זקוקה לעזרתכן

limori

New member
זקוקה לעזרתכן

אולי רואי כבר לא בקטגוריה של הגיל הרך ואולי אני כבר צריכה להפנות את השאלות שלי לפורום אחר אבל אני לא מוותרת עליכן... אז ככה, רואי התחיל כיתה א' והפלא ופלא הוא התאקלם כמו שצריך והכל עבר חלק. ביום הראשון הוא אמר אמא אני אתגעגע אליך אמרתי לו שאני חוזרת בשעה 14:30 ואנחנו נהיה יחד עד הערב ויעברו לו הגעגועים וכך הוא נפרד ממני ונהנה מאד. הענין הוא כזה, רואי היה צריך להיות בכיתה א' 1 שהמחנכת שלה היא אחת מהבעלים של בית הספר והיא מדהימה בעיני ויומיים לפני תחילת הלימודים העבירו אותו לכיתה א' 2 מכיון ששני ילדים (תאומים) של דיפלומטים נאלצו לעזוב לכן העבירו את רואי לכיתה השנייה מה שקומם אותי מראש אבל החלטתי להעזר בסבלנות ואולי הכל לטובה. כעקרון כבר שני מיקרים מכעיסים היו עם המורה ולהלן המיקרים - יש להם בריכה בבית הספר ופעם בשבוע הם שוחים שעתיים בבריכה. רואי החליף בגדים וכניראה שהמכנס שלו נעלם והוא נאלץ לבלות את שאר היום בכיתה עם בגד ים רטוב וחולצה רטובה. שאלתי אותו איפה המכנס והוא סיפר שהוא לא מצא אותו והוא ביקש מהמורה שתעזור לו לחפש והיא אמרה לו "IT'S YOUR PROBLEMֱֱֱ," המשפט הזה קומם אותי מאד התחשק לי להתקשר למורה ולהגיד לה בפרוש מה אני חושבת על אנשים שאומרים "זו בעיה שלך" ולהגיד לה שהילד שלי הוא ילד מיוחד ושלעולם לא תחזור על המשפט הזה ובטח שלא תשאיר את הילד שלי עם מכנס רטוב וחולצה רטובה. אבל דיויד הרגיע אותי ולמחרת הגעתי לבית ספר ושאלתי אותה מה קרה והיא אמרה שהיא שלחה מכתב להורים שיבדקו אולי המכנס של רואי נמצא באחד התיקים של הילדים. אמרתי לה שכרגע אני לא דואגת למכנס אלא למשפט שנאמר לרואי והיא טענה שהיא חיפשה ולא מצאה!!!! שקר וכזב רואי לעולם לעולם לא משקר!!!!! אז אני ניחנקתי קלות ואמרתי הופס יש לי עסק עם שקרנית!!! לא אמרתי כלום ונתתי לה עוד הזדמנות. היום רואי היה בבית הספר רק 4 שעות ובמשך כל השהייה הוא לא שתה מים כי הוא לא מצא את המימיה שלו. הוא פנה למורה ואמר לה שהוא צמא והיא אמרה שהוא יכול ללכת לשתות מהמים מהמיימיה והוא אמר לה שהוא לא מוצא את המימייה והוא נורא צמא והיא אמרה לו ...תנחשו מה ??? "איטס יור פרובלם..." אז הילד המסכנון שלי שהוא ביישן בצורה היסטרית לא שתה מים כשהגעתי בחיפוש קטן שעשיתי מצאנו את המימייה ובשלוק אחד הוא שתה הההככככללללל. למזלה של המורה היא לא היתה היא יצאה יותר מוקדם.... מתחשק לי כל כך להרים אליה טלפון אבל זה מאד מסוכן כי כשאני עצבנית אני בדרך כלל לא שולטת במה שנפלט לי מהפה ואני מתאפקת לא להתקשר אלה לחכות ליום שני ולדבר איתה. ומה שהכי נורא זה שרואי אמר לי בדרך הביתה: "אמא אני לא רוצה ללכת יותר לבית הספר מדברים אלי מוזר ולא מקשיבים לי" אני מאד עצבנית ואני רוצה לשאול מה לעשות לפנות למורה ולהבהיר לה את חוסר שביעות הרצון שלי ממנה או לפנות ישר למנהלת??? ומתחשק לי כל כך לא לשלוח את רואי ביום שני לבית הספר עד שיעבירו אותו לכיתה השנייה. מה לעשות? לימור שמאד מאד כועסת שפוגעים בנסיך הקטן שלה.....

