זקוקה לעצה דחוף!!

inbalfisher

New member
זקוקה לעצה דחוף!!

שלום לכולן! אני מרפאה בעיסוק שסיימה את לימודיה בינואר האחרון. אני נמצאת כרגע בתהליךשל כניסה לעבודה במכון ללמידה יעילה בחיפה. הבעיה היא שעד היום לא הייתה להן מרפאה בעיסוק והמנהלת רוצה שאני אקים את התשתית לריפוי בעיסוק במכון. יש לה תקציב מסוים שאיתו צריל לרכוש את הציוד. שאלותיי הן: * כיוון שאין לי הרבה ניסיון בתחום אני לא יודעת בדיוק מה נחוץ להתחלה. האם יש דברים בסיסיים שכדאי לרכוש?באיזה סוג של ציוד כדאי להתמקד - כדורים, ערסלים או משחקי קופסה וכו? האם כדאי להכיר קודם את הילדים ואח"כ להחליט מה מתאים? וגם - איפה רוכשים את הציוד אם למישהי יש שם של חנות או ספקים שאפשר ליצור איתם קשר? * בנוסף, המנהלת רוצה שאני אעבוד עם אבחון כלשהו (גם בשביל להתחיל לעבוד עם קופות חולים). מהכשרתי אני מכירה את הבירי. האם זה אבחון מוצלח? או שיש אבחון טוב יותר? ואם הבירי טוב? איפה רוכשים אותו? אני מקווה ששאלותיי מספיק ברורות. אודה מאוד לכל תגובה \ עצה. אני די אובדת עצות כרגע... תודה רבה ענבל

1נ ג ב

New member
קצת תשובות

האמת, גם אני די בראשית דרכי המקצועית- שנה וחצי +- בתחום הילדים. אבל אנסה לענות לך על חלק משהאלות. קודם כל כמה שאלות: א. לאיזה אוכלוסיה מיועד המכון? ב. במה תתמקדי בטיפולים במוטוריקה גסה/ עדינה/ רכישה של מיומנויות למידה / אחר זה משנה כדי לדעת מה לקנות. למוטוריקה גסה יש את "גן בתנועה" שמספקים ציוד מוטורי גס (בעיקר) למוטוריקה עדינה כל מיני פלסטלינות, פטריות, משחקי קופסא שאפשר לקנות בחנויות צעצועים. יש חברה שנקראת NATHAN שיש לה משחקים מעולים אבל יקרים בטירוף (מאות שקלים למשחק)גם אותם ניתן להשיג דרך "גן בתנועה". יש המון דברים שאפשר לקנות אבל תקחי בחשבון שהכל נורא יקר. באופן אישי הייתי ממליצה לך לבקר בקלינקות בהן יש אוכלוסיה דומה לאוכלוסיה שבה תטפלי ולהתייעץ עם מרפאות בעיסוק לגבי המשחקים והמתקנים ששאת רואה- למה משמשים ועד כמה טובים בטיפולים. יש משחקים שבמבט ראשון נראים טובים ועם הזמן מגלים שהם לא בדיוק מתאימים לצרכי הקליניקה (קשים/ קלים/ לא ניתנים לדירוג וכו') לסיום, הייתי רוצה להוסיף עצה אישית- אני לא מכירה אותך ולא יודעת מה היכולות שלך אבל להקים יחידה חדשה של ריפוי בעיסוק זה דבר מאד מורכב, אם החלטת ללכת על זה הייתי ממליצה לך בחום לקחת הדרכה צמודה ממישהי ותיקה בתחום. שיהיה בהצלחה.

למעלה