זקוקה לעידוד דחוף!

nlanxner

New member
זקוקה לעידוד דחוף!

בקר לא טוב לכולם. עבר עלי לילה די לבן, עם הרבה צרחות של אוריה...בשלב כלשהו החלטנו להוריד לה את הנעליים ולבדוק אם זה לא לוחץ מידי ובאמת הרגליים שלה היו די אדומות, אז קשרנו אותם שוב והפעם פחות חזק והיא קצת נרגעה אבל התקשתה לישון ברציפות. כל כמה זמן היא התעוררה בהיסטריה והיה לה קשה להירגע. גם הבוקר, כל פעם כשהיא מנסה להזיז את הרגל היא צורחת כי היא מרגישה שזה לא מצליח לה. אני מנסה להראות לה איך מעלים את שתי הרגליים ביחד והיא דווקא אוהבת את זה אבל היא עדין ממש לא היא. אין לי מושג איך נעבור עוד לילה כזה. ועוד בעיה - היא קמה עם פריחה על כפות הידיים והזרועות, נקודות אדומות קטנות. אני לא יודעת אם זה נובע מאיזה וירוס שאולי עבר עליה ביממה האחרונה או אולי מהלחץ? כדאי ללכת לרופא? מה דעתכם?

Adoushi

New member
בוקר טוב

אני מצטער לשמוע על הלילה הקשה שעברתם. ככל שעובר זמן יהיה יותר קל. יש לי שאלה לגבי המידות של הנעליים, עשיתם בדיקה מדוקדקת שהנעליים מתאימות מבחינת המידה (כף רגל ורוחב הכתפיים)? זה מאוד חשוב. אני מציע שתלכו לרופא המטפל שלכם להדרכה איך לשים את הנעליים. תתעודדו, זה יעבור... צריך רק קצת סבלנות. היא עכשיו עם הנעליים? איהאב

מה שאת מתארת בנוגע לצרחות מוכר

לי מאוד. זנראה לי שהיה לנו אותו דבר. יקח לה קצת זמן להתרגל לתנועות החדשות. הצרחות זה מה שקורע לב. אני זוכרת שגם אנחנו אחרי כמה שעות כבר לא היינו יכולים יותר והיינו מורידים את הנעליים לחצי שעה. לדעתי זה טוב לשני הצדדים במידה ובאמת קשה. גם בקובץ instructions כתוב שזה מותר. באמת יכול להיות שהנקודות נובעות ממצב נפשי, זו התחושה שלי. אני כמובן לא יכולה לייעץ לך אם ללכת לרופא או לא, נראה לי שהייתי מחכה קצת. אולי זה מהבכי הממושך. לאושרי נהיות נקודות כאלו על הפנים שהוא עצבני במיוחד וזה עובר תוך כמה שעות. הטיפול הוא באמת בידיכם מעכשיו, כל שלב הנעליים. באמת יש לך מה להתעודד, אתם רק בהתחלה. תמשיכי להרים לה את הרגליים יחד והיא תלמד, זה בלתי נמנע. עוד מעט תתחילו להרגיש את ירידת המתח, אצלה לפני שאצלכם, ותלמדו אחת את השני איך לנהוג. זה עובר מהר. ואני יכולה לכתוב שכבר אחרי כמה ימים מבינים עד כמה יותר קשה עם הגבס, באמת!

אל יאוש

לא פשוט, אבל שווה את המאמץ. לצערי אני לא יכולה לתת עדיין טיפים לנעליים (התחלנו את הגבסים רק עכשיו בגיל 6.5 חודשים) אבל חיבוק תמיד יכול לעזור. לגבי הפריחה, זה הזמן, באביב, אתם יכולים למרוח את הגוף בקרם על בסיס קלנדולה (טבעי), זה מאוד עוזר, ואם לא, אז אפשר למרוח פניסטיל ג'ל. התופעה מוכרת מאוד בתקופה זו של השנה בבתי המרקחת. דרך אגב, יכול להיות שאוריה קצת בסטרס, המצב הזה חדש לה, הרבה פעמים לחץ וחרדה מוציאים פצעים על העור, ולכן צריך הרבה לחבק ולהרגיע.

nlanxner

New member
קצת התעודדתי...

