זקוקה לעידוד ועזרה

3שיקה

New member
זקוקה לעידוד ועזרה

יש לנן בן שהוא ADHDהוא בן 7 ועוד ילד כמעט בן 6 עלה עכשו לכיתה א אני בעצמי ADHD בעלי חוזר בדרך כלל בשעה 7:00 בערב כך ששני הילדים כל היום בעיקר איתי. הילד הגדול לוקח רטלין L.A אני יודעת שיש לנו בעיות התנהגות בבית אם כי הם יתמעטו בעקבות עבודה מסיבית.הילד הצעיר שאינו ADHDבגן שנה שעברה בחצי השנה התנהג יפה אלא שלפעמים יש לו מצבי רוח הגננת אמרה שהוא יכול לעשות 10 דפים ללא הפסקה ועכשו בכיתה הוא החל להפריע הסברתי למורה שהוא חי בעיקר אם אנשים עם ADHD שיש חיקוי במשך הימים האחרונים הבהרנו גבולות הזכרנו ואתמול כל היום הילד ישב בכיתה הכין שיעורים התנהג יפה וקיבל 5 חייכנים היום הוא קיבל 4 חייכנים והמורה התקשרה אמרה שהילד מתאפק לא להפריע והיא רואה את זה ובכל זאת משהו לא בסדר כי מה זאת ההתאפקות הזאת? יש לציין שזה בית ספר שהדרישות בו גדולות מן ההתחלה עושים 6-7-8 דפים ליום והילד אמר שלא כיף לא אבל הוא משתדל ומצליח ועדיין המורה בטוחה שיש לו בעיות קשב וריכוז ולא בעיות של התנהגות הסתגלות וסף תסכול נמוך כפי שאני טוענת

האם הילד עבר אבחון? אם לא-נראה

לי שזה יהיה מקום טוב להתחיל לפי תאורך. את יכולה גם להוסיף שאלה לשרשור היעוץ לדר' מנור, אשר יפתח בשעות הקרובות. הילד מתאפק כי ברצונו לרצות אתכם. כל ילד רוצה שיתגאו בו. זה חשוב מספיק בכדי להתאמץ. נסי לשאול - עד כמה הוא מתאמץ? כמה זמן יוכל להמשיך להתאמץ? מה מחירו של המאמץ הזה עבורו?

3שיקה

New member
התאפקות

הילד מתאפק 4 שעות ועושה שיעורי בית בכיתה מסיים הכל ויושב כל הזמן. לילד יש בעיות הסתגלות כל שנה והסברתי זאת למורה. חוץ מזה הילד יושב לשחק שח במשך כשעה בלי הפסקה עם אחי שיש לו מעט בעיות קשב וריכוז ו"מתפלל" שיסתיים המשחק כי נמאס לו

לגשת לאיבחון, זה יפחית הרבה מתח

דבריה של חיוך כאילו נקלחו מאמר (ואולי כן!!) זה ממש כך. העבודות המדעיות שעוסקות בהתסגלות של לקויי קשב בכיתות היסוד (א-ב) מתייחס לקושי לרצות את כולם. כל אחד רוצה להיות ילד טוב. גפ במחקר שאני עשיתי בקרב ילדים בגיל הרך(5-7) ששלאתי אותם מה יותר גרוע שאמה תחשוב שאתה ילד רע או ילד טיפש. בגיל הזה כמעט כל הילדים עונים ילד רע. רק בגיל מאוחר יור זה משתנה. והשאלה מהו המחיר הרגשי שהוא משלם. בהחלט איבחון לקויות למידה ו/או חוסר קשב יכול להאיר את המצב ולהפחית הרבה מהמתח והתיסכול. מאידך, אפשר לשוחח עם המורה, ולבקש פחות ללחוץ על הילד לגבי הקצב. ייתכן והקצב אצלו איטי יותר- זה לא אומר כלום על היכולת שלו. תופעה ידועה אצל לקויי למידה מוזכרת בספרות היא הקושי מייצוג מוםשט של ידע לייצוג סימבולי של המילה. תהליך העיבוד לוקח זמן. לדעתי האישית, עדיף פחות להתעקש על הכמות, אלא אל תהליך הלמידה, ועל כך לתגמל גם בבית. בברכה, גיל מאור

למעלה