זקוקה לעצה ותמיכה

kokopelli

New member
זקוקה לעצה ותמיכה

שלום לכן, עם חלקכן דיברתי בעבר במסגרת פורום IOL תחת שם אחר. נעלמתי לתקופה די ארוכה (שמונה חודשים פחות או יותר) בשל מגוון סיבות אבל כעת אני זקוקה לעצה ותמיכה ואני שבה למקום שבו אני חושבת שאזכה לכך. בעלי שיחיה ואני מנסים כבר קרוב לשנתיים להביא ילד לעולם וללא הצלחה. בחודש השני שניסינו (עוד הרבה לפני איזה שהוא טיפול) היה הריון כימי. אחר כך - כלום עד לפני שבעה חודשים בערך, כאשר בעקבות איקקלומין + כוריגון + הזרעה נכנסתי להריון, אבל "למרבה ההפתעה" ההריון לא היה תקין, שק ההריון היה ריק, ובשבוע התשיעי עברתי גרידה (בדיוק לפני חמישה חודשים ושבוע). בזאת הסתיים ההריון השני שלי. מאז עברו חלפו להם החודשים, חודש ראשון אחרי הגרידה נאסר עלי לנסות בכלל, אחר כך היו עוד שלושה נסיונות של איקקלומין, כוריגון והזרעה שנכשלו, ובמחזור האחרון עברתי להזריק גונל F + כוריגון + הזרעה. נחשו מה??? הריון כימי!!! הבטא עוד עלתה קצת ואז החלה לצנוח ואתמול, באחור של ארבעה ימים קיבלתי מחזור. בשלב הזה אני נואשת לגמרי. יש לי יותר מידי שאלות ללא מענה למרות שאני מטופלת אצל רופאים מקסימים (של מכבי). אינני מבינה מדוע במהלך שנתיים, נכנסתי למעשה שלוש פעמים להריון ואף לא אחד הצליח להתפתח או להשתרש בצורה תקינה??? אני מרגישה כמו יצור כלאיים שלא שייך לשום קטגוריה. זה לא נחשב הפלות חוזרות, זה לא נחשב שאני לא נקלטת בכלל ואני לא מבינה אם שלוש מתוך שלוש היו כאלה למה שהפעם הבאה תהיה שונה???? מעבר לזה, האופטימיות של הרופאים שלי מטריפה אותי. בכל פעם שאני עושה בדיקה והיא לא תקינה (מה שקורה פחות או יותר תמיד בבדיקות שלי) הם מתחילים לומר לי שבסוף הכל יהיה בסדר, שהם כבר ראו דברים, שזה עוד לא גמור וכאלה, והתוצאה היא שכל פעם שאני כבר מכינה את עצמי לכישלון בעקבות תוצאות לא תקנות הם גורמים לכל הציפיות שלי לנסוק שוב לשמיים ובסופו של דבר זה רק כואב יותר. בקיצור, אני שבורה ונמאס לי ומה שכתבתי כאן זה רק קצה קצהו של קרחון ויש לי עוד מיליון שאלות ולבטים ואחרי למעלה מעשרים פעמים של ציפיה ואכזבה וציפיה ואכזבה אין לי כח יותר. אני לא מרגישה שאני מסוגלת לעבור את זה שוב. הייתי מבקשת המלצה על רופא פרטי סימפטי ומקצועי ביותר מאיזור חיפה והצפון על מנת שאוכל ללכת להתייעצות פרטית איתו ואולי לקבל כמה תשובות שאינן תלויות וקשורות בכדאיות של קופ"ח. תודה על כל עזרה קוקופלי

kokopelli

New member
ועוד תוספת אחת לעניין

בחודש שעבר, הוא החודש בו נכנסתי להריון הכימי האחרון, גם עברתי צילום רחם (לפני ההזרעה כמובן) ונאמר לי שהכל תקין והמעברים פתוחים וכולי. קוקופלי

נוג

New member
לקוקופלי, ברוכה השבה ../images/Emo39.gif

הי, טיפולים זאת דרך של חטחטים ודרדרים, אכזבות וכאבים, היא דרך מאוד פתלתלה אך תמיד יש את האור בקצה המנהרה ובסוף הצלחה. אני מאמינה בכל לבי שלכל אחת מאיתנו למי יותר מהר ולמי פחות בסוף יגיע התינוק/ת או אולי תאומים
. לגבי רופא בחיפה יש את ד"ר קלדרון אילן הוא מופיע בספר טלפונים, עם את במכבי אז תלכי אליו פרטי הוא עובד בכללית הוא פשוט מקסים. אני מאחלת הרבה בהצלחה ולא להרים ידים.