מאיו

New member
היי לימורי

בהחלט לנהל שיחה עם המורה ואף לשתף את המנהלת. לא כדאי לתקוף את המורה אך לשוחח איתה ולומר כי רואי ילד צעיר וכי את חושבת שיש מקום למעט גמישות ולנסות לעזור לילד כ"כ צעיר. אי אפשר היה למצוא לו בגד אחר?? אי אפשר היה להתקשר אליכם ולבקש בגדי החלפה?? שלא לדבר על זה שהילד נשאר צמא כי לא נתנו לו אלטרנטיבה (אין שם ברזיות?) אכן שני מקרים שלא ייעשו, האם היא מורה חדשה במערכת? אולי היא לא מודעת לקושי שיש לילדים בכיתה א' הן קשיי הסתגלות והן קשיים טכניים שתפקיד המורה לעזור במציאת פתרון??

אני גם הייתי מתעצבנת!

כתגובה אינסטנקטיבית אני הייתי חושבת על העברת כיתה. אבל במחשבה יותר שקולה הייתי עושה חושבים: האם בכיתה השניה יש לילד חברים? האם במעבר כיתה הוא נאלץ לוותר על חברים? האם הילד מעונין לעבור כיתה? הייתי מציעה לך אולי שבעלך ידבר עם המורה (אני נעזרת בבעלי במצבים כאלו שאני יותר מידי כועסת על המורה והוא יותר רגוע). תחילת כיתה א' היא שלב מעבר המלווה בקשיים ולילדים לוקח זמן עד שהם מסתגלים לשינוי.

נעה גל

New member
לימור, נראה לי שבשורה התחתונה

הבעיה האמיתית היא שאת לא מרוצה ולא שלמה עם העובדה שהעבירו את רואי מכיתה שיש בה מורה שאת מעריכה אותה לכיתה שיש בה מורה שאת לא מכירה. אני חושבת, בתור אמא, שיש מקום להלחם על החזרת רואי לכיתה הראשונה - אם את מרגישה שזה הדבר הטוב ביותר עבורו ללא קשר לאקסידנטים האחרונים עם המורה שלו. לגבי משפטים בסגנון "זו הבעיה שלך" - זו באמת בעיה שצריך לפתור אותה. טוב עשית שלא דיברת איתה כשאת כועסת כי יש סיכוי שרואי יצטרך להמשיך איתה במהלך כל השנה ולא נראה לי שמערכת יחסים עם המורה שמתפוצצת על השבוע השני ללימודים יכולה לעשות לו טוב. אני חושבת שאני הייתי מדברת עם המנהלת בשיחה רגועה פנים מול פנים. אני מציעה לדבר עם המנהלת ולא להתעמת עם המורה בגלל שכבר ניסית את זה והיא מכחישה.

שפה מעצבת תודעה

ולכן אלו מקרים שזוכים לחלוטין מצידי להתערבות. לדוגמה - שהיתה גננת בגן חובה שקראה לילד אחר "חוצפן" (אפילו לא לעומר) ונכנסתי לעניין כי זה עולם מושגים שאני לא רוצה שבני ייחשף אליו. נעה צודקת כנראה והכי מפריע לך שרואי הועבר כתה - יש מה לעשות בנדון? בכל מקרה, מול המורה הנוכחית, הייתי מגדירה "גבולות שפה" כבר מעכשיו, מהתחלה, שלא תהיינה אי הבנות. טוב את עושה בעניין הזה. עוד מילה - כשהיו מצבים כאלה, עצרתי רגע להסביר לעומר מה בדיוק קורה. שלא יווצר מצב למשל שבשל הכעס שלך על המורה וההתבטאות האומללה שלה מחד, והאכזבה שלך מהעברת כתה מאידך, הוא יפתח התנגדות למורה שלו. כי זה יפגע בו ובהתפתחותו בלימודים יותר מכל אמירה שלה.... בהצלחה לך...

ravivsc

New member
הייתי מתקשרת אליה בלי לחשוב פעמיים

ומבהירה לה את עמדתי כדי שלא תתעסק עם הילד שלי יותר.........

