זקוקה לעזרתכם

nirit2888

New member
זקוקה לעזרתכם

לקח לי הרבה זמן למצוא את האומץ לכתוב כאן. יש לי תינוק בן שבעה חודשים וקצת. יש לי חרדה שמשהו לא בסדר. אני כבר כל כך מבולבלת שאני לא יודעת אם זו חרדה ובעיה שלי או שתחושה שמקורה באמת. זה ילד ראשון שלי אני מאוד מבולבלת.. נראה כאילו יש לו מצבי רוח. לפעמים תקשורתי ולפעמים ממש לא. לא ברור לי אם הוא מזהה אותי כשאני באה.לפעמים הוא שמח (מחייך וצווח בצווחות שמחה ולפעמים אפאטי וממשיך בענייניו) נראה לי שאם הוא שוכב על הגב הוא מתייחס אלי מאוד אבל אם הוא על הבטן או עם הפרצוף אלי הוא לא מתייחס כל כך ומחפש דברים יותר מעניינים. יש לי שתי חברות שהוא מגיב אליהן מאוד. הוא לא חייכן גדול בכלל אבל כן צוחק בקול (לדגדוגים ושירים) מקבל מסא'ג כל יום ועושה רושם שאוהב את זה. כן נהנה מחיבוקים ונישוקים (אבל תמיד זה רק חצי חיוך) כשאני מגיעה אליו בבוקר והוא שוכב על הגב הוא מביט בי , צווח, עוקב עם המבט, לפעמים מנסה לדבר ובד"כ כן עוקב עם המבט אבל זה ניראה שאני או בני אדם הם לא הדבר הכי מעניין עבורו.(כשאנחנו מחוץ לבית והוא פוגש אנשים הוא מסתכל למספר שניות וגם לא תמיד ומסיט את המבט) מצד שני לפעמים הוא כן משחק איתנו ועם אנשים בהתלהבות ומגיב לקוקו. כשאני חוזרת אליו לאחר כמה שעות שהוא עם הסבא הוא לא ממש מגיב אלי.(מצד שני הוא לא ישן טוב אצלם ולכן עייף) אבל כשהוא היה עם מטפלת לתקופה של חודש הוא היה שמח לראות אותי כשהייתי חוזרת אם כי אין לי מושג אם הוא היה שמח בגלל שבאתי עם הרבה אנרגיה ושירים או בגלל שזאת היתה אני. הוא מנסה לדבר אבל בינתיים לא הרבה מלבד ממ , בו,ררר, ובעיקר צווחות שמחה. יש לי תחושה שמשגעת אותי לפעמים שאני צריכה להתאמץ כדי שיתייחס אלי ..כשאני קוראת בשמו כשהוא משחק על הבטן הוא הרבה פעמים לא מגיב . אם אני מרימה את קולי מאוד הוא מגיב.(לא בעיית שמיע כי לשירים בקול רגיל ולחלילית הוא מגיב מאוד) כשאני מרימה אותו עלי הרבה פעמים הוא מסתכל הרבה צדדים. אורות ניאון מאוד מושכים אותו. בהאכלת מבקבוק מסתכל עלי. התהפך מהבטן לגב בגיל 4 וחצי חודשים אבל הפוך רק בגיל שבעה חודשים (ממש לפני שבוע) בזמן נסיעות (כשהוא בסל קל)) הוא לא מגיב אלי כל כך אלא אם כן אני שרה לו. (נסיעות מחרפנות אותי לגמרי כי אז החרדה שלי מתגברת) (רוב היום אני פשוט שרה או משחקת איתו על מנת ליצור תקשורת) לא מרים ידיים על מנת שאקח אותו אבל מבקש לפעמים עם הקול שלו. ראיתי ילדים של חברות שהם ממש תקשורתיים ורק פונים אליהם בחביבות הם כבר מחייכים. איתו זה ממש קשה להוציא חיוך למרות שהוא מתבונן מאוד(עוקב עם המבט מגיל 0 ממש) לא מרגישה שיש לו ג'סטות בכלל או שהוא מחקה הבעות. ראי לא מעניין אותו. לא מסתכל עלי לראות תגובות שלי. אמא של בעלי טוענת שגם בעלי היה ככה ומרוב חשש שהוא לא מתייחס אליה כשהיא קוראת לו היא לקחה אותו בזמנו לבדיקת שמיעה. אוכל יפה הוא תינוק נוח אבל לא מידי. בעלי טוען שכניראה זה האופי שלו וגם שאני מודדת אותו בזמנים הפחות טובים (עייפות , רעב) ושתינוק צריך למדוד בזמנים הטובים שלו. אני לא יודעת מה לחשוב . זה נכון שיכול להיות שהכל נובע מתוך חרדה שלי אבל יש דברים שכן מדאיגים אותי. אני קוראת הרבה באינטרנט וזה רק מגביר את הדאגה שלי כי אני לא מפסיקה לבחון אותו. הייתי אצל מטפלת בתחום המוטורי שבפניה הבעתי גם את החשש והיא אמרה לי שהוא יוצר קשר עיין טוב וגם ממש קורא לה שתמשיך לשחק איתו ושאני אפסיק לדאוג ואהנה ממנו. חשבתי לקחת אותו לאבחון על מנת לבדוק את זה ולפני שאצא מדעתי. מה דעתכם? תודה לכל מי שהגיע עד פה.

