זקוקה לעיצות מגננות

רז2

New member
זקוקה לעיצות מגננות

התאומים שלי ילכו בספטמבר הקרוב בפעם הראשונה לגן, הם יהיו בני שנתיים. רציתי לשאול אתכן, כיצד אוכל להקל על קליטתם בגן, האם ישנה דרך להקל עליהם את תהליך הפרידה? וקצת אינפורמצית רקע: אנחנו חיים כרגע בארה"ב. הם מבינים ומדברים רק בעברית (כלומר יהיו גם קשיי שפה). בגן שילכו אליו יש גננת ושתי גננות עוזרות ושמונה ילדים בגילם. אודה על כל עצה.

טלגל

New member
שיהיה במזל, והנה קצת רעיונות../images/Emo28.gif

אמא יקרה קודם כל אני מקווה שאת שלמה עם הליכת תאומייך לגן, כי את תצטרכי דבר ראשון לשדר להם שאת סומכת עליהם ועל הצוות ושהם יסתדרו. עכשיו לעצם העניין, אני חושבת שעליך לקחת את הילדים לפני ספטמבר לבקר בגן המיועד, להראות את הגן עצמו ואת הצוות, להכיר את בעצמך את הצוות ולשוחח איתם מראש להתרשמות ראשונית. כמו-כן אם את יודעת על ילדים שילכו לגן עם תאומייך תנסי להפגיש אותם ביחד.(אני יודעת שבארהב זה קצת פחות מקובל אבל בכל זאת). חוץ מזה בחודשים שנותרו נסי להכיר להם כמה מילים בסיסיות באנגלית, ותחזרי על כך שהם ילכו לגן של גדולים שיהיה קצת קשה אבל שהם יפגשו חברים, צעצועים וכו´... תקחי בחשבון לקחת בספטמבר כמה ימים של חופש בשביל ללוותם לגן ולהיות שם בשבילם אם יהיה צורך, והכי חשוב הזמן יעשה את שלו ובלי שתרגישי הם כבר יהיו ילדי גן לגמרי- בהצלחה

רז2

New member
המון תודה ועוד קצת שאלות......

קודם כל, אני בהחלט חושבת שגיל שנתיים הינו גיל מתאים לילדים להתחיל ללכת לגן, כך שאני באמת מקווה שאצליח לשדר להם את תחושתי בצורה טובה. דבר שני, אני עדיין לא עובדת, וכנראה שאתחיל לחפש עבודה רק אחרי שילדי יקלטו בגן. ושאלתי, כמה זמן לדעתך רצוי להיות בהתחלה עם הילדים לגן, כמה שעות להשאירם בשבוע הראשון השני, ואולי גם השלישי? מצא חן בעיני הרעיון להכיר בין ילדי לילידם אחרים בגן. אני בהחלט אנסה לברר בקהילה כאן מי יהיה בגן שלהם. תודה רבה.

טלגל

New member
תלוי מאד במדיניות הגן, אבל

בד"כ אנחנו מדברים על השבוע הראשון אח"כ העניינים צריכים לזרום, וגם אם קשה קצת לילדים צריך לחתוך. בשבוע הראשון את צריכה לדעתי להיות עם הילדים בגן מספר שעות. ביומיים-שלושה הראשונים לא לעזבם. ביום הרביעי לנסות להפרד בזמן מפגש/חצר/משחק במרחב, ביום החמישי ליזום פרידה מוקדם יותר וכן הלאה... עוד פעם בהתאם למדיניות הגן, לא בכל הגנים מוכנים שההורים ישארו הרבה ימים אני מקוה שאצלך יתחשבו בכך שהילדים לא דוברים את השפה. אם זה הלך טוב בשבוע הראשון תעשי כך גם בשבוע השני וזהו אח"כ להפרד כמו כולם. שיהיה המון בהצלחה

למעלה