זקוקה לעזרתכם

galigal33

New member
זקוקה לעזרתכם

אני כותבת פה פעם שנייה. לא הצלחתי להכנס דרך שם המשתמש הקודם. כתבתי פה פעם קודמת לפני חודש וחצי כשבני היה בן שבעה וחצי חודשים. מאז דיברתי עם כמה אנשים מקסימים בטלפון כולל תלמה. כיום בני בן תשעה חודשים ואני מבולבלת מאוד. הייתי אצל שי-לי עצמון, מרפאה בעיסוק, נוירולוג ודני רון. אף אחד לא ראה שום דבר לא טוב. הם אמרו שהם רואים הרבה דברים טובים למעט זה שהוא רק זוחל גחון עדיין. שי-לי עצמון התעקשה שאין לו בעייה תיקשורתית (הוא אכן דיבר איתה ) אבל טענה שהילד "בטטה" ויש לו איחור של שלושה חודשים בהתפתחות הפיזית שלו. המוזר הוא שהיא בכלל לא בדקה התפתחות פיזית (הוא די שכב על הגב והיא דיברה איתו ).לכל הדיעות הוא כניראה מהאיטיים אבל בטח שאין לו עיכוב של 3 חודשים. התקשרתי אליה למחרת האבחון והיא המשיכה והתעקשה שיש לו בעיה פיזית ולא תיקשורתית ושאני אוציא את המילה אוטיזם מהראש. עם זאת היא כן נתנה לי הוראות איך לעבוד איתו בשיטת גרינשפן. שאלתי אותה אם היא מתכוונת למוטוריקה עדינה ןהיא אמרה שכן והילד כולו כגוש אחד. לילד יש אחיזת צבט, משתמש באצבע המורה ואין לי מושג למה היא מתעקשת על זה אבל זה רק בלבל אותי עוד יותר. הלכתי למרפאה בעיסוק שהיא המליצה עליה. היא היתה מקסימה ואמרה שהיא רואה המון דברים טובים (ילד משחק יפה עם הצעצועים ולא בצורה סטריאוטיפית, סקרן, יוצר קשר עיין ממושך, הגיב אליה כשפגש אותו ולאורך הפגישה ודיבר איתה) גם דני רון טען שהילד מסוג צדפה ואני עושה לו עוול כשאני חושדת בו באוטיזם. כל הדברים האלו אני יודעת על הבן שלי. אני יודעת שהוא יודע לתקשר אבל אני רואה דברים שהם לא רואים. הוא יכול להיות בימים תיקשורתיים וחייכנים להפליא אבל יש הרבה פעמים שהוא רציני, מתעניין מאוד בצעצועים שלו. בפרוש מעדיף אותם על פני קוצי מוצי, הוא תמיד מגיב למישהו חדש שמגיע הביתה או בחיוכים או במבטים. אבל הוא עושה את זה הרבה פחות מתינוקות אחרים בני גילו.