זקוקה לעצה בדחיפות

dorgad

New member
זקוקה לעצה בדחיפות

ביום ראשון הקרוב יתבצע במקום העבודה שלי מבצע התרמת דם. אני מתלבטת אם לתרום דם. מה דעתכם? אולי מניסיונכם? תודה, דור

מיטל מק

New member
הכל תלוי במצבך ../images/Emo140.gif

אם את מרגישה שבשלב זה המחלה רגועה , את לא לוקחת תרופות ואין לך אנמיה אז אני חושבת שזה טוב ואפילו בריא לגוף ובמיוחד לנפש. אני במשך כל השנים תרמתי דם. אבל לפני חצי שנה ניגשתי ואסרו עלי לתרום. בפעם הראשונה בחיים הייתי מעט אנמית.(כבר אז היו צריכות להידלק לי נורות אדומות!!!!!) העצה שלי תגשי ,תמלי את הטפסים שצריך ותראי מה אומרים לך... רק אל תגשי עם ציפיות יתר כי כך גדולה ההכזבה. מקווה שעזרתי לך -לפחות קצת. בהצלחה מיטל

dorgad

New member
אני לא אנמית (ככל הידוע לי), אבל כן

נוטלת תרופות (אלטרול וקלונקס), ולכן מתלבטת. בסה"כ מרגישה בתקופה זו יחסית לא רע. אשמח לדעות נוספות, דור

מיטל מק

New member
לגבי התרופות

תרימי טלפון ותבררי עם אפשר לתרום .אם כן אז אחלה תתרמי בכייף

דיתי3

New member
עצתי!!!!

היי דור!! דעתי לגבי תרומת הדם היא כי הרי בוודאי ידוע לך כי לאחר תרומת דם יש לעיתים חולשה, ולוקח כמה ימים להתאושש, לא מחייב כמובן אך ייתכן, ואם יש לך ימים טובים בשלב זה, אז למה לך ..... כמו כן יש לי שאלה אלייך, את כותבת כי את לוקחת גם אלטרולט, וגם קלונקס, אני לא חשתי בטוב עם האלטרולט, וכעת אני לוקחת קלונקס, רציתי לשמוע את חוות דעתך, והרגשתך עם לקיחת הקלונקס.. תופעות לוואי, ואיך את מגיבה איתו בכלל. אודה לך עם תחזירי לי תשובה, כי אני מאד ירודה כעת, ומחפשת מאד את המוצרים או התרופות שיאוששו אותי מעט. מה גם שאני לוקחת חומצה מלית ושמעתי כי הפסיקו לשווקה. ומי יודע מה יהיה תחליף לחומצה המלית. ביי בנתיים דיתי

dorgad

New member
דיתי ומי שבא לה/לו, בוקר טוב../images/Emo13.gif

באשר לאלטרול - הוא סייע לי מאוד בהפחתה משמעותית של תסמינים כמו תחושות זרמים ופרכוסים של שרירים עדינים, וכן בשיפור מצב-הרוח. עד לפני יומיים נטלתי 60 מ"ג, ושלשום ירדתי ל-50 מ"ג. הסיבה היא שהתחלתי לקחת קלונקס. במשך שבוע לקחתי חצי מ"ג בבוקר וחצי בערב, וביום חמישי האחרון עברתי ל-1 מ"ג בבוקר ו-1 בערב, ולכן הפחתתי אלטרול. נראה לי שעדיין מוקדם לדווח על השפעת הקלונקס, אבל אני מבטיחה דיווח בהמשך. לגבי החומצה המאלית - הפסקתי לקחת כי היא עשתה לי צרות עיכוליות. עדיין נותרו לי קופסה+ ממנה, כך שמי שרוצה - שיפנה אליי. שבוע טוב, דור

דיתי3

New member
דור, בוקר טוב . ותודה......

תודה ואשמח מאד לעידכונים בהמשך, אגב, לי נאמר לקחת את הקלונקס רק לפני השינה, מעניין? אני אכן ישנה הרבה יותר טוב בלילה. שיהיה לך שבוע נפלא... דיתי

מיטל מק

New member
רציתי לשתף אותכם...

היום היה לי יום קשה . עשיתי E.M.G , S.T., E.E.G הכל היום בבוקר. התשובות יגיעו בשבוע הבא . בבדיקה של הולכה חשמלית היה לי מאד קשה . בנוסף לזרם החשמלי שנתנו לי גם הכניסו מחטים לתוך השרירים . אני לא יודעת איך אנשים עם סף כאב רגיל עוברים את הבדיקה הזו?! אני לא יכולתי לסיים אותה כל כך כאב לי שבכיתי. בכלל בזמן האחרון אני מוצאת את עצמי מסיימת בדיקות בבכי. ואני לא מפונקת בעבר עברתי דברים קשים וכואבים יותר.בקיצור מצאו בבדיקה (במה שהצליחו לעשות) שיש חשד לבעיה בעמוד השידרה התחתון. אני עוד לא יודעת מה בדיוק זה אומר אבל מה שבטוח זה אומר עוד בדיקות וצילומי רנגן... אני עדין מחכה לM.R.I כדי לשלול טרשת נפוצה שעדין עומד בסימן שאלה.(יש חשד שבנוסף לפיברו יש התפרצות של ט''ש .)אני עייפה כל כך בעיקר מסימני השאלה ... טוב חבר'ה אני מקווה שהיום שלכם עבר יותר קל. ביי מיטל.