תודה לכולם על העידוד והעצות. אוריה כבר חייכה אלי כמה פעמים הבוקר אז אני מקווה שזה אומר שהיא סולחת לי...אני מוכרחה לומר שבלי הפורום הזה אני בטוחה שהייתי שבורה לגמרי אבל בזכותכם ובזכות מה שקראתי פה אני אופטימית ומאמינה שבאמת יהיה יותר טוב בעוד כמה ימים. יש לי עוד שאלה - ראיתי שאחרי שאני מחזיקה אותה כמה זמן (בצורה אנכית) הרגליים שלה ממש מקבלות צבע אדום סגול. כשזה קורה אני משכיבה אותה קצת וזה עובר. יש מקום לדאגה? לגבי הפריחה - היא עוד לא עברה אבל אני אחכה עם זה עוד כמה שעות. גם אני חושבת שזה אולי נובע מהמתח בו היא נמצאת, אם כי עדין זה מוזר שזה מופיע רק על הידיים. טוב, היא בוכה, אני אמשיך אחר כך.

Adoushi

New member
אם היא מחייכת

אז כולנו רגועים. אוהבים אותך אוריה. איהאב

כתבנו על זה רבות באתר

זה לא מסוכן אך כדאי להמנע מהרמות מרובות (בלתי אפשרי) ולשמור על כיסוי הרגליים- לשמירה על החום. אנחנו חשבנו שזה עלול לפגוע בלב וזה ממש לא קשור. אם תרצי תקראי על זה באריכות באתר בסעיף הנעליים, יש גם מכתב מפונזטי לגבי זה.

tgdr

New member
../images/Emo151.gif

הרבה חיבוקים ונישוקים יעשו לאוריה טוב ובסוף היא תתרגל. ולא לשכח לתמוך אחד בשני ולחלק את הנטל והכל יהיה טוב. שיהיה יום נעים ושקט לכולנו

Adoushi

New member
עדכני אותנו

איך אוריה מסתגלת? היא התחילה להתרגל? איהאב

nlanxner

New member
עדכון

הי. נראה שאוריה לאט לאט מתרגלת לרעיון אבל היא בהחלט עדין לא היא. היא הייתה ילדה מאוד חייכנית ורגועה והיום היא עדין לא הייתה כזאת. השאלה הגדולה היא איך היא תהיה בלילה. אם זה יהיה כמו אתמול אני חושבת שאני אשבר סופית...מאוד מטריד אותי עדין הצבע הסגול שנהיה ברגליים שלה אחרי זמן קצר שמרימים אותה. זה נראה מאוד מפחיד. דבר נוסף הוא הפריחה המוזרה שלא רק שלא עברה אלא גם התפשטה לרגליים. אם זה לא יעבור אני אקח אותה מחר לרופא (אם לא היום). עוד מעט נעשה לה אמבטיה ונקווה שהיא תהיה לה יותר נעימה מאשר אתמול. סוף סוף מורידים לה את הנעליים לשעה שלמה!! אני אנסה לעדכן שוב בהמשך. בי!

קודם כל אני מאחלת

שוב הסתגלות מהירה לאורייה, אבל אם זה מנחם, ואני יודעת שזה, לא כי צרת רבים נחמה לטיפשים, אבל גם אנחנו לא ישנו כל הלילה שהיה מלווה בבכי וכל זאת למרות שאין לנו נעליים..... בברכת לילה ורוד אורית

Adoushi

New member
איך אוריה היום?

חזרה להיות אוריה החייכנית? איהאב

nlanxner

New member
חזרה ובגדול!!

