זקוקה לעזרתכן

אמירינת

New member
זקוקה לעזרתכן

יותם בן 9 חודשים עדיין יונק מלא, כמעט ולא מוכן לטעום כלום. גילו לי פעילות יתר של בלוטת התריס ואאלץ לעבור מיפוי - מה שאומר שאשתה חומר רדיואקטיבי ואחרי הבדיקה לא אוכל להניק יומיים!!! וגם לא להחזיק אותו. מעולם לא שאבתי ויותם לא יודע מה זה בקבוק. מה עושים? אל תשטפו/תשפטו אותי בבקשה על כך שלא הרגלתי אותו וכו´... אם יש לכן עצות מעשיות אשמח לשמוע. יש לי כשבועיים להרגיל אותו להכל,נראה לי ממש ממש קשה. תודה רינת

meira

New member
תנסי להתחיל, יתכן שלא יהיו בעיות

והוא יתרגל במהירות לענין הבקבוק. וכמובן שאת גם צריכה לשאוב ולהכין לך מלאי ליומיים שלא תוכלי להניק (ועוד קצת אקסטרא ליתר בטחון). רצוי שמישהו אחר יתן לו את הבקבוק, אולי זה ילך יותר קל כי לפעמים אמא=ציצי, אז למה להתפשר?
אפשר גם לנסות להאכיל חלב בכפית או לשתות מכוס (אפילו עם המכסה של בקבוק שהוא מגומי גמיש יותר). בהצלחה עם יותם וכמובן לך בבדיקה

meira

New member
הבנתי שאפשרי

זן אחת ההמלצות של אסתר כשתינוק לא מוכן לקבל בקבוק. לנו אישית לא היתה בעיה. אור קיבל בקבוק עם שאוב מוקדם מאוד והתרגל אליו אפילו בלי לפגוע בהנקה

ענבל30

New member
בלי משפטים ובלי שטיפות ../images/Emo8.gif

טיפ להאכלת תינוק שלא רוצה בקבוק - עם מזרק... זה איטי, מלכלך לעתים ולא נוח - אבל מדובר במצב זמני... בימים שאת לא מניקה את יכולה לשאוב ולזרוק את החלב, כדי לשמור על כמות חלב שופעת... והנה עוד סיבה למה כדאי ליותם להתחיל לאכול מוצקים
שיעבור בקלות ובהצלחה

למה שנשפוט אותך?!?

הגעת למקום הכי נכון שאפשר. כמו שכתבו לו - את יכולה לנסות לתת בקבוק. אולי יותם יפתיע ויקח ללא בעיה. אנחנו ניסינו לראשונה כתוספת, בין הארוחות: שאבתי כ 20 מ"ל ובעלי נתן לאייל את הבקבוק כחצי שעה אחרי היניקה. זה עבד מצויין. עוד לגבי בקבוק - כל מה שאתם מנסים, תנסו לכמה כיוונים, כלומר: תתני את את הבקבוק או שלא תהיי בכלל בסביבה ומישהו אחר ייתן. תתנו בטמפרטורות שונות (קר, פושר, חמים) תתנו בין ארוחות/לפני ארוחה. תתנו כשהוא לא ממש רעב או כשהוא ממש רעב. תנסו שעות שונות של היום, רצוי בשעות שאת יודעת שהוא רגוע יותר, ויותר נכון לנסיונות והיכרויות חדשות. ואולי - תנסו לתת בלילה, באחת התעוררויות - כשהוא מסטול ולא לגמרי שם לב.. אפשרויות נוספות: לתת מכוס (כמו שמאירה כתבה - המכסה של הבקבוק מצויין לעניין כי הוא גמיש): שמים מעט חלב, מכווצים את שפתי הכוס, מקרבים אל שפתי יותם ושופכים אל הפה כמות קטנה. נותנים לו זמן לבדוק ולבלוע (וגם קצת לירוק). זה עובד בכל גיל - גם עם פגים. יש גם את הכוסות הסגורות האלה של כל מני חברות. אני אישית לא אוהבת אותן. לתת מכפית - החלב לא נוזלי מדי. זה עובד טוב. הבעיה עם השיטה - יותם ודאי רגיל לרצף זרימה של חלב בזמן הארוחה. הכפית קוטעת את הרצף.. אפשרות שלישית היא המזרק. אני לא מבינה למה כתבו שזה מלכלך. אייל לפחות, מכיר את המזרק מהאקמולי שהוא מקבל בעתות מצוקה. אפשר גם לתת לו לשחק עם מזרק באמבטיה ולהראות לו איך לשתות איתו מים. עם המזרק - חשוב מאוד לכוון על החלק הפנימי של הלחי ולא ישירות לגרון, כדי להימנע משאיפה של החלב. בהצלחה!

לגבי השאיבות -

כדאי להשתמש במשאבה טובה. אם את יכולה להשאיל מחברה או מיד שרה משאבה של מדלה (מיני אלקטריק) - זה מצויין. מיד שרה לא מומלץ להשאיל משאבות אחרות - הן ממש נוראיות (מכשירי אינהלציה שעברו הסבה
). אם את מאיזור הצפון אני יכולה להשאיל לך את המשאבה שלי. אני שולחת לך מסר עם הטלפון שלי. אני גם מצרפת את המסמך על השאיבות (וסליחה אם אני מעצבנת מישהי בכך שאני מצרפת אותו בכל פעם). אולי הוא יעזור לך. שרון.

אמירינת

New member
תודה

שרון, המון תודה הדף של השאיבות ממש עונה לי על המון שאלות. שלחתי לך גם מסר. רינת

היו בנות שעברו את זה בפורום

של ואלה, אולי תנסי לשאול שם מה הן עשו. בנתיים, נסי להרגיל אותו לשתות חלב שאוב מכוס, זה יותר קל מאשר להרגיל פתאום לבקבוק. או מכפית. הכי קשה נשמע לי דווקא להתחיל לשאוב אם מעולם לא עשית את זה. יש לך משאבה טובה? כי את צריכה להתחיל להכין סטוק במקפיא שיספיק ל-24 שעות. איך הוא באוכל מוצק?

אמירינת

New member
אוכל מוצק

היי נדיה, יותם עדיין לא אוכל כלום. מדי פעם מתלהב מדבר חדש,אך ביום שאח"כ כבר לא מגלה עניין. אני חוששת שלא אוכל להסתיר ממנו את הלחץ שלי וכמובן שזה גם ישפיע על הכל. אני מקווה שיהיה בסדר

למעלה