זקוקה לעזרתכם,,,

liatraBAN

New member
זקוקה לעזרתכם,,,

בני בן 5.3 חודשים מאובחן כpdd nos, ילד מקסים עם קשיים של קשב וריכוז, ואף איחור בשפה ודיבור, הבעיה היא שהוא אינו מוכן לאכול בגם דבר מלבד קורנפלקס, וטוסט יבש, ללא גבינה, ניסינו את כל האפשרויות אך הוא ממש מתעקש צורח זורק כל מה שמביאים לו, בבית הוא בא מהגן דיי רעב, ואוכל ספגטי פתיתים נקניקיות וחביתה, מזונו מאוד מצומצם, ניסיתי להביא לו לגן את האוכל שהוא אוכל בבית אך לשוא, אינו מוכן לאכול זורק את האוכל לפח, וניהיה ממש היסטרי, אני אובדת עיצות הוא מקבל ריספרידל שאמורה לעזור לא בתיאבון ובקשב וריכוז, אני אובדת עיצות מוכנה לכל עזרה אפשרית מכם, עשיתי לא בדיקות לפני חצי שנה הכל תקין, חשוב לי לציין שהוא עדין אוכל בבוקר סימילאק כשהוא מיתעורר, תודה על כל תשובה מכם ליאת

rutimay

New member
הי ליאת

הבן שלי אוכל בדיוק אותו הדבר (ומקבל ריספרדל) והוא ילד בריא (טפו טפו טפו), חיוני, מלא מרץ, ספורטיבי וחטוב. (למישהו יש כלה?) לא מבינה למה להתעקש עם הילד בנושא של אוכל. מעולם לא עשיתי את זה עם אף אחד מילדיי וכולם (טפו טפו טפו ) בריאים וחסונים, למרות שכל אחד מהם מקובע על מבחר מאוד מצומצם של מזונות. מה גם שאני עצמי סוחבת איתי עד היום טראומות של שנים בהן ניסו להאביס אותי בכוח ופיתחתי בגלל זה הפרעות אכילה שונות ומשונות, כולל אנורקסיה בתיכון. (היום אני אוכלת בלי עין הרע כמו גדולה...) המבחר שציינת לא כזה נורא - דגנים, פסטות ופתיתים זה פחמימות, נקניקיות וביצים זה חלבונים - כבר טוב. נכון שפירות וירקות חשובים מאוד, אבל בטח שלא בכוח. ונראה לי שגם בדייסות של סימילאק יש דברים בריאים, אז מה רע? על אחת כמה וכמה אם הבדיקות תקינות. מה שכן, אם את ממש מודאגת, אולי תתייעצי לגבי תוספת של ויטמינים? יש כאלו בצורות ובטעמים של סוכריות, ואולי יהיה לו טעים. מה שחשוב, אל תילחצי מזה. יכול להיות שעם השנים הוא יפתח למיני מזונות חדשים.

ליייייי

New member
הוספת מאכלים חדשים

אצלינו עד לפני שבוע פיצ אכל די מגוון,אבל לא מספיק לטעמי ופשוט ניסיתי ברוח הגישה ההתנהגותית איתה אנחנו עובדים את הדבר הבא: בישלתי ברוקולי ושמתי קערה במרכז השולחן ובצד אוכל שהוא ממש אוהב (אורז), נתתי לו חתיכה קטנה של ברוקולי ושאלתי מה זה? הוא ענה ברוקולי. אמרתי לו נכון מאוד עכשיו תטעם, הוא לא רצה וביקש את האורז. אמרתי לו תטעם קצת קצת,ביס קטנטן ותקבל המון אורז. הוא הסכים. קבל אורז. נתתי לו עוד פעם חתיכה קטנטנה, שיבחתי אותו על האומץ והתעוזה ונתתי לו עוד כף אורז,ופתאום הוא ביקש עוד ברוקולי, וחיסל את כל הקערה!!!!!!!!! למחרת ניסינו בגן אותו דבר עם אבוקדו, אותו סיפור. היום אחרי שבוע הוא כבר מבקש לבד לטעום!!!!!!!!!! הוא הוסיף לתפריט השבוע- ברוקולי,עגבניה, עגבנית שרי, כרובית מטוגנת, סלט ירקות ,סלט פירות, בשר בקר, נתחי חזה עוף,תפוחי אדמה ואפילו פירה. לא היה לו טעים בטטה,שעועית ופירות יבשים,וזה ממש בסדר מבחינתי, אני מחזקת על זה שהוא מתנסה. חוץ מזה הוא מקבל מזה כחודשיים תיסוף של אבץ,ואם אני לא טועה זה אמור להשפיע לטובה על הטעמים והמרקמים. בהצלחה בכל אופן,ואל ייאוש!

תירתיר

New member
ל"לייייייי" אני מסכימה

לדעתי את פועלת נכון מאוד. אם הייתי נכנעת לכל הגחמות של בני בנושא אוכל, המצב לא היה טוב. לדוגמה, הוא סירב לערבב דברים- למשל לאכול סנדביץ' עם גבינה וזיתים, למרות שאת שניהם בנפרד אוהב. היום אין זכר לדברים האלה והוא אוכל נפלא. צריך "להכריח" את הילד לטעום , בטריקים שונים,וברוב המקרים הסירוב נעלם לגמרי. מה שהילד באמת מסרב לאכול בעקביות, אם זה סביר, אין צורך להילחם איתו, כמו שאנחנו כמבוגרים גם סולדים ממאכלים מסוימים. לדעתי צריך לעבוד על הגמישות של הילד בכל תחום, ובאוכל גם חשוב מאוד.

למעלה