nirit2888

New member
שאלה נוספת

במידה וכן אלך לאבחון. האם כדאי ללכת למכון להתפתחות הילד? האם כדאי לאבחון פרטי? אני אשמח מאוד מאוד להמלצות.

הוא עדיין קטן מאוד

אבל זה מצויין שאת מודעת. בן שלי בתור תינוק היה די דומה למה שאת מתארת (וזה לא אומר כלום על התינוק שלך). האמת כבר כשהיה בן 3 חודשים הרגשתי שמשהו שונה, הלכנו לשחית תינוקות ובזמן שכל התינוקות היו מתלהבים מבועות סבון, בן שלי היה מסתכל הצידה. אנחנו הרבה זמן יחסנו את כל השוני לאופי, אמרנו שהוא רציני, שהוא עצמאי ומה עוד לא אמרנו. לצערי רק לקראת גיל שנתיים אנחנו התעוררנו סופית וקלטנו שיש בעיה. כרגע בן שלי לא מאובחן עדיין כ-PDD אבל בהחלט מאובחן בהתפתחות הילד כבעל עיקוב שפתי ובעיות תקשורת. אנחנו מחכים לתור אצל מאבחנת פרטית כי אני בכלל לא בטוחה שאבחון של התפתחות הילד מדוייק. לדעתי לא צריך להילחץ, בן שלך עדיין קטן והכל משתנה כל כך מהר בגיל הזה, אבל כן הייתי ממליצה לך לפנות לאבחון בהתפתחות הילד, כי זה לא מזיק ותוכלי להיות יותר רגוע וגם כי התורים לשם ארוכים מאוד.

nirit2888

New member
תודה bambina

האם לא כדאי להגיע ישר למאבחן פרטי והאם יש לך המלצות? את יכולה לספר לי עוד קצת על הבן שלך כתינוק?

היי נירית

אני יודעת שכשאומרים לך לא להילחץ זה כנראה לא עוזר ורק מכניס אותך ליותר לחץ. ואני לא מזמן הייתי במקומך. אבל הוא באמת קטן ועם הפחדים שלך יכול להיות שאת מחמירה כאשר את מתארת את הבן שלך. לדעתי מתחילים לאבחן רק לקראת גיל שנה וחצי. לכן כדאי לך כרגע לפנות למכון התפתחות הילד כי שם מאבחנים את הקשיים של הילד ונותנים טיפול לפי הצורך. מאבחנת פרטית מצויינת היא דיצה צחור (מקבלת באסף הרופא) ואנחנו בתור אליה וקחי בחשבון שתורים אליה הם של חצי שנה לפחות לכן אולי כדאי לך כן להירשם מראש כדי שיהיה לך תור בגיל שנה וחצי ושלא תחכי אחר כך עוד חצי שנה. בכל מקרה אני מקווה שאת טועה ומאחלת לך בהצלחה. אם את רוצה לדבר בטלפון אני אשלח לך את מספר הטלפון שלי במסר.

galit74

New member
קראתי את מה שכתבת.

