זקוקה לעזרתכם...

g l o r i

New member
זקוקה לעזרתכם...

היום לראשונה ניתקלתי בפורום שלכם, ואחרי עילעול מורחב בדפי הפורום, אני מאוד מצטערת שרק היום גיליתי אתכם. אני במקצועי ג'לולוגית (תקשורת באמצעות אומנויות והומור), ואני משתמשת הרבה בסיפורים בעבודתי: תאטרון סיפור, תרפייה והרפייה באמצעות סיפורים, דמיון מודרך וכדומה. ראיתי כי לאחרונה חגגתם 500 סיפורים באסופת הסיפורים שלכם, האם ניתן לקרא את אותם סיפורים? שאלתי השנייה היא: השבוע אני מעבירה סדנה בנושא של "תקשורת בין אישית: הרצון לתת והצורך לקבל", ורציתי לדעת אם יש מישהו כאן שיכול להמליץ לי על סיפור שיוכל להתאים לסדנה מסוג זה. מודה לכם מראש, גלורי.

perhay

New member
גלורי, ברוכה הבאה לפורום!

מקווים שתשארי איתנו, וגם תשתפי אותנו בעבודתך המרתקת. לסיפורים מגיעים דרך הסרגל העליון הכחול. עליך להכנס ל"מאמרים" ושם מסודרים הסיפורים על פי נושאים או סוגות. יתכן שבין הסיפורים האלה, אני מניחה שבעיקר במדור "מעשיות חכמות" תמצאי את מבוקשך. אם לא, בטוח, ישמחו לעזור לך חברי הפורום. בהצלחה!

g l o r i

New member
תודה

מודה לך מקרב לב על התגובה המהירה, כבר הצלחתי למצא את האסופה בכוחות עצמי. אני מודה לכם על הפתיחות כלפי המבקרים בפורום, והנגישות לסיפורים שלכם, ואני מבטיחה שבמידה ואני אשתמש בסיפורים מתוך האסופה, אני תמיד אציין את שם המחבר, ורציתי גם להדגיש כי הצורה שבה אני עובדת היא הקראה של סיפורים ו/או הצגתם (במקרה של דמיון מורך או תאטרון סיפור), כך שהסיפורים שלכם לא יראו דפוס. דבר נוסף שרציתי להגיד הוא שאני מסכימה לחלוטין עם דוקטור סו לגבי הצעתה לשרון: בהחלט לא היה מזיק (ומניסיון: אפילו יכול היה להועיל) אם היו מושיבים לידו עכשיו מספר סיפורים, ג'לולוג או ליצן רפואי. לעולם אל תפסיקו לכתוב, גלורי.

dyona

New member
אני מציעה לך

להשתמש בסיפור שלי "גיבורה בעל כורחה" שנמצא באסופה ב"סיפורים אישיים". זהו סיפור אמיתי ועכשוי. את יכולה להשתמש רק בחלקים ממנו שמתאימים לך. מהו בדיוק מקצועך?

לגלורי , סיפור - לתת

היתה אשה ולה בן יחיד, רצה הגורל ובנה נלקח ממנה בטרם עת. הלכה האשה לחכם זן ואמרה לו: האם תוכל לקחת ממני את הכאב? אמר לה: אשה, אם תביאי לי זרע של חרדל מבית שאין תחלואים או צרות, אוכל. יצאה ממו האשה , מרת נפש ועצובה, הלכה לחפש זרע של חרדל, מצאה בית נאה עם גן ושער , דפקה בדלת ושאלה: האם בבית זה יש מחלות או בעיות, אמרו לה: כן והחלו למנות את כל מה שקרה להם. אם כך אמרה האשה, אשאר ואעזור לכם במה שאוכל. נשארה שם האשה מספר שבועות, תמכה, וסייעה ככל יכולתה. יצאה משם והלכה הלאה לחפש, איפוא שראתה בית נאה, שם שאלה, בכל בית שנדרשה שם נשארה לעזור. כך עברה לה שנה. בתום השנה חזרה לחכם ואמרה לו: לא מצאתי זרע של חרדל, אך מצאתי שאם אני נותנת מעצמי לאחרים שזקוקים , אני מקבלת, בכך אני מקילה על עצמי. אמר לה: אין לך מונופול על הכאב, הוא נמצא אצל העני והעשיר, החולה והבריא, אצל כולם במידה שווה. הלכה לה משם האשה ומצאה בעצמה את הדרך להתגבר על הכאב שלה , על ידי העזרה לזולת, על ידי הנתינה.

אצלי פנתה לחכם זן ! ומזכיר-סיפור

אבל אולי בגרסה אחרת. זה כמו אותו אחד שהיתה לו חנות בדים, וכל ערב לפני הסגירה היה מבקש ממוחמד שישמור עליה. יום אחד חלה האיש , אמרו לו בניו: אבא, לך לשכב אנחנו נסגור החנות. אמר להם : אל תשכחו לבקש ממוחמד שישמור עליה. אמרו לו: אל תדאג, הכל יהיה בסדר. באותה תקופה חנויות רבות היו נשדדות בלילות, וכל עוד שביקש ממוחמד שישמור, החנות שלו לא נשדדה ולו פעם אחת. הלך האיש הביתה לישון, בניו סגרו ונעלו החנות וביקשו מאללה, שישמור להם על החנות . באותו הלילה פרצו לחנות שלהם ורוקנו אותה. למחרת הגיע האב לחנות, וחשכו עיניו. כעס וזעם על בניו, ושאל: ממי ביקשתם לשמור על החנות? אמרו : מאללה. אמר להם: השתגעתם , הרי אמרתי במפורש, רק ממוחמד. שאלו למה.? ענה: כי אם מוחמד לא שומר, אני יכול להתלונן עליל אצל אללה, ועכשיו בפני מי אלין? מבינים? טיפשים שכמוכם. מאותו ערב לא עזב יותר את החנות אלה אם הוא נעל וביקש ממוחמד שישמור.

המלצות../images/Emo140.gif

שלום לך וברוכה הבאה. נסי את: "מעשיות חכמות" - "היהלום" "גשרים" - "ג'ו הזקן והנגר" בברכה,

למעלה