זקוקה לעצה בדחיפות

זקוקה לעצה בדחיפות

הי לכולן..... יש לי תינוק בן שנה וארבעה חודשים, תינוק פיקח ומתוק... כשהוא כועס ולא מקבל את מבוקשו הוא דופק את ראשו ברצפה.......יש לי ילדה בת חמש ולא נתקלתי איתה בתופעה שכזו... חברה טובה אמרה לי שכשאפסיק להתייחס אליו הוא יחדל ממנהג זה, אני ממש חסרת אונים,אני לא יודעת מה לעשות, אני פוחדת שהוא יפגע בעצמו...ועלולות להיות השלכות רפואיות מההטחות הללו.... אשמח לשמוע תגובות....

אלדורית

New member
עצה בדחיפות

אל תתני לו לחבוט את ראשו ברצפה או לפגוע בעצמו באופן אחר. זה אמנם לא חריג שפעוטות מכים את עצמם מתוך תסכול, אבל זה לא אומר שצריך לאפשר לו לעשות זאת, בעיקר כשאת חוששת שהוא באמת יזיק לעצמו (וגם לי זה נשמע כואב ומסוכן). בהחלט לא הייתי מתעלמת. איך למנוע? פשוט: ברגע שהוא מתחיל, אחזי בו בעדינות אבל באופן שלא יאפשר לו להשתחרר, וחבקי אותו כך שלא יוכל לחבוט את ראשו ברצפה. אם הוא שורט או מכה, החזיקי את זרועותיו בחיבוק. אם הוא נושך, החזיקי אותו כשגבו (ולא בטנו) מופנה אליך. תוך כדי כך אמרי לו בטון אמפתי אך החלטי: "אני מבינה שאתה כועס, אבל לא מרביצים, זה כואב" או "קשה לך, אבל אני לא מרשה להרביץ" (או "אסור לדפוק את הראש ברצפה"). גרעין של צדק יש אולי בדברי חברתך: אם הוא ירגיש שבזכות הפגיעה העצמית הוא משיג את מבוקשו, לא תהיה לו סיבה להפסיק. יחד עם זאת, פגיעה אסור לאפשר. לכן, אם הוא נוהג כך בעקבות איזה איסור--אל תבטלי את האיסור. אם תחזיקי בו ותאפשרי לו להרגע בזרועותיך, ותשדרי לו שאת לא מתכוונת לזוז מילימטר מעמדתך, הוא ירגע וילמד שגם התנהגות כזאת לא שוברת אותך. בנוסף כדאי אולי לבדוק אילו איסורים הם מיותרים (כאלה שתרגישי שאם הוא יפתח בסצינה לא תוכלי לעמוד מאחוריהם: את את חושבת ש"תכנעי" עדיף שתוותרי מראש ולא תאפשרי לו להכניס אותך לסיטואציה "סחטנית": אפשר אפילו להגיד: "רגע, אני צריכה לחשוב על זה" ורק אחרי שתקחי לך רגע כזה להחליט אם לאסור או להרשות, למשל).

תודה רבה

חן חן לכולן על העצות.....אמנם יש לי לב רך ומבפנים אני נקרעת גם אני אני כועסת ונראית כועסת כלפי חוץ ישנן דברים שאני לא מוותרת עליהם.... לספיר בת החמש יש משחקים שלא מתאימים לשחף הקטן ובדרך כלל הוא מתקומם כשאני לוקחת לו אותם מהיד והוא לא מוכן לקבל משהו אחר במקום.... וישר דופק את ראשו ברצפה אני מיד הייתי שמה את רגלי מתחת לראשו בכדי שלא יקבל מכה רצינית מן הרצפה........ קיבלתי את העצה שלך וכבר יישמתי אותה לפני כמה דקות, עוד כמה פעמים כאלו ואני בטוחה שהוא ילמד.......... ושוב תודה... לכולן..

niritcat

New member
אל תתעלמי מהאפשרות לפגיעה

עצמית. מסכימה עם אלדורית שאת הדפיקות ברצפה, את צריכה למנוע. אבל...זה עדיין לא אומר שהוא בהכרח יקבל את מה שהוא רוצה.

חוה 1

New member
לפני שבוע היתה תוכנית בהופ הורים

היה שם ילד שעשה בדיוק אותו הדבר. הלוחשת לתינוקות הציעה (והצליחה) קודם כל לרפד את המיטה שלו במגבות ובכל מיני שמיכות כדי שלא יפגע בעצמו. אח"כ הביאה פוף ובכל פעם שהוא התחיל לדפוק את הראש בריצפה היתה מרימה אותו ומניחה אותו על הפוף כך שגם הוא הוא דופק את הראש הוא לא מקבל מכה . בשלב מסוים הוא היה רץ לבד לפוף כי הוא כבר למד לכעוס שם, אח"כ הוא פשוט הפסיק כי ראה שזה לא מוביל אותו לשום מקום.

אלדורית

New member
רק בעיה אחת עם הפתרון של הלוחשת:

מיטת תינוק עם סורגים, כששמים בתוכה פעוט עצבני והרבה ריפוד, הופכת למקום מסוכן, כי הפעוט יכול לטפס על הריפוד ולעבור את הדופן וליפול למטה.

למעלה