פשוט מסריח ודי מעליב והוא צריך להבין שלא משקרים לאנשים ובמיוחד לחברים שלך ושיש לזה השלכות. אניווי, אני די מתלבטת מה לעשות עם זה אז הלפ מי:)

ToryMaster

New member
המ

אני נוטה שלא לסלוח על שקרים, קורה. להתעמת איתו? הגדירי עימות. את מתכוונת להטיח לו את זה בפנים ולכעוס? זה לא. אבל אם ב"עימות" את מתכוונת ללגשת אליו ולשאול במה מדובר [איך את יודעת שהוא שיקר לך? אין לך שום אמירה מפורשת שזה קרה. מלבד רמז שאחיו זרק לך שלא במתכוון אין לך כלום], ובמדיה והוא אכן שיקר לך, אז לנסות להבין למה. לריב? להתווכח? לצעוק? לכעוס? אני נגד.

ToryMaster

New member
אגב

אמרת: "והוא צריך להבין שלא משקרים לאנשים ובמיוחד לחברים שלך ושיש לזה השלכות.". זה לא התפקיד שלך לחנך אותו או לשנות אותו, אל תחשבי בכיוון הזה אפילו.

shira245

New member
אהמ

אני יודעת שהוא שיקר כי הוא אמר לי משהו אחד ולמחרת אחיו שאל אותי משהו שסתר את זה לחלוטין. הוא אמר לי X ולמחרת אחיו אמר לי Y. אין לי כוונה לריב או לצעוק ובטח שלא להתעצבן בגללו אבל אני מאוד רוצה לדעת למה הוא שיקר כי זה פשוט שקר מטופש. מצד שני, יש בי רצון להגיד לו שאני יודעת שהוא שיקר ושזה כן פגע בי ושאני רוצה לדעת למה הוא שיקר. אני לא רוצה לחנך אותו ואין לי כוונה כזו אבל זה מרגיז שאנשים משקרים בכזו קלות בלי לחשוב מה זה עושה לצד השני. ועוד משהו, גם אני לא נוטה לסלוח על שקרים. אבל במקרה הזה ,זה קצת יותר בעייתי.

light angel

New member
אם אתם חברים טובים

אל תתני לזה להפריד ביניכם. חברים טובים אמיתיים הם נדירים מאוד, באמת. את לא צריכה לעבור על זה בשתיקה, אבל אם תתרחקי המצב יהיה גרוע בהרבה. מניסיון, אתם פשוט תפסיקו לדבר כי הוא לא יבין מה את רוצה ממנו ואת תכעסי עליו יותר מדי, וכשתרצו לתקן את זה כבר יהיה מאוחר מדי. את יודעת למה הוא עשה את זה? אולי היו לו סיבות טובות? אולי הוא טעה והוא מצטער על זה, אבל הוא לא רוצה להגיד לך כי הוא בטוח שאת לא יודעת? אולי הוא לא הבין עד כמה זה פגע בך? תדברו על זה. בלי לדבר את לא תדעי למה הוא פגע בך ככה, הוא יחשוב שאת מתרחקת ממנו בלי סיבה וייפגע בעצמו, והקשר שלכם יינזק. תדברי איתו, תצעקי עליו, תריבי איתו, תני לו הזדמנות לבקש סליחה ולהסביר את עצמו. ואם גם בשיחה הזאת את תיפגעי ממנו והוא לא יתנצל כיאות, הוא לפחות ידע שאת פגועה ויעשה עם זה משהו. תקשורת תמיד עדיפה על שתיקה. בהצלחה!

shira245

New member
אנחנו חברים מהגן:)

די הרבה זמן(:) נורא מציק למה הוא שיקר לי אבל אני בהחלט נוטה להגיד לו שמהו מאשר להבליג..... ותודה

למעלה