(כך אני חושבת) התחיל לאחרונה לאמר בה-בה-בה, יה-יה-יה, ולקשקש הרבה יותר) באוטו הוא הרבה פעמים לא מתייחס אלי בכלל ולפעמים לא מגיב לשם שלו גם אם אני אצעק. לעומת זאת אם יש מישהו חדש בבית שיקרא לו הוא מייד ישים לב. בחודש האחרון התפתחו הרבה דברים טובים. אם אני לוקחת לו צעצוע הוא מבקש אותו ממני בקול שלו. הוא מושיט ידיים (לא תמיד) שירימו אותו ובד"כ מושיט רק יד אחת, היה תקופה שהיה צוהל כשאבא שלו הגיע מהעבודה או סבתא אבל זה הפסיק וזה מדאיג אותי. הוא מרגיש לי תינוקי שעדיין לא מבין הרבה.התפתח קשב משותף (אבל ממש לא תמיד) . הרבה פעמים ניראה שקוע וחולמני אבל אפשר בהחלט להוציא אותו מזה מייד, לפעמים מאוד שמח לקראתי ולפעמים מסתכל מחייך וממשיך בעינייניו.אין חרדת נטישה , ממש לא ראיתי שמבקש את הוריו דוקא.אני כן בטוחה שהוא מזהה זרים. צוחק מקולות , לפעמים צוחק מקו קו ולפעמים ממש לא מעניין אותו. קשר עיין היה טוב אבל עכשיו הרבה יותר טוב והוא פחות מוסח בחוץ. אני אומרת לעצמי שהכל יכול להיות אופי אבל איזה מין אופי זה שלא מראה הזדקקות להורים, שאוהב צעצועים, שמעדיף את חברת עצמו בד"כ וגם מדאיג אותי שהוא לא ניראה מבין. זה נכון שהרבה פעמים הוא כן מגיב לאהבה ומחייך אלי מרחוק ומקרוב וצוחק ורוצה עוד אבל בכללי לא מרגיש לי מספיק. רופא הילדים שלו נוירולוג ומנהל מחלקת פגים טען שהילד מתקשר והבדיקה הנוירולוגית שלו תקינה הוא טוען שאין מה להפנות למכון להתפתחות הילד (גם המרפאה בעיסוק טוענת שהיא לא ראתה שום נורת אזהרה שמחייבת התייחסות) אני עובדת איתו כל היום עד שממש אין לי כוח. היחסים עם בעלי ממש לא טובים כרגע. הוא טוען שאני מפריעה לו להנות מהילד. אני ניקרעת בין רגשות אשמה על החשדות שלי בילד לבין התחושה שצריך לעשות משהו שאין לי מושג מהו. הנוירולוג טוען שלא יכול להיות ילד אוטיסט שפעם מתקשר ופעם לא. (אני יודעת שזה שטויות) האם אני משגעת את הילד? מה בכלל אפשר לעשות בגיל הזה? האם אני באמת היסטרית ?(הלוואי) האם לעזוב אותו? האם בכלל יש למישהו תשובות? כשאומרים לי שאני היסטרית אני שמחה כי אז זה אומר שהבעייה היא איתי ולא בו. אבל האם זה אכן כך?הילד לא קיבל חיסונים. מקבל ברזל וטיפות a+d AK BIO CARE . איך היו הילדים שלכם מתחת לגיל שנה? האם יש לכם עיצות לניהול חיים נורמלים תחת חשש כל כך כבד. אני מתפרקת וקשה לי לטפל בעמי כרגע כי התחושה שלי שהוא זקוק לנו. סליחה על ההודעה המבולבלת . זאת תקופה איומה בחיי.

