זקוקה לעידוד

זקוקה לעידוד

בחודשים האחרונים אני קוראת ונדהמת כמה מרגש ותומך הפורום הזה אבל רק כעת לראשונה כותבת וממש מקווה שמישהי תוכל לעזור לי להתעודד. ממש בקצרה, בת 36, שני ילדים מקסימים מטיפולים, מאוד שמחה בחלקי אבל מזה חצי שנה מנסה שוב. ברקע השימוטו וחצוצרה חסומה עם שאלה האם מכילה נוזל שפוגע בהשתרשות או לא והתלבטות קשה לגבי לפרוסקופיה. בפעמים הקודמות שתי החזרות הספיקו, כעת עברתי כבר חמש. היום הייתה השישית ובמהלכה (קשה לדעת בדיוק באיזה שלב) ננפל הקטטר מידיי הרופא. הרגשתי את המתח של כולם בחדר וגם הרופא בשונה מבעבר הראה לי שוב את האולטרסאונד של איך זה מוחזר לרחם אבל מי אמר שזה לא נשפך שם מהקטטר על הרצפה או נפל בדרך ולא הוחזר למקום הנכון? כבר יותר מפעם אחת הקטטר חזר למעבדה ושם גילו שהעוברים לא יצאו. ממש מתוסכלת כי הגדרנו שזה יהיה הניסיון האחרון. עייפה כבר ומתייאשת, חושבת אם אולי הגיע הזמן לוותר. מקווה שמי שצלחה את הקריאה עד פה אולי גם תדע להרגיע או לנחם, תודה ובהצלחה ושנה טובה.

טוליתי

New member
ברוכה הבאה לפורום

צר לי על התקרית עם הקטטר. את מוכנה לוותר?
להשימוטו ולחצוצרה סתומה יש פתרונות. אם את לא רוצה לוותר, רוב הסיכויים שיש מוצא והדיון להמשיך בטיפולים.

מרגישה חסרת אונים...

התודה על התגובה, תקרית עם הקטטר שנפל, שאשמח לדעתכן גם לגביה, היא פשוט דוגמא לתחושת חוסר האונים שלי כיום. שש החזרות זה לא מעט ויש לי רק עוד טיפול אחד עד שבטח כבר לא יאשרו לי בקופה מאחר ומדובר בילד שלישי. בעניין הלפרוסקופיה, לא מצליחה להבין מה לעשות כי הרופאים אומרים שלא רואים בעיה באולטרסאונד אז חלק אומרים שזה אומר שהחצוצרה לא מפריעה להשתרשות וחלק אומרים שאי אפשר בעצם לדעת עד לניתוח עצמו. אם הייתה לי דרך לקבל תמונה ברורה יותר כנראה שהייתי ממשיכה אבל לא מצליחה להבין לאיזה כיוון.

טוליתי

New member
אין לי מה לומר על תקרית הקטטר

אי אפשר לדעת בדיוק מה קרה שם.
לגבי החצוצרה, האם עברת היסטרוסקופיה?
מה הייתה איכות העוברים בהחזרות הקודמות?
מה היה מצב רירית הרחם בהחזרות הקודמות?
תעני וננסה לעזור.

עונה

עברתי לפני הסיבוב הזה צילום רחם ובו נמצאה חצוצרה שמאל חסומה רחיקנית עם סטקוס... בעבר היו בעיות ביוץ לפני הריון ראשון מטיפולים. אחריו ביוץ סדיר, הריון ספונטני והפלה (3 שקים, 1 ריק ו2 בלי דופק), עוד שנה ניסיונות ואז החזרת מוקפאים שלשמחתנו הצליחה מיד. כעת אחרמ עוד זמן של ניסיונות חזרנו לטיפולים. עוברים מצוינים, רירית בערך 10.

טוליתי

New member
אם כך, יש סיכוי סביר שהחצוצרה מפריעה לקליטה.

אני הייתי עוברת היסטרוסקופיה אצל אחד המומחים, כדי לקבל חוות דעת האם להסירה או לא.

מפעם

New member
בדקו שהעובר עדין שם לפני שהחזירו?

החליפו את הצינורית? בכל זאת נפלה...
לא מבינה בתחומי חצוצרה ובלוטת התריס אבל רוצה לעודד בענין ההחזרות..
גם אני בטיפולים לילד נוסף עברתי יותר החזרות כושלות מאשר בסבב קודם אבל אחרי 6 שליליות הגיעה השביעית המנצחת וזה היה אמנם אחרי שנגמרה ההקצאה שמציעה הקופה אבל הגשתי ערר ואישרו לי.
מקוה שכבר נקלטת וזה רק ייאוש רגיל של המתנה לבטא. שיהיה בקלות ובשמחה:)

באמת מעודד

הצינורית נפלה אחרי או במהלך ההחזרה וכשבעקרון סיימנו אז לקחו אותה למעבדה וראו שאין עוברים בה.
זה אכן מעודד לשמוע גם שהצלחת בהחזרה שביעית, שאם אני מבינה נכון, לא היה ברור למה הקודמות לא צלחו ואולי לפעמים זה פשוט ככה וגם מעודד שאישרו מהקופה.
יש לי עוד זמן רב לבטא כי ההחזרה הייתה אתמול ואני סקפטית מאוד אבל תודה על התמיכה.

צילושפ

New member
עידוד של לפרוסקופיה

היי!
יכולה לעודד אותך, אחרי 2 ניתוחי לפרוסקופיה וחצוצרה חסומה גם כן (אז אני גם בסיכון לניתוח 3), שהניתוחים האלה לא כאלה נעימים אבל גם לא כ"כ נוראיים. בד"כ אשפוז של לילה אחד וביום למחרת את משתחררת. בבית מקווה שתזכי להרבה פינוקים ומנוחה. וחוצמזה תראי לנגד עינייך את הבנות שלך, אז תמיד תזכרי למה את עושה את זה....

את מוזמנת לפנות אלי בפרטי אם תגיעי להחלטה על ניתוח.

למעלה