זקוקה לעצה ועזרה.

BlueGirl24

New member
זקוקה לעצה ועזרה.

שלום,אם תוכלו לעזור לי אני ממש אשמח אני בחורה בת 24, בשמונה חודשים האחרונים אין לי ממש חיים ,אני סובלת בכאבים רצחניים בבטן התחתונה שפשוט לא עוברים, לפי הסימפטומים שקראתי ייתכן שיש לי אנדו, אבל איך לעזאזל אני מקבלת אבחנה? הטמטום הוא שהייתי גם אצל אוראולוג וגם אצל גניקולוג, ואף אחד מהם לא טרח לבצע לי בדיקה גניקולוגית רק אולטרסאונד, (כנראה כי אני בתולה) למרות שממה שהבנתי אי אפשר לאבחן את זה ככה, מה אתן מציעות לי לעשות? למה אף אחד מהרופאים הדבילים האלו לא חושב שיש לי את זה? אני מבינה שלא מחלקים לפרוסקופיות ככה סתם, אבל כמה כבר בן אדם יכול לסבול עד שמישהו ישמע לו? מישהי מכירה מומחה לזה? ממש לא משנה לי איפה, אני יסע עד אילת אם אצטרך, אני נואשת.

בוקר טוב ושבת שלום

כנראה כמו רובנו גם את נפלת על כאלה שלא נאמנים לתפקידם. ממליצה לך לפנות למרפאה אנדו בתה"ש להגיע עם כל הבדיקות שעשית (במידה ועשית) ולקבל ייעוץ. הפרטים - 03-5305999 בירושלים יש את דר רוול בהדסה ...שמעתי עליו המלצות ..... שיהיה בהצלחה. תרגישי טוב

ronnie 123

New member
ממליצה על ד"ר רבל , נותחתי על-ידו.

אבל שימי לב שהוא כמנתח ימליץ על ניתוח מהר מאוד... ובהצלחה!!

kikona126

New member
אכן בעיה...

כי אין להם איך לבדוק בגלל שאת בתולה. (גם אני הייתי שם) ולכן דרך האיבחון נעשה הלפרסקופיה אבחנתית, אלא אם כן יש ציסטה אנדומטריומית ואז כבר יודעים או עולה החשש. אצלי מי שעשה את ה1+1 היתה הרופאת משפחה שישבה איתי (אחרי שעות העבודה שלה!) והסבירה לי במה מדוברולמה היא חושדת בזה... יכול להיות שתשאול יספיק לאבחון ראשני ונתינת טיפול. בירושלים יש את דר חמני, אם תרצי אני יכולה לקשר אותך עם חברה שמטופלת אצלו...

kikona126

New member
אוף משתמע

ממה שכתבתי שהלפרסקופיה אבחנתית זה חובה, קודם כל תשאול וטיפול הולם ואם זה לא עוזר אז לפרסקופיה

tova15

New member
דר ירון חמני

דר ירון חמני בהדסה הר הצופים. כנסי לגוגל וכתבי את שמו. באתר BEOK תוכלי למצוא את דרך ההתקשרות עימו. שמעתי שאת ההתמחות שלו בנושא אנדומיטריוזיס הוא עשה באוסטרליה בהצלחה!

BlueGirl24

New member
שאלה

איך מגלים ציסטה אנדומטריומית? בבדיקה גניקולוגית? באולטרסאונד? כי עשיתי כבר פעמיים ויצא תקין. החשש שלי היא שאפילו עם כל הכאבים שלי, עדיין לא ירצו לתת לי לפרוסקופיה כי כמה מהתסמינים החשובים שמשמשים לאבחן את המחלה הזו היא כאבים ביחסי מין ואי פוריות. ואני די תקועה בעניין הזה. התסמינים היחידים שיש לי כרגע הם כאבים חזקים בבטן התחתונה שמתגברים כפליים בעת מחזור ומשתקים אותי לחלוטין. נראה לך שעל סמך זה יתנו לי לפרו?

kikona126

New member
אז ככה

הבדיקה היא בדיקת US שנעשת באזור הבטן התחתונה (ללא חדירה מהנרתיק) לפני הבידקה צריך לשתות כליטר מים כדי למלא את השלפוחות ככה שיהיה ניתן להפריד ולהבחין בין השחלות הרחם החצוצרות והשלפוחית. הבדיקה לא הכי אמינה בגלל המרקמים שהUS צריך לעבור (אז הטכאית מתחילה לשחק עם הצמצם ועם כיסי אוויר בשביל הראות, אבל הראות לא אופטימלית) אצלי גם כשראו ציסטה וידעו שהיא אנדומטריומה (עשיתי דופלר שזאת בדיקה שנעשת על ידי רופא ולא על ידי טכנאי) עדיין אמרו לי שאין לי כלום. היחידה שתפסה אותי לשיחה היתה הרופאת משפחה. וכשהכאבים התעצמו ובדיקות הדם והשתן היו תקינות היא שלחה אותי בהול לגניקולוגית. הגניקולוגית שלי מצידה חשבה שאין כלום, וכך גם בבית חולים, אמרו שהם ינתחו כדי להוציא את הציסטה (שבערב פתאום נעלמה לרופאה שלא מצאה אותה, וטוב שלמדתי רנטגן כי אני ראיתי אותה במסך) והתשובה אחרי כל השיגוע שכל שעשיתי לך פה... היא: ללכת לרופא שמבין בתחום, והוא יכול גם לתת פתרון אחר חוץ מלפרסקופיה, כגון טיפול בגלולות או בדקא לתקופה מסויימת כדי לראות איך זה משפיע... תרגישי טוב!

למעלה