רומי^^

New member
ממליצה יחד עם נוג על

ד"ר אילן קלדרון. אני הלכתי אליו לפגישה פרטית פעם ראשונה גם אחרי אכזבה מרופא אחר. (אם יש לך מושלם או משהו דומה במכבי - ייתכן ואת זכאית להחזרים).. הטלפון שלו לקביעת תורים 04-9931222. תדברי עם שרה אישתו, היא קובעת את התורים.יש לו מרפאה בחיפה ובביתו בבית-לחם הגלילית.כמו כן הוא מקבל בלין (אבל נראה לי שזה לא רלוונטי אם את במכבי.) בכל מקרה - שיהיה לכם המוווווווון בהצלחה.

kokopelli

New member
וההברקה האחרונה....

עכשיו גם אמר לי הרופא שלי שהחודש לא נעשה טיפול כי לא טוב לטפל אחרי שהמערכות נחשפו לבטא חיובית. והנה הולך לו עוד חודש.....

wow - כמה אכזבות

לא מסוגלת לקלוט כאלו - אני שעוד לא הריתי מעודי. אין לי עצות - יכולה רק להציע תמיכתי ואהדתי זה שהרופאים אופטימים זה גם משהו - כי לדעתי הם לא מהססים גם להוריד ציפיות במקרים שנראים להם אבודים. טבעי שלא יהיו לך כוחות וטוב שבאת לפה לתמיכה. אני מאמינה שניתן לשלוח כוחות מכח המחשבה עליך, ואת זה אני עושה עכשיו. שולחת
ו
אוהב

קודם כל ../images/Emo24.gif

באמת המון המון בלאגן. לא רוצה להסיק מסקנות, עוד לפני שיודעים המון דברים בדרך, ובייחוד שאייני מתיימרת לעשות זאת. יש רופא מ-ע-ו-ל-ה בחיפה ששמו ד"ר לוויט, והוא מנהל מחלקת פוריות בבית חולים אלישע. ואם את חברה בכללית, אפשר להגיע אליו בלי להיות מטופלת פרטית. אם תרצי טלפון, תישלחי לי מייל [email protected]. ובנוסף, יש לו אתר בתוך האתר של בית חולים אלישע. אני מנסה לשלוח לך לינק, מקווה שיעבוד. שיהיה לך רק טוב. סאני.

קוקופלי ../images/Emo91.gif

תפסיקי לקוות לאכזבה תני לעצמך להתאכזב תבכי תרקעי ועוד כל מה שצריך פשוט תשלימי קודם כל עם עצמך(אני אומרת את זה לא על תקן פסיכולוג-זה פשוט האני מאמין שלי)תראי שתשחררי זה יגיע ובגדול אני משום מה מאמינה מאוד שזה יגיע גם אליך ובקרוב רק תרפי קצת. שלך כחלחלת

קוקופלי יקרה

קודם כל אני מצטערת לשמוע את מה שעברת. חזרת למקום הנכון מבחינת תמיכה ועזרה גם במידע וגם בכתף להישען עליה. אני חושבת שאת כן צריכה לבקש בירור. יש בדיקות של קרישיות דם ובדיקות גנטיות (קריוטיפ) שיכולות לתת תמונה ברורה יותר. הקופה לא ששה לאשר כי זה יקר. בקשר לטיפול אחרי בטא חיובית, מומלץ אכן לחכות למחזור ולהתחיל מחדש, אבל אפשר גם (ותתיעצי כמובן עם רופא!!!) לקחת שבועיים גלולות ומייד אחריהן להתחיל טיפול, זה אף מדכא את המערכת ומעלה את הסיכוי להצליח מייד אח"כ. מאחלת לך רק טוב אני מאזור המרכז אז קשה לי להמליץ על רופא. זוהרה