galigal33

New member
שאלה נוספת,

לתינוק שלי יש אשך טמיר. יש צורך בניתוח. אני חוששת מאוד מהרדמה כרגע במצב של אי הוודאות הזה. הרופא שלו טוען שמדובר במשהו שביןטישטוש להרדמה ואין מה לחשוש מזה. אשמח לדעתכם.

דונטלה1

New member
אם כל כך הרבה אנשי מקצוע אומרים לך

שהילד בסדר, אולי את צריכה קצת להרגע ולתת לו להתפתח. ילדים מתפתחים מצוין גם אם עוזבים אותם קצת לנפשם ולא "עובדים" איתם כל היום. באחריות. נשמע שהכנסת את עצמך לקטע מאוד חרד ולא בריא. אני מציעה לך למצוא פסיכולוג/ית נחמד/ה וללכת לכמה שיחות. זה יעזור גם ליחסיך עם התינוק ועם בעלך.

ל י ל ך פ

New member
שלום גליגל

קודם כל אצטרף לתקוותיך שאת היסטרית - מאחלת לך מכל הלב שההסטריה שלך היא הבעיה היחידה.. עומר שלנו התפתח באופן תקין לגמרי עד גיל שנה וחצי בערך, ובמבט לאחור אז החל "לזייף" - איבד את המילים שכבר ידע, קשר העין התחיל להחלש לקראת גיל שנתיים. אצלנו לא היה כלום ממה שאת מתארת, ואם זה קצת מרגיע אז כבר טוב. בין גיל שנה וחצי, שאז התחלנו לראות את הפער בינו לבין שאר בני גילו, לבין גיל שנתיים ושלושה חודשים, אז עבר את האבחון, התעקשנו לא לדאוג ולא להלחץ. אמרנו לכל העולם ובעיקר לעצמנו שהוא כזה, שהוא ידבר כשיבוא לו, ושזכותו לא לשחק עם כל ילד. הוא אובחן בגיל שנתיים ושלוש, והחל ללכת לאלוטף בגיל שנתיים וחצי, וכולם אומרים לנו שזה גיל צעיר להתחיל טיפול, ושנהיה אופטימיים. אני ממש לא יודעת ולא מכירה איזה טיפולים אפשר לעשות בגיל של בנך, גם אם יוצאים מהנחה שבסוף יאובחן בספקטרום. את עשית הרבה, לקחת אותו לבדיקות, וגם אם את לא מרוצה מהתוצאות ולא מרגישה שעלו על הבעיה האמיתית, אולי כדאי לחכות קצת עד המשך הבדיקות. בגיל הזה הם מתקדמים בקצב מדהים תוך תקופה קצרה. אולי תוך חודשיים יהיו שינויים לטובה? נורא קשה לנהל חיים נורמליים כשכל כך לחוצים. הפטנט שאצלי עבד ועדיין עובד הכי טוב זה - לצאת החוצה! כשנמצאים בבית נשאבים לדיכאון. צאו לגינה, לכו לקניון אם יורד גשם, תלבישי לו בגדים ג'יפה והניחי אותו כמה שיותר על הדשא, על הרצפה, על החול. תראו כלבים, תתנדנדו, תכירו אמהות ותינוקות אחרים.. כל פעם שאת מרגישה את הדיכאון וההתפרקות תתלבשו חם ותעשו סיבוב בעגלה ברחוב. תשתדלי להיות כמה שיותר בקשר עם אנשים שעושים לך טוב, זה בדיוק הזמן לסנן את הנשמות הטובות עם השאלות הרעות, ולחזק קשר עם חברות שתומכות. טפלי בעצמך, כדי שלילדך תהיה אמא חזקה יותר. מה עושה לך טוב? מספרה? בגדים חדשים? חוג? אולי מסאז'? אני מנחשת שאתם לא יוצאים ולא משאירים אותו עם ביביסיטר, נכון?.. תרשי לי לתרום עצה מאחת שעשתה את הטעות הזו שלוש שנים - קחי ביביסיטר!! מחר!! תבקשי המלצות מהשכנות וצאו לסרט. אנחנו שנים לא זזנו מטר בלי הילדים כי פחדנו לעזוב אותם, את לא מאמינה כמה שהם היו מאושרים להשאר עם הביביסיטר.. טוב, יצאה תשובה ארוכה ומבולבלת גם.. הלוואי שהתקופה הקשה הזו שלכם תגמר מהר, ומאחלת לכם שעם מינימום אבחנות..

galigal33

New member
שלום לילך

אני מאוד מודה לך על התשובה והאכפתיות. וכמובן על זה שלא ביטלת את התחושות שלי ושלחת אותי לפסיכולוג. הדברים שכתבת מאוד מאוד דיברו אלי והיו בול מה שהייתי צריכה לשמוע. אני חושבת שאני אחכה קצת כי ממילא אין שום דבר מיוחד שאפשר לעשות איתו שאני לא עושה. וביום ראשון אנחנו לוקחים ביבי סיטר בערב ויוצאים כפי שהצעת להופעה. רציתי לשאול אותך למה התכוונת כשכתבת :"אצלנו לא היה כלום ממה שאת מתארת"? האם התכוונת לדברים הטובים שציינתי או לדברים המדאיגים? אני שוב מודה לך על התמיכה וההבנה . שתהייה שבת שלום והרבה טוב והתקדמות ליקרים שלנו.

