זקוקה לעזרתכם..

green sky

New member
זקוקה לעזרתכם..

הבן שלי נמצא בכיתת PDD בביה"ס רגיל.. אחרי התחלה קשה הוא משתלב נהדר והולך בבוקר שמח וטוב לב לכיתה. יש לו קשר טוב במיוחד עם אחד הילדים וחלק מ"הקטע" שלהם הוא לדבר אחד עם השני על "מה תביא לי מתנה ליום ההולדת" הילד גר ממש רחוק מאיתנו, באזור אחר (של הארץ) ובכן.. ביום ו' האחרון היה לילד זה יום הולדת ולאחר שהתבשרתי על כך במחברת הקשר הצעתי למתוק שלי שנביא לו מתנה ואכן נסענו אתמול וקנינו לו מתנה (חוויה בפני עצמה.. לקנות למישהו אחר ?.. קשה, קשה..וגם פה הוא הפתיע אותי לטובה..). בכל אופן היום הוא הביא לו את המתנה וממה שהבנתי מהכתוב במחברת הקשר זה לא ממש מצא חן בעיניי המורה (היא שאלה אותי מה לדעתי צריך להיות הנוהג בנושא מתנות יום הולדת..) מה אתם אומרים, שגיתי ?...

mayarel

New member
לא כל כך הבנתי...

מה היה לא בסדר במתנה? לי נשמע שזה היה ממש מקסים ונכון מה שעשית ואיך שהבן שלך היה שותף כל כך פעיל במשהו למען חבר.

נטע31

New member
כנראה

התכוונה שלא מתאים לה שילד אחד יביא מתנה לילד מסויים ללא חגיגה ולשאר הילדים לא (כשלהם יהיה יום הולדת). אולי קיוותה שתביאו לו הביתה ולא דרך הכיתה בפני שאר הילדים. לכן ביקשה לדעת על נוהג - שלפיו הנהגו לכולם באופן שווה. בכל מקרה לא נראה לי כי שגית, הייתי עושה בידיוק אותו דבר כמוך ולפעמים גם אם יש משהו שלא הכי נראה למורה לך ולבנך יש זכות לנהוג כרעות עינך וזה בסדר.

green sky

New member
אני רוצה לקחת זאת כמנוף ולהציע נוהג

של חלוקת מתנות בימי הולדת, מדובר על כיתה פצפונת, על ילדים שאין להם יום הולדת עם הכיתה בבית אחה"צ, אז למה שלא יהנו "משפע" מתנות ביום ההולדת, למה לא לעשות פסטיבל מהיום הזה ? מה דעתכם ?

vered73

New member
אני חושבת שזה רעיון מבורך. נראה

שיש עם זאת קושי לרתום את המורה אבל! אפשר לארגן את ההורים בטלפונים משותפים, ואפשר גם לארגן טיולים משותפים או אירועים אחר הצהרים ביחד, אחת לזמן מה. אצלנו עושים את זה (בית ספר משלב, ילד רגיל) ואני יודעת שבכיתה הספציפית של הבן שלי ההורים נרתמים באופן לא בולט ולא מובן מאליו למניעת מצב בו ילד מסוים יהיה בצד. (יש לנו משולבים וגם בספקטרום שאינם עם סייעות. סך הכל שלושה) לצערי ימי הולדת אין לנו בבית הספר כבר, כי זה ענין של מצב כלכלי, ברוב הפעמים.

נוהג?

לא מבינה למה צריך להיות נוהג והתלמידים והוריהם לא יכולים לעשות מה שהם רוצים ומה שהם מרגישים שנכון בהתאם למקרה. אני חושבת שאת לגמריי לא שגית בזה שעשית מה שחשבת לנכון ואני חושבת שהוא גם הדבר הנכון כי את ובנך שימחתם את אותו הילד.

למעלה