מיכל @

New member
קוקופלי

קודם כל לגבי רופא - אני מטופלת אצל ד"ר יגודה שמקבל מטופלים של מכבי בקליניקה שלו בקרית מוצקין. הוא גם רופא מעולה וגם ובעיקר בן אדם. לגבי הטיפולים - אני זוכרת יותר מדי טוב את האכזבות ואת התסכול שלי מההבטחות החוזרות ונשנות של הרופא שלי שהכל יהיה בסוף בסדר, בזמן שאני כבר הייתי ממוטטת נפשית. אבל מה לעשות, הוא צדק, ואני בהריון עכשיו בזכותו. לפי מה שכתבת נשמע שהבעיה שלך ניתנת לפיתרון בעזרת הורמונים. האם בעלך נבדק? יכול להיות שהסיבה שההריונות לא נקלטים היא שההפריה לא מוצלחת כתוצאה מזרע פגום. אם לא עשיתם עד עכשיו בדיקת זרע, שווה לעשות אחת רק בשביל לוודא שהכל בסדר באגף הגברי. בסופו של דבר, את צריכה למצוא רופא שאת סומכת עליו ולדבוק בטיפולים. עם מספיק עקשנות בסוף זה יצליח
רציתי רק להוסיף שיש לך כינוי חמוד. אנחנו תלינו פסל של קוקופלי מעל המיטה כשגילינו בפעם הראשונה שיש לנו בעיות. לקח לו קצת זמן לפעול, אבל התוצאה הסופית היא שקובעת, לא?

נועם@בת

New member
מצטרפת להמלצה של מיכל

דר´ יגודה מקבל מבוטחות של מכבי, לאומית ומאוחדת. איש מקסים ורופא רציני. הוא עובד ביחד עם פרופ´ בר טוב על טיפולים בנשים עם הריונות כימיים והפלות חוזרות. בכל מקרה, להבנתי- 3 הריונות כימיים דינם כדין 3 הפלות, מה שמחייב בירור מקיף יותר, כמו בדיקת לקרישיות יתר ועוד (אני לא מבינה גדולה בזה). כאן בסירה שלנו יש מקום לכולם, ואני מקווה שמשנה שם - משנה מזל.
נועם

kokopelli

New member
מיכל שלום, מקווה שתראי את תשובתי

קודם כל הבהרה: אני מטופלת בהורמונים כבר למעלה משנה ובודאי שהזרע של בעלי נבדק (בכל השבחה כל חודש...) ונמצא במצב מצויין (הרבה מעל הנורמה). וכשדיברתי על האופטימיות של הרופאים לא התכוונתי למשהו כללי אלא להריון שכל הבדיקות שלו לא טובות והרופא אומר לי שההריון עוד יהיה תקין. חוץ מזה תודה על ההמלצה על הרופא אבל כל הקטע שרציתי רופא פרטי ולא של קופ"ח כי לא רציתי שהחלטותיו יושפעו ממדיניות כלכלית של קופ"ח. ולגבי קוקופלי - זוהי דמות נערצת עלי כבר שנים מספר ואוספת ספרות מקצועית עליה, סיפורים, מיתולוגיות וכולי. לאחר הגרידה עשיתי קעקוע של הדמות על הכתף כדי שתהיה קרוב אליי כל הזמן ואולי תעזור לי בעניינים אבל בינתיים היא כנראה עסוקה מידי בנגינה
בכל אופן תודה אני

gilal

New member
הלוואי ויכולתי לעזור לך

אבל אני גרה במרכז. אני מאמינה שתמצאי לבסוף את הרופא הפרטי שלך. סליחה על הבורות, אבל מי זאת קוקופלי? גיל

kokopelli

New member
היי גיל, קוקופלי זו דמות של אל

פריון אינדיאני המנגן בחליל אשר ציורים שלו בואריאציות שונות ומשונות נמצאו על פני חלקים נרחבים ביבשת אמריקה (נבאדה, אריזונה, מקסיקו ועוד ועוד...) יש עליו סיפורים מקסימים ומשעשעים והסיפור הקלאסי על היותו אל פריון הוא שכשקוקופלי היה מגיע לכפר הוא היה פוצח בנגינה בחליל שלו ולמחרת כל נשות הכפר היו בהריון. ואני רק תוהה באיזה חליל בדיוק הוא ניגן ...
בכלל, כמעט בכל מיתולוגיה של כל תרבות נושא החליל והנגינה מסמל פריון ופוריות.... בכל אופן, אם תרצי לראות תמונה, אשמח לשלוח לך במייל... אני

gilal

New member
היי קוקופלי,

הכתובת אי-מייל שלי: [email protected]. את יודעת מה, זה באמת נחמד לדבר לפעמים על דברים אחרים מלבד הצרות הפרטיות שלנו. גיל