ל י ל ך פ

New member
הי שוב גליגל

כשכתבתי "לא היה כלום" התכוונתי שהתמונה שלנו היתה שונה מהרבה בחינות, ובכל זאת אנחנו במועדון. פירוט - עומר היה פעיל מגיל צעיר, התפתח מאד יפה מוטורית, זחל מגיל חצי שנה, ישב מוקדם, הלך לפני גיל שנה. הוא לא היה "חולמני", כדברייך, אבל העסיק את עצמו נהדר והיה משחק המון בלי צורך בהפעלה. אז שמחנו נורא כי הוא בא אחרי אח אלוף הצומי, שעד היום לא יכול לנשום פעמיים רצוף בלי להגיד "אמא".. היום ברור שזו היתה צריכה להיות נורה אדומה, אבל אז היינו שאננים, לא להאמין כמה.. באוטו - בגיל צעיר היה צורח נורא, ואחר כך נרגע והיום אוהב לנסוע. מצד שני, קחי בחשבון שתינוקות בדרך כלל אוהבים מאד לנסוע. הויברציות המונוטוניות והתמונות הרצות מרגיעות, ובדרך כלל הם מגיעים לאוטו עייפים והנסיעה מתקשרת להם עם הרדמות נעימה. אצלנו גם עומר וגם אחיו נכנסים לאוטו, עוברים למצב בהיה מתקדם ונרדמים. לכל תינוק יש מצבים כבר בגיל תשעה חודשים שבהם הוא מתקשר יותר או פחות. הבנים שלי בגיל הזה כבר העדיפו אנשים, ויכלו להתעלם מאנשים זרים או לבכות (איזה סניליות, זה בעצם תקופת חרדת זרים, לא?). אם עייפים, אם הבטן כואבת, אם יש התחלת חום, ואם סתם לא בא לו.. אני אגיד לך משהו שאולי יכעיס כאן אנשים - אני כבר לא סומכת על תחושת הבטן שלי, אפילו לא בגרוש! שנתיים ושלושה חודשים הייתי עם עומר, מגיל שנה בערך כבר היתה נסיגה, סימנים היו עוד קודם, ואני? ערימה של זחיחות דעת. "הוא מקסים כמו שהוא", "הוא ידבר כשיתחשק לו", "זכותו לא לרצות לשחק עם ילדים אחרים", שלא לדבר על הפנינה הגדולה של המאבחנת של בת אחותי, "אם לילד יש חבר אחד שאיתו הוא משחק אז הוא לא אוטיסט באופן מוחלט".אז בת אחותי שעליה נאמרה הפנינה באמת לא אוטיסטית, חמסה טפו, אבל עומר כן, וזה למרות שהוא משחק עם בן דודתו וכו' וכו'. אז אם להשליך מהמקרה שלנו אלייך, עם כל הכבוד לתחושות הבטן שמשהו לא בסדר, לא תמיד תחושות בטן צודקות, תראי אותי.. את לא ציינת אם את נמצאת כל היום בבית או יוצאת לעבודה או ללימודים. אצלי, כל תקופת ישיבה בבית היא תקופה של שקיעה. הדיכאון חוגג, הקשר עם החברות שעובדות עובר איזה פאזה, ומחשבות שלא אמורות להיות בראש קשיש כמו שלי מתעוררות לחיים. זה קרה לי בשתי חופשות הלידה, וגם עכשיו, כשיצא לי שלושה חודשים לא מתוכננים לשבת בבית (סיפור ארוך ולא מעניין בעבודה). מי כמוני יודעת כמה קשה לתת אפרוח כזה קטן ולצאת לעבוד, אבל לפעמים זה עדיף על פני אמא מדוכאת בבית. עם שני הבנים נשארתי שנה וחצי בכל פעם, ויתרתי על מקום עבודה, ובמבט לאחור - לא בטוחה שזה היה שווה. אני רואה ילדים שלפני גיל שנה התחילו אצל מטפלת או משפחתון והם נראים מאושרים, שלא לדבר על האמהות שלהן. וואו, איזה מגילה זה יצא, אם הייתי יודעת איך להפוך את זה למסר הייתי עושה את זה, אבל אני מהמאותגרים.. אז תחזיקי מעמד, טפלי בעצמך, זה שאתם יוצאים כבר מראה שאת בכיוון הנכון! ואני שוב חוזרת על איחולי, שבעוד כמה חודשים תצחקי על עצמך..

galigal33

New member
הי לילך..