שלום לכולם. רציתי לשתף אתכם בשיפור המדהים שחל באוריה, וזה לא בגלל שחלפו 48 שעות, אלא בגלל שגילינו משהו שלא עשינו בסדר: אתמול כשהורדנו לה את הנעליים נחרדנו לגלות שהבוהן שלה מאוד נפוחה ואדומה. התקשרנו לפורת שאמר שאם עד הבוקר המצב לא ישתפר אז נגבס אותה שוב לשבוע עד שהדלקת תעבור. אחרי שעתיים של מנוחה מהנעליים, ניסינו להנעיל אותם שוב אלא שהפעם בגלל שפחדנו להכאיב לה פרמנו לגמרי את השרוכים והרמנו את הלשונית ורק אז שמנו את הרגל שלה בפנים בעדינות ואחר כך סגרנו. היא לא בכתה בזמן הזה (בפעם הראשונה!) וגם אחר כך היא נשארה רגועה ואז הבנו למעשה שבפעמים הקודמות לא הכנסנו את הרגל כמו שצריך והאצבעות שלה נלחצו לדופן הנעל וזה מה שגרם לה לדלקת!! הפעם, הרגל ישבה טוב בפנים ולא היה לה לחץ על האצבעות ופתאום חזרה אלינו אוריה הרגועה והחייכנית. זה היה מדהים! הסתבר שהיא בכלל לא בכתה מהנעליים, אלא מכאבי התופת שהיו לה באצבעות בגלל הלחץ שנוצר! הלילה היא הלכה לישון כהרגלה, לבד, רגועה וישנה טוב. אתמול לעומת זאת היא צרחה כל היום והייתה אומללה מאוד. כמעט הפסקתי להניק בגלל זה כי היא לא הסכימה לאכול כלום אז נתתי לה כמה בקבוקים שאותם היא איכשהו הסכימה לקבל וכבר השלמתי עם זה שתקופת ההנקה הגיעה לסופה אבל היום היא שוב מוכנה לינוק. לסיכום – טיפ חשוב לכל ההורים שמתחילים עם הנעליים: בגלל שקשה לשים את הרגל במקום (בגלל הזווית) מומלץ בחום לפרום לגמרי את השרוכים ולהרים את הלשונית ורק אחרי שהרגל במקום לקשור הכל מחדש. בצורה זאת הצלחתי אתמול אפילו לקשור לה את הנעל לבד והיא לא בכתה בכלל. סליחה על האריכות אבל היה חשוב לי לספר את זה. ובאותה הזדמנות תודה ענקית לכולם על המילים החמות שבאמת נתנו לי כוח לא להישבר ובמיוחד לעידית שהצקתי לה רבות בטלפון ותמיד הצליחה להרגיע ולעזור!! אין כמוך!! יום נפלא לכולם!

Adoushi

New member
איזה כיף לקרוא

ואני מרגיש אשם שלא כתבתי לכם לעשות את זה קודם. אנחנו עושים את זה עם לידיא כל יום. אנחנו מסירים את השרוכים, מוציאים את הלשון ואז מכניסים את הרגל. ממש כמו שתיארת. העיקר שזה הסתדר בסוף. נשיקות לאוריה. איהאב

נורר

New member
שימוש בפלסטרים

עוד המלצה, אחרי כמה פעמים עם הנעל שמנו לב לאזורים אדומים. בכל מקום שנהיה אדום שמנו פלסטר, הניר דבק הרפואי, מראש וזה מנע אדמומיות בעור. בניגוד לפלסטר רגיל זה לא מתקפל ויורד בקלות

איזה אושר!

אני גם מתביישת שלא חשבתי להגיד כלום על השרוכים. אני משחררת אותם לפני ההנעלה- לא ממש מוציאה, אבל הרגל נכנסת בקלות ו"יושבת"טוב לפני הידוק הרצועה. וזה קל שהשרוכים משוחררים. אני אוסיף בקרוב מאוד את הטיפ החשוב הזה לאתר שלנו. תודה לך. והכי תודה על עיניין הקלמנטינה!!!! אני עוד בהסטריה מיזה. אין בייביסיטר בחיים!

nlanxner

New member
אכן אושר...

שמחה שיכולתי לעזור גם כן במשהו...ואני מרגישה כמות כזאת ענקית של אשמה ובושה שלא נראה לי שנשאר מקום למישהו אחר. איך לא חשבנו על זה לבד? ניסינו להכניס לה את הרגל וזה לא הלך ופשוט דחפנו חזק כי חשבנו שככה עושים את זה והיא צרחה וחשבנו שזה ענין של הרגל. לפי איך שהיא מתנהגת היום, חייכנית ומתוקה כמו שהייתה לפני, אני חושבת שהיא סלחה לי, או לפחות הספיקה לשכוח...אגב, באופן מקרי או שלא, הפריחה נעלמה כלא הייתה...

למעלה