בנך מאוד צעיר וקשה ממש להבין אם באמת "משהו לא בסדר". לדעתי אם הדברים מציקים לך פני לרופא הילדים ספרי לו את הדברים ובקשי הפניה למכון להתפתחות הילד.

לטפל בכל הקשיים ולמקד אותם מוקדם

שלום נירית, אני מתארת קשיים שחלקם יכולים להיות התפתחותיים מוטוריים (קושי להרים ראש ולעקוב על הבטן) וחלקם תקשורתיים (נמשך לתדרי צלילים מסויימים ואורות ניאון, לא נמשך לאנשים ולא יוצר קשר עיין ממושך או ג'סטות). היות וזהו גיל צעיר, ויש הרבה מה לעשות אני ממליצה לך שני דברים: להתחיל לטפל כאילו הוא כבר מאובחן. להגיע לאבחון מוקדם ולדעתי יש יחידה באיכילוב הקשורה לכך, כי בזמנו היה פרסום על דר' נחמיה קיסר, אם אינני טועה. לגבי סוג הטיפול, כדאי לקבל הדרכה. אשמח לתת לך פרטים במסר. שולחת לך

nirit2888

New member
שלום תלמה

תודה על התשובה. איך אני מגיע ליחידה באיכילוב? ומה דעתך על המכון להתפתחות הילד בתל השומר? האם לא כדאי ללכת לרופא פרטי?

nirit2888

New member
אין לו קושי להרים

את הראש ולעקוב.. והרבה פעמים כן יוצר קשר עיין ממושך. האם עלי להסיק מתשובתך כי אכן יש פה בעיה?

nirit2888

New member
אחרי שקראתי פה את התשובות

ניכנסתי לחרדה נוראית. ואני מרגישה שאני כבר באבל עמוק רק מלקרוא את התשובות שלכם. ביקשתי מבעלי לחזור מהעבודה.אני לא רוצה לחכות לשום תור בעוד חודש וחצי . אני חייבת להגיע למאבחן כמה שיותר מהר בשביל להבין אם זה רק בראש לי או שיש בזה אמת. איך אני יכולה להגיע לאבחון פרטי באופן הכי מהיר?

אבחון ביחידה של איכילוב

היי נירית, אל תיכנסי לאבל ולחץ לפני שקיבלת אבחון. כתבתי כאן על אבחון מוקדם, כבר כמה וכמה פעמים. חשוב להגיע לאבחון מוקדם, אך ברוב היחידות לא מאבחנים לפני גיל שנה וחצי ואם יש קשיים אז ממש חבל על הזמן שלו. לצערי גם שיבא לא יאבחנו מוקדם יותר. העירנות שלך חשובה, אך לרוב אין הרבה שמאבחנים בגיל צעיר כזה, ולכן חשוב להתחיל לטפל לפי הקשיים. אם כי מנסיוני האישי בהתפתחות הילד- כשיש לילד קשיים כאלה- אפשר לראות סימנים מוקדמים, הרבה לפני גיל שנה וכבר היו לי מקרים כאלה. וטיפול מוקדם שיפר את היכולות של הילדים. לרובם, דבר ראשון הוצאתי להם לגמרי מוצרי חלב מהתפריט. אפילו אמא שהיתה מאד סקפטית, אמרה לי אחרי שבועיים שהילד הרבה יותר תקשורתי ויוצר קשר עיין ויוצר יותר אינטראקצי על האחים שלו.

nirit2888

New member
הילד ניזון ממטרנה

להחליף לתחליף סויה? לא הבנתי גם איפה כן מאבחנים... האם באיכילוב כן מאבחנים? אני מאוד אשמח להכוונה מנסיונכם האישי.