תודה שוב על התשובה הארוכה. גם אני לא תמיד סומכת על תחושות הבטן שלי שיכולות להיות מבולבלות עם הצד הדאגני והפסימי שלי. ככה שאני מבינה בדיוק על מה את מדברת. אני גם שמתי לב שאני לא נותנת לו להתגעגע אלי . הוא כל הזמן רואה אותי. ואולי זה נכון לתת לו מקום לחפש אותי, להתגעגע.. אני לורחת את כל מה שאמרת לתשומת ליבי וגם מתחברת להמון דברים. נכון לעכשיו אני בבית. עובדת מעט מאוד מהבית ובשעות המעטות שאני עובדת בעלי או סבא וסבתא איתו בבית. החיים שלי יכלו להיות כל כך טובים עכשיו אם לא היה החשש הכל כך כבד הזה. יש כל כך הרבה דבריםשאני אוהבת והגעתי למקום בחיי שאני מאוד מסופקת ממנו. אבל כרגע לא יכולה להנות הרבה..

laura ashley

New member
וואו לא פשוט....

תראי.... עיצות לניהול חיים נורמלים לצערי אין לי
... אני מאוד מבינה את החששות , ולגבי אנשי המקצוע שהתייעצת איתם, את דני רון אני לא מכירה א בל עם כל הכבוד הומיאופטיה זה לא מדע ובטח לא שיטה לאבחון, ושי לי עצמון- אשה מקסימה אבל גם לי היא אמרה חד משמעית שהבן שלי לא אוטיסט ( והוא כן, לגמרי ) אז אולי את דעתם אפשר לשים בפרופורציה ולא לקחת אותה כחד משמעית ונכונה. אני חושבת שאת עושה את המעשה הנכון כשאת מחפשת תשובה וחוות דעת מכל מומחה שיכול לעזור , ואני מקווה שתמצאי את התשובה בקרוב ושהיה תהיה שבאמת הכל בסדר <הלוואי הלוואי אמן> שולחת הרבה חיבוקים.....

galigal33

New member
הי לאורה

תודה על התגובה ואני קראתי את סיפורך אבל לצערי אחרי שהגעתי לשי-לי. מילא שהיא לא יכולה לאבחן אבל למה לעשות לו אבחון מוטורי בלי לבדוק בצורה רצינית? קשה לי להאמין שמישהו יכול לאמר עליו משהו עכשיו והחלטתי להפסיק ב"קדם" אבחונים האלו. אני כן חייבת לאמר שלא הנוירולוג ולא רופא הילדים בדקו אותו טוב (לעניות דעתי) כמו שי-לי והמרפאה בעיסוק. זה פשוט נותן לי הרגשה שהרופאים המומחים יודעים פחות מאנשי המיקצוע וזה מצב קצת מבלבל. אני מרגישה שהבן שלי יודע לתקשר ולהיות חברותי הבעייה היא במצבים שהוא לא כזה. אני לא צריכה רופא שיגיד לי שהבן מתקשר את זה אני כבר יודעת...הבעייה היא איכות הקשר . תודה שוב על התמיכה ומילותייך החמות!

שווה ללכת לאבחון פרטי אצל איש מקצוע

היי גליגל, היות והוא צעיר עדיין, אז יש עוד הרבה הזדמנות לשנות ואת הרי כבר רואה שינויים לטובה לאחרונה- אז זה כבר טוב. אכן יש לו קצת איחור מוטורי, אם הוא זוחל על הגחון, אך כבר ראיתי ילדים תקשורתיים מאד, עם קושי מוטורי ובעבודתי כפיזיותרפיסטית אני מסתכלת ורואה לא מעט עם חולשה של חגורת כתפיים, שאיננה מאפשרת להם לזחול על ארבע. חגורת כתפיים חזקה מאפשרת לילד ללכת לבד ללא תמיכה, לאחר תקופה של הליכה ליד חפצים ולכן, אם את רוצה שהמעבר בין הליכה ליד חפצים לבין הליכה עצמאית- תהיה קצרה- כדאי לחזק כבר היום את ההצלבות וחגורת הכתפיים. שי לי ודני רון, מסתכלים מנקודת מבטם ולא תמיד הם רואים הכל ונוירולוג "רגיל" לא תמיד יכול לאבחן קשיים ספציפיים- תלוי מה ההתמחות שלו. אולי כדאי לקבוע גם עם יחידה המתמחה בקשיים דומים- כמו באסף הרופא, שיבא או וולפסון. היות וקיבלת רעיונות לעבודת גרינשפן משי לי- אני מאמינה שתוכלי ליישם אותם, ואני מבינה שאת כבר עושה המון, אז אולי באמת קחי לך קצת זמן של פאן משותף איתו, כי מאד יתכן שהוא חש את הלחץ שלך. טיפולים במים בבריכות לתינוקות יכולים הרבה לעזור למוטוריקה וויסות חושי ואם יש לך בסביבה, כדאי לשלב. זה לרוב טיפול קבוצתי, כך שתהיה לך הזדמנות גם להנות וגם לדבר קצת עם אמהות נוספות. כמובן שהדאגה שלך משפיעה על איכות הקשר עם בעלך ולילך הציעה הצעה נהדרת- לתת לך ולו קצת זמן איכות. זה טוב ל ה כ ל ובינתיים תרגלי איתו את כל ההמלצות שקיבלת- עבדי הרבה על קשב משותף וקשר עיין, תני לו הזדמנויות לחפש אותך ולסגור מעגלי תקשורת. שווה גם להוציא את כל מוצרי החלב מהתפריט שלו, כולל תמ"ל חלבי. לא לחסן חיסונים נוספים ולתת לו להנות איתך מהחיים בכל הזדמנות.
תלמה.

