זקוקה לעצה לגבי הגן

tulana16

New member
זקוקה לעצה לגבי הגן

חזרנו לארץ לאחר שהות בחול ואני מעוניינת להכניס את בתי לגן שבו לומדת חברתה היחידה בארץ, שתיהן בנות ארבע (ליתר דיוק ימלאו להן ארבע בחודש הבא) אך מסתבר שבתי אשר נולדה לקראת סוף דצמבר כבר נחשבת שייכת לשנתון מאוחר יותר. נאמר לי ע"י רכזת החינוך במועצה שאין מה לעשות. העניין הוא שבתי מתנהגת כמו בת ארבע ושייכת לקבוצת גיל כזו ולא לחברת קטנים ממנה. זה מאד מתסכל אותי ואני די חסרת אונים.יש איזו דרך להלחם בממסד ובחוקים היבשים? (הגן הוא גן עירוני טרום חובה, לדברי הגננת יש מספר מקומות פנויים)

אפרת_ח

New member
הדרך להלחם היא כמובן לנדנד להם

ולחפש את הממונים עליהם וכן הלאה, אולי תצליחו. א-ב-ל! שימי לב, שבאופן כללי עדיף לילד להיות הגדול בין הקטנים ולא הקטן בין הגדולים. את יכולה לעשות חיפוש על ההודעות של רות (שהיא אמא וגם אשת מקצוע) שמסבירות זאת בפורום הורים בווי-נט.

anat30g

New member
השירות הפסיכולוגי

אם זה נורא חשוב לך - לגשת לשירות הפסיכולוגי העירוני - זה שמטפל בגנים ולבקש לשוחח עם אחד הפסיכולוגים (בדרך כלל פסיכולוגיות) - להסביר את העניין ולבקש חוות דעת בכתב. יתכן ותדרשי לשלם על איבחון - אם ירצו לבדוק את הילדה שהיא אכן מתפקדת יותר מגילה או לפחות כמו גילה - ויתכן שרק ההסברים שלך - בנוסף לעובדה שהילדה חוותה מעבר - יביאו את הפסיכולוגית לתת חוות דעת שתתמוך בדעתך... ואולי היא תצליח לשכנע אותך שעדיף לילדה בשנתון שלה... שווה לגשת - בשביל זה הם שם. ענת

מירי,

New member
צריך הרבה כח!!!

ןהמון סבלנות , וצריך להלחם בהם בנושא! לצערי אני עם דודו וויתרתי (גם הוא יליד אמצע דצמבר) , זה לא היה נורא לילד , אבל בהחלט לא הוסיף לו! אבל... בהחלט לא הייתי מחליטה לפי "החברה היחידה של הילדה" היא תמצא לעצמה חברים חדשים...

tulana16

New member
תודה על התגובות ../images/Emo85.gif

כל אמא חושבת שהילד שלה מפותח וחכם וכו - לפחות ככה אני רוצה לקוות, בכל אופן הסיבה שבגללה אני מעוניינת שהיא תכנס לגן הזה דווקא היא לא רק החברה כמובן, גם חוות דעת טובות על הגן, וגם ההתנהגות הבשלה בסביבת ילדים בוגרים ממנה. אנסה באמת לפנות לשרות הפסיכולוגים במועצה. שוב תודה רבה

yondy

New member
ומה אם תכנס לגן הזה בשנה הבאה?

את החברה היא תפגוש אחה"צ בכל מקרה. להיות צעירה בשנתון שלך (מאוד צעירה, אם היא ילידת דצמבר), זה הרבה יותר קשה, ביחוד בשנתיים הבאות!!!! שלא לדבר בכלל על כתה א´!!!! הרי אם תהייה לא בשלה לעלות, במילא תישאר שוב לבד... כדאי לראות את הדברים בפרופורציה רחבה יותר. אני לא שופטת חו"ח, אלא מדברת מנסיון אישי.

למעלה