זקוקה לעצה/תמיכה

christina100

New member
זקוקה לעצה/תמיכה

שלום לכולם, סיימתי לפני כשנתיים תואר ראשון בפסיכולוגיה. ניסיתי מאז להתקבל לפסיכולוגיה קלינית ולא התקבלתי (פעמיים!!). עבר חודש וחצי מאז הדחיה השניה, ואני מרגישה שזה ממש הפך את עולמי. אני פתאום לא בטוחה אם אני רוצה ללכת בדרך הזאת (בגלל המורכבות שלה והכוחות הנפשיים העצומים שהיא דורשת) ומתחילה להתפזר ALL OVER THE PLACE. חשבתי על יעוץ ארגוני ועל מקצוע עיצובי, שקלתי הנדסת אנוש והרהרתי לגבי מקצועות טיפוליים אחרים. אני ממש מפוזרת ואין לי מושג מי אני ומה אני רוצה לעשות. חשוב לציין שאני בת 29 ומאוד לחוצה על מציאת כיוון מוגדר וברור להתחלת קריירה. אני בינתיים עובדת בעבודה שאינה קשורה לתחומי העניין שלי, מטעמים כלכליים. הדברים שאני בטוחה בהם לגבי עצמי בהקשר של הקריירה הם: א. חשוב לי ללמוד מקצוע שאוכל לעסוק בו באופן עצמאי ולא כשכירה (לפחות לא בהיקף של משרה מלאה) עם עדיפות לעבודה מהבית. ב. חשוב לי ללמוד מקצוע שאפשרויות התעסוקה בו רבות ומגוונות. ג. חשוב לי לבחור מקצוע שהשכר בו גבוה יחסית. הכישורים שלי הם די כלליים בעיני עצמי: יכולת למידה גבוהה מאוד, יכולת טובה ליצירת קשרים בינאישיים וזהו בערך... אני לא יודעת במה אני טובה עוד... אני מאוד מבולבלת ומאוד מתוסכלת בגלל זה. למישהו יש עצה/ הכוונה כלשהי? חשבתי ללכת בגלל זה לטיפול פסיכולוגי או יעוץ תעסוקתי, אז אשמח לשמוע את דעתכם גם בעניין הזה.

הכוונה מקצועית ?

שלום כריסטינה, מתוך המילים שכתבת עולה שאת בחורה עצמאית שמחפשת את המגוון, את יכולת הבחירה ואת הפרקטיות. אלו העוצמות שיש בך שהצלחת לאבחן ואם תרשי לי להוסיף אז יש בך גם יכולת ניתוח רחבה :) לשאלתך - את התחום של הטיפול הפסיכולוגי את מכירה מלימודייך, יכול להיות שהוא יסייע בידייך, רק שהוא ארוך ואת התשובות לא תקבלי במהרה. הכוונה מקצועית יכולה לכוון אותך למקצועות שאת מתאימה אליהם. השאלה היא אם אלה המקצועות שיגרמו לך לעשות ולנוע קדימה... כדי לגלות את זה רצוי שתכירי את עצמך טוב יותר - מה את אוהבת, במה את טובה, מה גורם לך לעשות, מה את לא יכולה בלעדיו ועוד שאלות כאלה ואחרות... את יכולה לקבל את התשובות לכך באמצעות אימון אישי קצר מועד. את יכולה לקבל את התשובות באמצעות נבירה עצמית. בכל מקרה, לעניות דעתי, את צריכה לקבל את התשובות הללו כדי לבחור בקריירה המתאימה לך :) בכל דרך שתבחרי, תדעי שחשוב להנות גם מהדרך ולא רק מהתוצאה... שיהיה המון בהצלחה !!! נועם