galigal33

New member
הי תלמה. אינפורמציה ושאלות.

המתוק אמנם רק זוחל גחון אבל אני חייבת לאמר לך שזה ממש לא מדאיג אותי. כמו שאת כבר אמרת יש ילדים תיקשורתיים מאוד שאיטיים יותר מוטורית. חגורת הכתפיים שלו חזקה דייה לגילו אבל יש לו גמישות יתר ברגליים וזאת הסיבה לעיכוב המוטורי הקל. אני הולכת איתו באופן פרטי למטפלת מנוסה בשיטת ורדי וצעד ראשון ואחרי פגישה אחת איתנ הוא התחיל לזחול גחון. אני אכן מיישמת מה שהבנתי משי-לי וממציאה דברים משל עצמי על מנת ליצור איתו תיקשורת. שמתי לב שהוא אוהב אמבטיות וצוחק הרבה יותר כשהוא באמבטיה, ככה שהרעיון של הבריכה מאוד נישמע לי. אני אנסה להחליף לו את התמ"ל לסויה למרות שאני קצת חוששת שזה יעשה לו בעיות בבטן. חיסונים כפי שאמרתי לא קיבל בכלל ולא יקבל. תודה על הכל!

לגביי הנושא

דיבקי בתחושותייך ותקשרי עמו כמה שאפשר שחקו ,שירו ,תהיי עם יד על הדופק לגביי אבחונים בהמשך הזמן, קחי ייעוץ פסיכולוגי לגביי איך לתמרן בינך לבין בן זוגך והילד ,מנסיון אצל רוב הזוגות בדרך כלל רק אחד הוא דומיננטי יותר בקשר לעבודה ביתית עם הילד וזה מה לעשות בדרך כלל אנו האמהות

גליגל!

גליגל יקרה, אני קוראת את תוכן הדברים ויש לי הרבה אמפטיה למצב בו את נמצאת. אני כמובן לא מתיימרת להבין מה בדיוק עובר עליך אבל אני אנסה לתת כמה עצות מנקודת מבטי. ראשית, אני מציעה להמתין מעט, עד חודשיים לפחות. כמו שכתבו כאן ההתקדמות יכולה להיות מטאורית בתקופת זמן כזו. בינתיים, אני כמובן לא ממליצה לשבת על ספה ולכסוס ציפורניים אלא לעבוד קשה. לשחק איתו, לשים לב ולעקוב אחרי ההתנהגות שלו בכל התחומים: תקשורת, שפה, משחק, התפתחות מוטורית ועוד. אולי אפילו יעזור לך לנהל יומן יומי של מה עשינו היום, מה הצליח היום לעשות לבד וכו'. נסי ללמד אותו, דברי אליו, שירי לו ושחקי איתו עם ניסיון לשים את החשש בצד באינטראקציה הזו ולתת לו תחושת ביטחון ולהקרין רוגע. בנוסף, אני לא מכירה את האנשים אליו הלכת לייעוץ אבל אני ממליצה לפנות לאחד מהנוירולוגים שמתמחים באבחון של הספקטרום האוטיסטי. את יכולה להתחיל בתהליך כבר עכשיו, בכל מקרה יש תור ויקח זמן עד שתגיעי לפגישה הראשונה. אני מאחלת לך בכל ליבי שתוכלי להתקשר בשמחה רבה ולבטל את התור. אם תזדקקי לרעיונות ליצירת קשר ראשוני עם ילדך, אשמח לסייע לך, כאן, במייל או בטלפון. בהצלחה! גילי

