זקוקה לעזרת מא' ועד ת'...

michal a16

New member
זקוקה לעזרת מא' ועד ת'...

שלום! אני מתכננת לקנות מחשב נייד, שעומד להיות צמוד אליי בכל מקום שאפנה. הבעיה היחידה היא שאני בורה לחלוטין, גם בנושא החומרה וגם בנושא התוכנה. המחשב הזה עומד להיות הקניה הכי חשובה שעשיתי אי פעם ואני עובדת מאד קשה בשביל שאהיה בטוחה שהקניה הזאת תהיה חכמה... אני זקוקה להדרכה בנוגע לכל המושגים הבסיסיים ביותר. אני עובדת הרבה מול המחשב ומשתמשת בו המון אבל אין לי מושג איך הוא עובד באמת
כשהוא מתקלקל אני פשוט שולחת אותו לטכנאי וזהו... אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי איך מתחילים? לשלוח קישורים מתאימים וכו'... אני מתכוונת לחקור כל מה שצריך ולהיות קטנונית כמה שרק אפשר. חשוב לי לרדת לכל הפרטים. תודה ענקית מראש!!!!

michal a16

New member
קודם כל תודה רבה על העזרה ../images/Emo39.gif

קראתי, עדיין קוראת ולומדת לאט לאט
יש לי שאלות קצת מפגרות, בבקשה לא לצחוק:
1. מה זה WiFi? ומה זה PCMCIA? מה ההבדל ביניהם? 2. טוב, את זה אני ממש מתביישת לשאול... מה זה מעבד? ומה זה פנטיום בכלל?! אני כל הזמן שומעת את זה וזה בכלל לא ברור לי. 3. כשמדברים איתי על רזולוצית מסך, אני מבינה על מה מדברים בתיאוריה, כלומר, אני מבינה מה פירוש המושג. אבל כשמסבירים לי שלמסך מסויים יש רזולוציה כזאת וכזאת, קשה לי נורא לדמיין איך זה נראה במציאות. מה עושים? 4. מה זה לוח-אם? 5. כרטיס מסך = מאיץ גרפי...? זה אותו מושג? לגבי התקציב... כרגע אין ממש הערכה. בגדול, אין לי בעיה לעבוד עוד חודש או חדשיים כדי לקנות בדיוק את מה שאני צריכה, אבל כמובן שעדיף להימנע מהוצאות מיותרות. לגבי הצרכים שלי... אני אציין שוב שאני צריכה משהו כמה שיותר קומפקטי, כי אני מתכוונת לקחת את המחשב איתי ממש לכל מקום. אני משתמשת המון המון באינטרנט. אני כותבת הרבה ושולחת המון קבצים להמון אנשים, אז יוצא שאני משתמשת הרבה מאד בתכניות IM ובאי מייל ובעיקר בעיקר במעבד תמלילים. אני מניחה שאני צריכה הרבה זיכרון, כי אני שומרת הרבה תמונות וסרטי וידאו (בדרך כלל קצרים, כאלה שמצלמים במצלמה דיגיטלית) במחשב. אני בטח אצטרך גם צורב DVD, ולפחות שתי יציאות USB בשביל הדיסק און קי והחיבור למלצמה. אני גם שומעת הרבה מוזיקה - אני שוב מתנצלת על הבורות, אבל יש אופציה לחבר למחשב נייד אזניות? נורא קשה לי לשבת מול המחשב בלי מוזיקה. אני בכלל לא מתעסקת עם גרפיקה ומשחקי מחשב. אני לא זקוקה לשום דבר שקשור לזה. המחשב שלי צריך לזוז מהר! זה הכי חשוב לי.
ושוב תודה!!!

נתחיל בהתחלה.....

1. WiFi זהו תקן לתקשורת אלחוטית. הדבר מאפשר למחשב להתחבר לאינטרנט בצורה אלחוטית מכל מקום בו יש נקודת גישה. לדוגמא בכל סניפי מקדונלדס בארץ יש גישה לאינטרנט אלחוטי וניתן לגלוש, לשלוח מיילים ואף לדבר בעזזרת תוכנות IM (מסנג'ר, ICQ וכו'). ישנם עוד מקומות ציבוריים כאלו חלקם חינם וחלקם בתשלום. למעשה הדבר מאפשר התחברות לרשת אלחוטית באשר היא (אם יש רשת כזו בבית אז גם מהבית). היום רוב רובם של המחשבים מגיעים עם יכולות אלחוט built in (רק כדאי לוודא לפני הרכישה). 2. PCMCIA הינו תקן לכרטיס הרחבה. ישנם כרטיסי הרחבה במגוון תחומים: כרטיסי קול, כרטיסים לתקשורת אלחוטית (אם אין במחשב) ועוד. 3. מעבד זהו המוח של המחשב. כשמו כן הוא. הוא מעבד את כל המידע שנכנס אליו ומוציא מידע מעובד. לדוגמא אם נבקש מהמחשב שיחשב כמב זה 2+2 אז המעבד יבצע את החישוב ויוציא את התוצאה שהיא כמובן 4. 4. פנטיום זה סוג של מעבד מתוצרת אינטל. ישנם מעבדים גם של חברות אחרות כאשר המתחרה העקרית של אינטל היא AMD. כאשר אנו מדברים על מחשבים ניידים מקובל היום שמעבדי אינטל יהיו פנטיום M המותאמים לעבודה ניידת בעיקר בנושא צריכת חשמל נמוכה (מגדיל את זמן העבודה עם סוללה). מעבדים מקבילים מתוצרת AMD הם מעבדי TURION. 5. רזולוציית מסך - כל מסך מחשב מציג את מה שמוצג עליו באמצעות נקודות המקראות פיקסלים (פיקסל ביחיד). כך שאם רזולוציית המסך היא 800X600 הרי שיש במסך 800 נקודות לאורך ו - 600 נקודות לרוחב (אולי זה הפוך אבל להבנת העניין זה לא משנה). ככל שיש יותר נקודות התמונה תהיה מפורטת יותר אך גם קטנה יותר. תמונה שמוצגת ברזולוציה של 1200X800 תהיה מפורטת יותר מאותה תמונה |סגדש| שמוצגת ברזולוציה של 800X600 אך תראה קטנה יותר. על מנת להבין מוחשית את העניין גשי למחשב כל שהוא (לא חייב להיות נייד) ושני את רזולוציית המסך (אם את לא יודעת איך בקשי ממשהוא שיודע, זה לא מסובך). 6. לוח אם - אם המעבד הוא המוח של המחשב לוח האם הוא הלב. הוא מחבר את כל הרכיבים יחדיו לעבודה משותפת. 7. לכל מחשב נייד יש יציאה מכרטיס הקול (האחראי על הפקת הצלילים) וניתן לחבר אליו אוזניות. לגבי תקציב - כיוון שמחשבים ניידים מתחילים באזור ה- 4500 ש"ח ואין גבול עליון (יש מחשבים שעולים יותר מ-20,000 ש"ח) חשוב לדעת את מסגרת התקציב כדי שיהיה לנו כיוון איך להתחיל. לגבי משקל ככל שהמחשב קל יותר הוא גם עולה יותר שוב, תלוי בתקציב שלך.

למעלה