התמקדות

הי כריסטינה, אני מרגישה את התסכול ואת האכזבה שלך מהמקום בו את נמצאת. עולה המון בלבול והצפה ומאחר ואיננו מכירות, לא ברור לי האם זה בגלל מהעובדה ששוב לא התקבלת לקלינית או שאולי, הבלבול היה שם לפני.. למדת פסיכולוגיה ורצית להמשיך וללמוד פסיכולוגיה קלינית. מה הסיבה? מה הוביל אותך ללמוד פסיכולוגיה? זו בחירה מאד מובחנת שבהחלט מצביעה על נטייה, על שאיפות, על כישורים.. ספרי לנו מה יש בך שמתאים לתחום ושקורא לך בו? כמו כן, יש תחומים רבים בפסיכולוגיה והעובדה שלא התקבלת לקלינית לא אומר, שלא תוכלי להתקבל לתחומים נוספים. האם שקלת התמחות נוספת? יש כיוון שמעניין אותך? נראה שבהחלט תוכלי להסתייע באנשי מקצוע כדי לעשות סדר. האם את יודעת למקד , למה את בדיוק זקוקה? האם לכתף ולתמיכה, האם ליצירת בהירות בבלגן, האם לתהליך ארוך או קצר וממוקד? בטיפול פסיכולוגי תוכלי לעבד את רגשותייך, להבין מה קורה לך ולתת למה שקורה מקום. בייעוץ תעסוקתי המיקוד יהיה באפשרויות הבחירה. בתהליך תעברי אבחון על ידי פסיכולוג תעסוקתי . בסיום התהליך תקבלי מספר המלצות על כיווני לימודים- תעסוקה שמתאימים לך- לאישיותך, נטיותיך וכישוריך. בד"כ התהליך הוא בן 3 מפגשים. יש אפשרות נוספת והיא לעבור תהליך אימון אישי, coaching התהליך שונה מייעוץ תעסוקתי בכך שאינו אבחוני. המאמן האישי יסייע לך להכנס פנימה, לברר עם עצמך מה את רוצה, מה חשוב לך, איך את רואה את עתידך ועוד.. בתהליך האימון אישי תעשי סדר ותיווצר בהירות אך את העבודה בתהליך את תעשי כאשר המאמן שואל שאלות, מכוון, משקף.. את התשובות את תתני לעצמך בדרך ובכך שונה התהליך מאד מייעוץ. כאן מדובר בתהליך ממוקד בין ממוצע של 10-12 פגישות בד"כ.. מאחלת לך בהצלחה!
אילת לבנון

junior mumbler

New member
נראה לי שאת צריכה לשנות את הקריטריונים שלך

למען האמת, את נשמעת "ALL OVER THE PLACE" ולכן לא ממש מפתיע שלא התקבלת לפסיכולוגיה קלינית. לגבי הדרישות שלך - מרגע שאת עצמאית, את, יכולת ההשקעה, כישרון המכירות, כישורייך המקצועיים יקבעו את הצלחתך הכלכלית (בסדר הזה). פסיכולוג (מכל סוג שהוא) בעל קליניקה עצמאית, צריך לעבוד קשה בגיוס לקוחות חדשים, לפחות עד שהוא צובר מספיק לקוחות מרוצים הממליצים עליו - זהו תהליך של שנים - שנתיים תואר שני, שנה המתנה למקום התמחות, 4 שנים התמחות (חצי משרה ב2400 ש''ח לחודש) ועוד מספר שנים עד (אם בכלל) תבססי קליניקה - לפחות 10 שנים בשכר נמוך מאוד. לכן, עבודה מהבית, שכר גבוה ואפשרויות תעסוקה רבות ומגוונות - לא הולך ביחד (אלא אם את ג'ון גרישם, וגם הוא "קרע את התחת" כעורך דין במשך די הרבה שנים) מה חשוב לך? לטפל? עניין וגיוון? עבודה יציבה? שכר גבוה? נוחות ועבודה מהבית? לא רוצה להעליב, אבל זה נשמע שאת קצת מצפה שמישהו ידאג לך לפרנסה טובה ונוחה כי את אינטליגנטית ונחמדה. לצערי, צריך גם מזל, עבודה קשה (ולא לסיים תואר ראשון בפסיכולוגיה בממוצע 92 זה לא עבודה קשה. זה לא קל, אבל לא עבודה קשה) וגם מיקוד במטרה. תחשבי מה את רוצה, למה את רוצה את זה וצאי לרכוש מקצוע (תארים אקדמיים במדעי החברה והרוח, ולצערי גם במדעי החיים לרוב, זה לא מקצוע, זה השכלה) בהצלחה

בחירות בחיים

שלום christina100 ברצוני להמליץ לך על ספר שכתב בעלי, בשם: "לדעת להחליט". הספר נכתב במיוחד לאנשים צעירים, בתחילת דרכם, ועוזר מאוד בבחירות בחיים. את הספר לא ניתן להשיג בחנויות הספרים, ניתן לראות עמודים לדוגמא באתר: http://www.zoom-in.info באתר יש את כל הפרטים ליצירת קשר. בהצלחה ושנה טובה, שולה.

למעלה