galigal33

New member
תודם לכולם על

הנכונות לעזור והתשובות האמפטיות. אתמול היינו אצל הסבא והסבתא לארוחה משפחתית. הוא התבונן בכולם גם לאלו שהחזיקו אותו קרוב הוא התבונן בפנים. דיבר עם בת הדודה שלו (בת 8) הושיט לה ידיים שתרים אותו. הסתכל בעניין רב בבני הדודם הקטנים שלו. צחק מהקולות שבת הדודה שלו עשתה ואני אנרתי לעצמי :"איזה יופי של דברים אני יכולה לכתוב לעצמי במחברת היום" אבל איך שהגעתי הביתה ישר חשבתי: אבל למה הוא לא מחפש אותי ואת בעלי ? למה הוא לא מראה העדפה אלינו, למה לא תמיד הוא מגיב לשם שלו??? ולמה לעזאזל גם כשיש דברים טובים אני ממשיכה לראות את חצי הכוס הריקה? רציתי לשאול גם אם דיבור בג'יבריש לאנשים נחשב לאקט תיקשורתי. אני לא מדברת על מילמול לעצמו אלא בפירוש דיבור. (כי את זה הוא עושה יחסית הרבה וזה ברור שהוא מנסה לאמר משהו אלינו ולא סתם לעצמו) כמו כן לפעמים כשהוא קם מהשינה הוא ממש אוכל לי את הפנים ואני מפרשת את זה כאילו מנסה לנשק אותי (לא קורה הרבה) האם אלו אקטיים תיקשורתיים?

שלום

כמו שאני יודעת מנסיון שזה יותר מידי מוקדם לאבחן ילד PDD בגיל 7 חודשים . הגיל שבד"כ מאחבנים הוא 2וחצי+- מפני שבגיל הזה הם מתחילים לתקשר עם ילדים אחרים ויודעים לדבר. נפלא שאת עם אצבע על הדופק תמשיכי ככה!!! בהצלחה

limim

New member
עצתי לך: תני לילד לגדול ותראי!

אני יכולה להעיד בתור אמא לתינוקת בגיל קרוב (אביב בת כמעט 8 חודשים) וגם בתור מטפלת במעון לילדים בגיל הזה: לכל ילד קצב התפתחות שונה. ילדים הם לא רובוטים ואי אפשר לתכנת אותם. חבל שתכניסי לעצמך לראש דאגות מיותרות. תראי, אביב הקטנה שלי, מאוד תקשורתית עם אנשים, במיוחד בוגרים ממנה. היא מאוד חייכנית ומגיבה, אבל פאדלע כמו אמא שלה.. כאמור, היא כמעט בת 8 חודשים ועוד לא מתהפכת ל-2 הצדדים, שלא לדבר על זחילה. אני רואה גם אצלנו במעון (ואני עוד עובדת עם הקטנים ביותר) שיש ילדים שבגיל 8 חודשים כבר עומדים ויש ילדים שעדיין זוחלים בגיל שנה+4. יש ילדים שמתחילים לדבר עוד לפני גיל שנה ויש כאלה שמתחילים בגיל שנה וחצי-שנתיים. כל ילד הוא עולם ומלואו. ואגב, איתי (הפידידיסט שלנו) התפתח מוטורית לפי הספר, אבל התחיל לדבר יותר מ-2 מילים רק בגיל שנתיים וחצי. רבאק הילד שלך רק בן 9 חודשים! הוא עדיין תינוק ולא מצופה ממנו שינהל שיחות ממושכות על משמעות החיים... תהני ממנו ותשתדלי לא לחפש בו מגרעות. יכול להיות שהוא קצת איטי, אבל אולי יש בו דברים מקסימים אחרים? בד"כ את האבחונים עושים סביב גיל שנתיים, שאז האופי מתגבש.

למעלה