זקוקה לעיצות דחוף!!!

motherhood

New member
זקוקה לעיצות דחוף!!!

אני עובדת בחברת סלולאר, ומתמודדת על תפקיד של מנחת סדנאות התנהגותית. מהות התפקיד היא להעביר סדנאות בנושא כלים של שירות ומכירה - למשל, איך מתמודדים עם התנגדויות לקוחות, טכניקות הקשבה, טכניקות מכירה ועוד... בקיצור - יש לי אבחונים ממש ביום שני הקרוב, ואני צריכה להכין קטע הנחייה. בחרתי להכין קטע הנחייה על תלונות של לקוחות. אני רוצה לעשות הפעלה שבה כל אחד צריך לכתוב על שאלון מוכן מראש, את הפעם שבה הוא התלונן על חברה שנותנת לו שירות: כמה זמן הוא היה לקוח? על מה התלונן? מה ענו לו? האם זה היה מספק? האם נשאר לקוח של אותה חברה... אוקיי- וכאן אני זקוקה לעיצות: איך לפתח מזה דיון? איך לעשות משהו יצירתי. או אולי אני צריכה להחליף את כל ההפעלה? בקיצור- אם מישהו כאן יש לו רעיונות בשבילי, אני אהיה מאושרת. הרי כולכם פה מהתחום. אם הייתם אתם נציגים שבאים להדרכה אצלי, מה היה עושה לכם כייף וגם ללמוד?

lizush

New member
טיפ טיפון

אני יכולה לתת לך רק טיפ שעשו אצלנו: לדעתי חבל על בזבוז הזמן בכתיבה. כל אחד יכול לספר את סיפורו, או כל מי שרוצה. תתחילי בלבקש חווית שירות טובה שמישהו עבר ולאחר מכן חווית שירות לא טובה. תיווכחי לראות שחווית שירות לא טובה זוכרים הרבה יותר טוב. חשוב שתנצלי את הנקודה הזו ותראי בעצם שחווית שירות אחת לא טובה תגיע אל עוד - 5 אנשים בערך שיהיו מושפעים (חבר מספר לחבר). לאחר מכן (אם נשאר לך זמן) תשאלי את אותם אנשים - מה בשירות היה במיוחד לקוי ואיך אפשר היה לשנות את המצב כדי שהוא כלקוח של אותה חברה יצא מרוצה. בהצלחה.

תנסי את זה...

ביצוע סימולציה לשיחה שתתנהל באופן אקראי בין המשתתפים בסדנה. ככה גם ניתן יהיה לראות את הלך הרוחות של הנמצאים בחדר וגם להכניס מעט הומור. שלב שני, משחק אסוציאציות. להפעיל את האנשים בחדר ולזרוק להם מילים באוויר הקשורות במענה הטלפוני. לתת להם לזרוק מילה במהירות שתתן מענה הולם למילה שזרקת. אבל... מראש תאמרי להם שיש להם תפקיד לצאת מכל מילה שלך בצורה לא פוגעת. לדוגמה: תזרקי קללה באויר, זה שתפני אליו יהיה חייב לצאת מזה מבלי למוטט את ה"לקוח". ככה תזהי את הרצינייים, את השובבים, הסימפטים וכו'. סתם רעיונות בהצלחה שרון

Mip Mip

New member
רעיון../images/Emo62.gif:

תמצאי גזרי עיתונים או תמונות משעשעות של אנשים עצבניים ותדביקי מאחורה סיפור של התלונה והרגשות של הבן אדם, וממש תצרי סיפור מאחורי כל דמות. נגיד: משה כהן, בן 41 מרמלה. משה התקשר עצבני מכיוון שהוא שלח שיר למאהבת שלו וזה בטעות הגיע לאשתו... או דוגמאות משעשעות וריאליות אחרות (לא מתחום הסלולר אז קשה לי לחשוב על רעיון). תני זמן להסתובב בכיתה ולקרוא את הכתוב, ולאנשים לשבת ליד הדמות שהם הכי הזדהו איתה. סבב קצר בכיתה של למה כל אחד בחר את הדמות הזאת, ואז עבודה בקבוצות- כל קבוצה צריכה להכין "ניתוח ארוע" של התלונה לפי תבנית שתכיני להם מראש (סיבת התלונה, תלונה מוצדקת, איך הם היו מתמודדים אם הם היו הלקוחות...). בסוף מציגים בפני הכיתה. מה שכן רצוי שהסיפורים כן יהיו אמיתיים כדי שזה יהיה קשור.

ענק!

עולה לטאגליינס, ואני חושבת שיש לך עתיד בתור מדריכת נותני שירות.

למעלה