limori

New member
תודה לכן מחר בבוקר אני הולכת לשיחה

עם המורה שדרך אגב היא לא חדשה במערכת. ואני מתכוונת לדבר גם עם המנהלת ולבקש ממנה להעביר את רואי כיתה. אני אעדכן אתכן תודה לימור

limori

New member
אז ככה הגעתי הבוקר לבית הספר

אחרי הרגעות של סוף השבוע ואחרי רעידת אדמה שהיתה לנו הלילה... דיברתי עם המורה ואמרתי לה שהגעתי הבוקר לדבר איתנה היות ורואי ביום ששי לא שתה מים במשך 4 שעות והיא שאלה למה הסברתי לה שהוא לא מצא את המימייה והוא פנה אליך ואת אמרת איטס יור פרובלם והוא העדיף להישאר צמא 4 שעות ולא לפנות אליך שוב. היא אמרה שהיא שמה לב שרואי ביישן וצריך לעבוד על זה ולהגיד לו שהוא לא צריך להתבייש לפנות אליו. לימור - את חושבת שילד לא ביישן יוכל לפנות אליך בשנית אם את תגידי לו זו בעיה שלך? גם ילד לא ביישן יתבייש לפנות אליך שוב או לא ימצא לנכון לפנות אליך כי את לא תעזרי לו. המורה - כן אבל שמתי לב שרואי מאד ביישן לימור- כן אבל זו לא הדרך לעזור לו להתמודד עם הביישנות נהפוכו!!! וגם ביום שהוא איבד את המכנס שלו לא טרחת לעזור לו! ועובדה שהבוקר באתי וחיפשתי את המכנס ומצאתי אותו. המורה - אני חיפשתי ולא מצאתי. לימור - יש בעיה נוספת לרואי עם 2 תלמידים בכיתה. רואי מתלונן שילד אחד אלים ומאד מציק לו המורה - כן הוא צודק וההורים של אותו הילד היו כאן השבוע לשיחה. לימור - מה אתם מתכוונים לעשות בנדון המורה - זה בטיפול לימור = ויש עוד ילד שמאשים את רואי כל הזמן בכל מיני דברים שרואי בכלל לא עשה ואחר כך המורה להתעמלות צועקת על רואי על דברים שבכלל לא נעשו. המורה - אני אשוחח עם רואי על כך. לימור - יש אפשרות שרואי יעבור לכיתה השנייה ששם נמצא החבר הכי טוב שלו? המורה - זה לא תלוי בי את צריכה לדבר עם המנהלת והיועצת. לימור - אוקי תודה אני אדבר איתן. הלכתי ליועצת (שהיא חברה מאד טובה שלי והבן שלה החבר הכי טוב של רואי) לימור - אני רוצה לבקש שרואי יעבור לכיתה השנייה. היועצת - מה הבעיה? לימור סיפרתי לה הכל. היועצת -- אני מצטערת לשמוע שזה כך ולמה את לא מיידעת אותי מייד את יודעת שאת יכולה להרים אלי טלפון בכל רגע שאת רוצה. לימור - לא רציתי שהחברות שלנו תתערבב עם העניין. היועצת - אני מבטיחה לשוחח היום עם המורה של רואי וגם עם המנהלת ונחזיר לך תשובה בהקדם האפשרי...... עכשיו כל שנותר הוא להחזיק אצבעות שרואי יעבור לכיתה השנייה תודה לכולכן

ravivsc

New member
../images/Emo45.gif

ולא צריך להחזיק אצבעות - צריך פשוט לדאוג לזה. מכיוון שזה חשוב, לכי עם זה עד הסוף. שהמנהלת תהיה מעורבת (ואת יודעת, יש גם מפקחת)... אל תוותרי ואל תרגישי לא נעים. זה הילד שלך.........

נעה גל

New member
לימור גרה בחו"ל, ואם אני לא טועה

מדובר בבית ספר פרטי - כך שלא הייתי מהמרת על המפקחת כגורם מכשיל

limori

New member
בדיוק כך! זה בית ספר פרטי והעניין

די רגיש היות הויועצת היא חברה מאד טובה שלי. ולצערי ידה לא בכל!!! וזו לא החלטה שלה בלבד. בכל אופן אתמול היא התקשרה והודיעה לי שביום חמישי יש שיחה עם המנהלת ואיתה. אם לא יעבירו אותו ניראה לי שאני עוברת לחינוך ביתי..

למעלה