זקוקה לעצה שלכן...

levshavur

New member
זקוקה לעצה שלכן...

שלום לכולן,
נושא שאולי מעסיק חלק מכן, ומעסיק אותי בהקשר מאוד מסוים כרגע (שלא אכתוב כאן עקב אווטינג) זה הנושא של גבולות.
איך אתן מצליחות (או אולי לא?) לשים גבולות לאחרים, במיוחד כשמדובר במשהו שחשוב ומהותי עבורכן?
יש לי קושי להציב גבולות למישהי, שאנחנו עושות משהו חשוב ביחד. יש לי קושי להגיד לה: "עד כאן אני מוותרת לך, אבל על זה אני לא מוכנה לוותר"..."את זה אני מוכנה לקבל, אבל בעניין אחר אני אהיה זאת שתקבע"...
מדובר על משהו שמשמעותי מאוד עבורי, ולכן אני לא ממש יכולה להגיד או שאת עושה כמו שאני רוצה, או שאני מפוצצת את זה...ומצד שני איך אני שומרת על הייחודיות שלי, על מה שמהותי עבורי?
אני יודעת שזה נשמע קצת עמום כי אתן לא יודעות במה מדובר, אבל אני שואלת ברמה העקרונית...
כי גבולות זה יכול להיות גם בהקשר של אוכל, או קשר עם אנשים וכד'...
אני יודעת שיש לי בעיה עם גבולות, לא רק בהקשר של אנשים אחרים, אלא גם בהקשר שלי עם עצמי...לדוגמה: כמה לשבת ליד המחשב, ומתי לא? (בלי לעייף את העיניים, ובלי לחטוף מיגרנה) עד איזו שעה להיות ערה ומתי לחייב את עצמי ללכת לישון? וכד'...אני לומדת את הגבולות האלה (ולכן אני גם נמצאת הרבה פחות בפורום
, אבל מצד שני פיזית אני מרגישה הרבה יותר טוב!!!)
האם למישהי מכן יש רעיון?
מצד שני יש לי צורך לביטוי, צורך להיות עצמאית ולקחת את ההחלטות בעצמי דווקא בגלל הילדות שהייתה לי, והשנים בכת, בהן החליטו בשבילי. גם נושא הביקורת רגיש עד הקצה...
מרגישה אובדת עצות ונורא לבד עם ההתמודדות הזאת...
לבשה.

katrina12

New member
היי לבשה

מבינה אותך מאוד בהקשר של הגבולות. גם אני מנסה להגביל את עצמי בזמן הישיבה מול המחשב, בערב לא למשוך את זה עד הלילה וכשיש לי בוקר פנוי לעשות משהו שהוא לא ישיבה מול המחשב(גם אם זה כרוך בהוצאה כספית) כדי לא ׳׳לשרוף׳׳ סתם את הבוקר. בקיצור זה הופך לאט לאט להיות העדיפות האחרונה.
אצלי זה גם בנוגע להוצאה כספית(כמו שאולי הבנת מההודעה שכתבתי למטה), ויש עוד המון דברים שקשורים להצבת גבולות.
אני חושבת שכדאי להיות עם הבחורה הזאת יותר אסרטיבית. אסרטיביות זה תקיפות, העובדה שאת אסרטיבית לא אומרת שאת פונה אליה בצורה לא יפה או מדברת בחוסר רגישות.
למדתי מעצמי שככה אני בדברים שקשורים בעבודה. קצת קשה לי לייעץ כי אני לא כ׳׳כ מבינה במה מדובר(אם תרצי את מוזמנת לשתף בפרטי ואז אוכל לייעץ יותר טוב.)
מקווה שתצליחי

levshavur

New member
אשלח מסר...

קטרינה שלום,
אכן אסרטיביות...זו נקודה חלשה אצלי...אולי מתוך נסיבות החיים שלי...כי תמיד נאלצתי לחיות בכניעות (לאבא, למנהיג הכת, לבן הזוג וכד'...) זה רק כיום שאני עושה צעדים לעמוד על שלי...
כמובן שאף פעם לא הייתי כנועה עד הסוף, גם כילדה - שבדרכי התמרדתי, ואפילו בתוך הכת, לא הייתי ה'תלמידה הטובה', ועשיתי בעיות ולא הייתי מוכנה להיכנע לתכתיבים כדבר מובן מאיליו (ולכן גם קיבלתי עונשים...
)
אז באופן תאורטי אני יודעת שאני אמורה להיות אסרטיבית, אבל ברמה המעשית איך עושים את זה??? איך אומרים זו הדעה/ההחלטה/ העשיה שלי...?
תודה לך,
לבשה.

למעלה