זקוקה לעזרתכם...

chubeza

New member
זקוקה לעזרתכם...

האם בכלל יש חנות כזו... שניתן לרכוש בה כל מיני סוגים של מנגנונים ומנועים קטנים שיכולים להתאים לצעצועים ??? המון תודה ויום מצויין

כן - יש.

החנות של וילנציק, ברחוב העליה, קצת צפונית לככר המושבות, בצד המזרחי של הרחוב. כתובת מדוייקת תמצא בדפי זהב, תחת הערך "כלי עבודה" או "עשה במו ידיך".

chubeza

New member
המון המון תודה אבא של נעם!!!

עזרת לי מאוד מקווה למצוא את המנועים הנכונים ממש שם

chubeza

New member
ועוד שאלה לי קטנה לשעת צהריים...

היכן משיגים "חורי הצצה" כמו אלו שיש בדלתות...? והאם יש כאלו מוקדים שונים... כלומר שניתן לראות קרוב רחוק בצורות שונות ?

קוקו לדלת:

ממש לא קשור לפורום אספנות, אבל אנחנו יודעים הכל: קוקו לדלת אפשר לקנות בכל חנות טמבור, ואם תהיי אצל וילנציק, יש לידו בערך מאתיים חנויות שימכרו לך קוקואים. אגב, בעברית קוראים לזה "עינית". ולא, הם לא מגיעים בכל מיני מוקדים, אלא זה סטנדרטי. מצד שני, היום הם כאלו קטנים, ופעם הםהיו מאוד גדולים - אולי עוד אפשר למצוא כאלו בדרום ת"א. ואני מכיר עוד הרבה קוקואים, אבל הם לא מתאימים לדלת.

chubeza

New member
מהסיבה הפשוטה הזאת הגעתי לכאן../images/Emo13.gif

אין לזה קשר לאספנות אבל אספנים יודעים הרבה ועל הכל... אז קודם כל תודתי הכנה וחוצמזה לשמחתי גיליתי פורום מרתק עם אנשים עוד יותר מרתקים !!! תודה !!!

broadaxe

New member
מצד שני חלק מהקוקואים מתאימים לפה..

וזה כולל גם אותי...

חומעה יקרה,

כן - חומעה הוא שמה העברי של החובזה. ובכן - תודה בשם כולם על המחמאות. ומה לך יש לספר לנו על האוסף שלך? הרי בטוח יש לך אוסף של משהו. ואם סער מכניס עצמו לקטגוריה של הקוקואים בהתנדבות, הרי מיד אני מחרה מחזיק אחריו, ומודה שגם אני, מה לעשות, קוקוקצת.

powo

New member
אריק תיקון קטן

שמו העברי של החובזה הוא לחמית.

elcool

New member
אאל"ט, לחמים זהו חלק בעין

שאחראי על קליטת האור

b_noga

New member
לא...

לחמית זה החלק הלבן, האישון קולט את האור
נ.ב. תודה לאמא של יותם על הבולים המקסימים!

לפחות את זה אני באמת יודע:

הלחמית היא החלק הלבן. האישון הוא למעשה החור שבאיריס, שהוא השרירשבעין, אחד מהשרירים הטבעתיים, ודרכו עובר האור פנימה לתוך העין. אחרי שהאור עובר דרך העדשה, התמונה מתהפכת לה, ונוחתת על הרצפטורים שברשתית, היא החלק שלמעשה קולט את האור, ונמצא כמו סרט הצילום בדופן האחורי של העין. במרכז הרשתית (טוב, לא ממש במרכז) ישנה נקודה הנקראת "מקולה", והיא החיבור העצבי למוח. ולמה חשבתי שחומעה זה חוביזה? הרי אני יודע שזה לא נכון.

elcool

New member
בעע.. גם במבחן בביולוגיה התבלבלתי..

בין הקרנית, הלחמית, הרשתית ושאחר מרעין בישין שעוזרים לנו לראות.. אפרופו ראיה, בדיוק חזרתי מהאופטומטריס. קניתי משקפיים חדשות (ללא מסגרת) ומשקפי שמש-ראיה חדשות!

cohen chaim1

New member
חומעה

או יותר נכון חומעה ורודה, היא צמח תבלין. משמש ברפואה העממית כתרופה לכאבי בטן, אנמיה,תולעים בבטן ושאר מרעין בישין. בערבית השם הוא חומיידה.

למעלה