ליייייי

New member
רק אל תסמכי יותר מידי על איבחון של

המכון להתפתחות הילד של קופת חולים. לחלקינו ניסיון די עגום איתם (אני באתי עם אבחון של ד"ר זימן והם טוענים שהילד בכלל לא בספקטרום...), יש כאן מספר לא מבוטל של אנשים שמרחו להם את הזמן במכון להתפתחות הילד. לצערי אני לא יכולה להמליץ לך לאן כן ללכת בגיל כה צעיר. יכולה להוסיף לדברי העידוד שהוא עדיין ממש ממש צעיר ודברים יכולים להשתנות, מצד שני לאינטואיציה שלך יש גם מקום... אני לא היתי נכנסת לאבל ויגון לפני אבחון מקצועי, אם כי אני בהחלט מבינה את החששות שלך. נסי למצוא מאבחן רציני, ותמשיכי להתיעץ פה על דרכי טיפול ואת חייבת לזכור, הוא ממש קטנצ'יק, וככל שמגלים את הקושי מוקדם יותר כך הסיכוי לשינוי גדול יותר. יש המון מה לעשות. אבל בואי לא נכנס לזה עכשיו, נסי למצוא מאבחן.

יגקל

New member
בלי לחץ

הי נירית, קודם כל צריך לפעול עם שיקול דעת ובלי לחץ. ההורים סיפרו כאן הרבה דברים על ילדיהם אבל כל ילד הוא עולם שלם, ולכל ילד יש את הסיפור שלו בפני עצמו וכל ילד אינו דומה לאחר. כך שאין צורך להלחץ. דבר שני, אני ממליצה לך לפנות להתפתחות הילד וללחוץ עליהם לקבל תור מהר ככל האפשר (מאחר והתורים שם ארוכים מאוד). לדעתי הם ינסו למשוך ממך זמן בטענה שהילד קטן ובגיל כזה אי אפשר לדעת, אבל את צריכה להסביר להם את הבעיה והבהיר להם שאת לא רגועה וחייבת בדיקה מיידית. בנוסף אל תבדקי את הילד בכל רגע, האם הוא נענה לשמו? האם היה קשר עין? תני לו לגדול בלי הציק לו יותר מידי (למרות שכל זה מפריע לך). אני מאוד מקווה שתגלי כי תאגתך היתה לשווא, אבל מוטב מוקדם מאשר מאוחר.

נירית יקרה

קראתי אותך ואת התגובות של החברים למעלה. כולם נתנו עצות טובות. חשוב מאוד שתהיי רגועה. הילד באמת באמת מאוד מאוד צעיר. מה שכן, טוב שאת עירנית. התחילי לטפל כאילו הוא מאובחן. אולי פיזיוטרפיה לשרירי הכתפיים לצורת הרמת ראש, ובכלל, לקבל הדרכה בטיפת חלב ובמכון להתפתחות הילד. לתלמה יש עצות נבונות, אני בטוחה שהיא עוזרת לך גם במסרים. ועדין, קחי נשימה עמוקה וארוכה. היי רגועה. זה בעמת יכול להיות משהו כל כך כל כך פעוט אבל תמיד טוב לשים לב. בהצלחה

איבחון תינקות

היי נירית . המתח שאת שרויה בו מובן ומוכר לי מקרוב. יש לי ילד אוטיסט בן 7 ואח תינוק בן שנה וארבעה חודשים . כל ההריון פחדתי מאוד ואחרי הלידה כל מה שהצלחתי לחשוב עליו האם הילד תקין או חלילה ... בםופו של דבר פניתי למילמן בחיפה ,שם מכירים את הלקוח הבוגר.דר. שניצר היא הרופאה ההתפתחותית(_ מעולה) הסכימה לבדוק את הקטן והסיקה שהוא בסדר גמור . היתה הקלה גדולה מאוד במשך כמה חודשים אך החשש לא נעלם כיוון שעדין יש לו מס התנהגויות שמטרידות אותי : אוהב לגלגל גלגלים ונרתע מילדים כל השאר נראה תקין. עד שלא תחלוף התקופה הקריטית כנראה אמשיך לדאוג.במקרה שלך היתי ממליצה לפנות למילמן טל-048227560 ולבקש איבחון . אני יודעת שהם מצליחים לאבחן קשיים מועדים בגיל 10 חודשים. בהצלחה

למעלה