kokopelli

New member
קיבלתי את המייל. אשלח לך יותר

מאוחר היום או מחר חומר על קוקופלי וכמה תמונות. אני בטוחה שתהני
אני

מיכל @

New member
רופא פרטי

קוקופלי היקרה, אני מאמינה שתוכלי לקבל כל רופא כפרטי ואז, כמו שכתבת, לא תהיה השפעה של קופת החולים על הטיפול. א-ב-ל - מניסיון של הרבה בנות פה בפורום אני יכולה להגיד לך שהעובדה שלקחת את הרופא כפרטי לא תמיד פותרת בעיות, ולפעמים אפילו יוצרת אותן, מבחינת יחס הרופא למטופלת. לגבי ד"ר יגודה אני יכולה רק לומר לך שהיחס שקיבלתי לא שונה בשום דבר מיחס של רופא פרטי, ואת הטיפולים עצמם, הזרעות או הפריות, תעשי ממילא דרך קופ"ח בגלל העלות הגבוהה ופה מסתתרות להן בעיות הבירוקרטיה האמיתיות. הבעיות היחידות שנתקלתי בהן מבחינת קופ"ח במשך הטיפול לא היו קשורות לדרך שבה בחר הרופא שלי לטפל בי, אלא לבירוקרטיה של הקופה, כגון אישור וועדת IVF שעיכב מאוד את הטיפול, ופה אין שום שיקול דעת של הרופא. לגבי בדיקות הזרע של בעלך, הייתי ממליצה לכם לגשת למעבדה של פרופ´ ברטוב בבר-אילן ולעשות באופן חד פעמי בדיקת זרע. זאת בדיקה שונה מהבדיקות הרגילות, משום שהיא מתבצעת בהגדלה של פי 6000, וניתן לזהות בה פגמים בגרעין שלא נראים בבדיקה הרגילה. כבר היו מקרים של זרע שנראה נורמלי בבדיקה רגילה, ואצל ברטוב הסתבר שיש בו אחוז נמוך מאוד של גרעינים תקינים, מה שמחייב IVF עם איקסי ו-sperm selection כדי לברור את הזרעים התקינים.

נועם@בת

New member
דר´ יוגדה מקבל בקליניקה שלו

אין לי נסיון עם רופאים פרטיים, אבל אני יכולה להעיד שתשומת הלב והזמן שקיבלתי ממנו כמטופלת רגילה של קופת חולים, היא הרבה יותר ממה שאי פעם נתן רופא פרטי. כשרציתי לשנות פרוטוקול ביקשתי ממנו סטרוטייד. הוא קיים התייעצויות במשך יומיים עם רופאים בארץ ובחו"ל. בסופם הזמין אותי אליו אחרי שעות העבודה שלו. ושם התייעצנו בשמך שעתיים (כלומר חצי מהזמן התייעצנו ובחצי סם העברנו קטעים וצחוקים). נראה את פרופ´ משיח עושה דבר כזה
וכשהוא בחו"ל ואני צריכה משהו, יש לי את מספר הטלפון שלו, ואני מקבלת תמיכה טראנס אטלנטית הישר מהועידה השנתית של הגיקולוגים בציריך
אני לא רואה שום קשר בין הטיפול ובין מדיניות הקופה. בהצלחה נועם

kokopelli

New member
נועם יקרה, לצערי אני רואה היטב

את השפעת מדיניות הקופה. כשכבר הריון שלישי לא נקלט כמו שצריך ואני מקבלת מהרופא תגובה שהוא יצטרך לבדוק אם הקופה מחשיבה בכלל הריון כימי כהפלה ושרק אחרי שלוש הפלות מתחילים לבדוק וכשנודע לי שיש עוד מיליון בדיקות שאפשר לעשות ואף רופא לא טרח לספר לי עליהן ובמקום זה ממשיכים לדחוף לי הורמונים ומקוים לטוב כי זה הכי זול לקופה אז סליחה... המדיניות של הקופה ועוד איך משפיעה על הטיפול ועל האינפורמציה שאני מקבלת. שלא תביני אותי לא נכון - אני חושבת ששני הרופאים שאני מטופלת אצלם (שניהם ממכבי ועובדים בשיתוף פעולה) הם מקסימים, סבלניים וסופר מקצועיים אבל יש להם הנחיות וזה משפיע. ואז כשאני באה לבקש בדיקה ספציפית אני מרגישה תמיד שהם חשים כאילו אני נכנסת להם לתפקיד ולא אני זו שאומר איזו בדיקות אני רוצה ואיזה טיפול אני רוצה ומה אני חושבת שהבעיה אבל בפועל אני לא מקבלת מהם את האפשרויות האלו כלל!!! מה את היית עושה במקומי??? אני

למעלה