linar1

New member
../images/Emo141.gifמיטל חמודה,ערב טוב../images/Emo29.gif

אני כל כך מבינה עד כמה שהיה לך קשה עם הכאבים בזמן הבדיקה הכואבת וגם החששות שאת כרגע נמצאת. אני לא מסוגלת לחשוב על הבדיקה הקשה הזאת, למרות שקיבלתי המלצה. אני כדי להרגיע עד כמה שניתן, אספר מה עבר עלי לפני כשנתיים ובסוף זה הסתבר כאחד המשחקים האכזריים של פיברו. המחלה התחילה אצלי לפני שלוש שנים במתקפת של כאבים איומים בחלק תחתון של הגב עם הקרנה לרגל ימין ואז הכאבים התפשטו בכל הגוף. בשלב כלשהו, כשהרגל הימין התחילה "להתנתק" כאילו יש לי שיתוק - רופא נאורולוגית שלחה אותי לבדיקת MRI, שמתוך בדיקה אחת בלבד הפכה לסידרה של שלוש בדיקות MRI של שעה כ"א. ואם זה לא מספיק, כי לתוצאות היה צורך להמתין בין 10 ימים עד לשבועיים מלאי כאב וחשש כבד וכל בדיקה רק הוסיפה עוד ועוד סימני שאלה - וכך כמעט חודשיים. בחודש השלישי מהתפרצות של פיברו "הלכה" גם היד השאלית - שיתוקים וכאבים לחילופין. ואז הועלה חשד לגידול בעמוד השידרה - ועוד פעם בדיקה שלתוצאות ממתינים "רק חודש", ראיתי את עצמי באותה תקופה, שגורלי נחרץ!!! כעבור חודש גם זה נשלל. הייתי אומללה ולא ידעתי את נפשי ואז אחד החברות שלי גררה אותי לאחד המומחים לדיקור - היא החלטה בשבלי - כי אני, כבר לא הייתי מסוגלת לחשוב. תוך 10 טיפולים חזרו התחושות ביד וברגל. היה לי ברור, שאין גידול קטלני ואני עוד יהיה כמה שנים!!! חיפשתי מידע מה יש לי, עד שהגעתי לרופאים באיכילוב שפסקו שזה פיברומיאלגיה. אני מספרת לך את הסיפור הזה, כדי שתביני שהמחלה האיומה הזאת מורטת עצבים - ואנחנו כלואים בתוך האיום המתמיד האם זה רק פיברו או משהו יותר מפחיד. תהיה חזקה, תנסי לא לחשוב על הדברים המגעילים - מחזיקה לך אצבעות מכל הלב.

danidanidin

New member
כל כך מוכר לי התהליך והסבל הזה

אני מזדהה עם כל שלב ושלב. אולי כדאי שתנסי לתאם ביקור במרפאת פיברו' באיכילוב?

מיטל מק

New member
היי , מה שלומכם הבוקר?

אני מקווה ששלומכם טוב !!! אני מרגישה קצת יותר טוב . התחלתי לקבל זריקות של B12 . היום זו הזריקה השלישית . יכול להיות שזה "פסיכולוגי" אבל אני באמת מרגישה יותר חזקה , רעננה והתאבון חזר- בערך . לגבי איכילוב -יש לי פגישה בתחילת חודש הבא . שתבינו לומרות כל הבירורים והחששות אני עדין משוכנעת שבסוף יחזרו ל"ידידותנו היקרות" פיברומאלגיה והתשישות הכרונית! מאחלת לכם סוף שבוע מדליק , שטוף
והרבה בריאות
מיטל

danidanidin

New member
למיטל

עם כל מכאובנו, כשאנו מביטים על סביבותינו, עדיף להשאר עם סל צרותינו. עם זאת, לקוות שיבוא יום ונוכל לחזור לעצמנו ולהרגיש בריאים בגופינו. כל טוב והמון בריאות

yamit23

New member
פני לשרותי הדם של מד"א

הי דורגד, תשובה קצרה כי אני באמצע העבודה. אני יודעת לגבי חולי CFS ופיברו' ללא טיפול תרופתי, שלכל חולה נאמר משהו אחר. יש כאלה שמרשים להם, וכאלה שלא (יכול להיות שזה תלוי במצב, וכול להיות שזה תלוי ברופא), אז כדאי להתיעץ עם הרופא שלך בכל מקרה. מצד שני, את מעלה את עניין התרופות, וישנן מגבלות חמורות על תרומת דם לנוטלים תרופות. אם את לא רוצה להתרוצץ להתרמה לחינם, יש שני דברים שתוכלי לעשות: א. יש אתר לבנק הדם (חפשי בגוגל, אינני זוכרת את כתובתו), ובו מפורטת רשימת מגבלות לתרומה. ב. לפנות למוקד המידע הטלפוני של בנק הדם, בטלפון 1-800-400-101 (יש נתב שיחות, לצערי אינני זוכרת באילו שלוחות מגיעים לבירורים), ושם ידעו לענות לך הכי טוב.
והמון בריאות, ימית.

לפני שאת תורמת, קורים כמה דברים:

1. את ממלאה טופס בו את רושמת את מצב בריאותך, והתרופות אותן את לוקחת. 2. בודקים לך המוגלובין - אם הוא מתחת ל- 12, לא יקחו ממך דם.

למעלה