זקוקה לעזרתכם

Nothappy

New member
זקוקה לעזרתכם

נמצאת במשבר זוגי.
יש בבית תינוקת שנולדה לא מזמן ומערך הכוחות לגמרי השתנה מאז.
הבעיה העיקרית היא בעלי. אם דברים בעבר הפריעו לי באישיות שלו ולא התייחסתי, עכשיו הם לגמרי בולטים וחורים לי.
אני לא מסוגלת לסבול אותו יותר! הדרך שהוא מתבטא מפריעה לי, העקשנות שלו והחוסר ויתור בדברים הקטנים גם מפריעים לי. החוסר פדנטיות שלו בכל מה שקשור לילדה ולבית והמוד סווניג שלו ובכלל נדמה שהוא פשוט השתנה מאז שהבייבי נולדה ושיש בינינו פערים.
אני לא יודעת איך לא ראיתי את זה אחרי כל כך הרבה שנים שאנחנו נשואים.
קשה יהיה לי לגדל את הילדה לבד. אין לי משפחה קרובה ואין לי גם אמצעים כלכליים להשאיר אותה באותה רמת חיים שעכשיו אנחנו נמצאים בה.
לא מפסיקה לבכות ועל סף התמוטטות עצבים אחרי ריב מכוער שהיה עכשיו. אחרי שיום שלם הייתי עם הבייבי שלא הפסיקה לקטר דקה, ניקיתי, בישלתי, הגשתי לו אוכל והתייפיפתי בשבילו ודאגתי שתהיה אנרגיה טובה. כל מה שיכל להגיד כשחזר הבית זה לכעוס למה האוזניות של הטל שלו על הריצפה...
לא יודעת מה לעשות.

Ricca

New member
קודם כל תירגעי..

סביר להניח שהוא קצת השתנה, בוודאות גם את השתנית קצת ובכלל - תינוקת חדשה זה שינוי עצום.

אני חושבת שכרגע הכל נראה נוראי ואקוטי בעיקר בגלל הלחץ והעייפות ושבעוד חודשים בודדים דברים יראו אחרת לגמרי ותחזרו לשגרה.

לא הייתי ממהרת לפרק את החבילה וגם לא הייתי מתישה את עצמי במחשבות כאלה.
נראה לי שפורום נשים לאחר לידה יוכל לעזור לך יותר.

בינתיים, קבלי כל עזרה שיכולים להציע לך. חברים, חברות, אחים, גיסים, אמהות וחמות.
תבקשו בייבי סיטר לערב אחד, וצאו יחד לשבת בבית קפה מתחת לבית, טיפה להתאורר.
תנסי ברגע יחסית שפוי להסכים עם בעלך שאת מקבלת ערב חופשי שבו רק הוא מטפל בפיצקית, ואת יוצאת עם חברה, הולכת לנמנם אצל אמא, או סתם עושה הליכה בשכונה עם אוזניות ובלי בכי של תינוק.
ואל תפחדי. אף תינוק עדיין לא מת מ"חוסר פדנטיות" כמו שאת קוראת לזה.

שילה1

New member
גם אתהשתנית ועדיין ההורמונים משתוללים ולכן כל

תופעה נראית לך מוקצנת.
כדאי שתמתיני,ותשקלי טיפול/יעוץ מקצועי,לפחות עבורך.
ביחס לפדנטיות-חשובה המידה ולא להשתגע.העולם מלא לכלוך ווירוסים.אז

אייבורי

New member
אז למה האוזניות של הטלפון שלו היו על הריצפה ?

אני מציע שתנשמי עמוק, תחכי שנתיים
ואם בעוד שנתיים תרגישי ככה, תתגרשי

nirity1

New member
להרגע

את עייפה , מלאת הורמונים ונראה לי קצת מקצינה דברים
ברור שתינוק משנה את מאזן הדברים
אתם תמצאו את הדרך שלכם

מריוס זכריה

Member
מנהל
דעתי

שאת זו שעברה שינוי רגשי וגופני דרמטי:

"אם דברים בעבר הפריעו לי באישיות שלו ולא התייחסתי, עכשיו הם לגמרי בולטים וחורים לי. אני לא מסוגלת לסבול אותו יותר! הדרך שהוא מתבטא מפריעה לי, העקשנות שלו והחוסר ויתור בדברים הקטנים גם מפריעים לי"

ואם זה השינוי שעבר עליך, אני מניח שזה משפיע גם עליו בצורה דרמטית ומביא אותכם למצב משברי.

"ניקיתי, בישלתי, הגשתי לו אוכל והתייפיפתי בשבילו ודאגתי שתהיה אנרגיה טובה". אני מאמין לך שעשית את כל אלה, אבל זה לא נשמע יותר מהצגה: את אמנם התכוונת בכנות לתת לו רגע מפרגן, אולם מאחר והאמת שאת חווה כרגע (סובייקטיבית) היא שאת שונאת אותו והוא דוחה אותך, הרי שהנסיון הזה בעיקר מראה על הניתוק שלך מהחוויה שלו. סביר להניח שההצגה של "הרעיה המושלמת עם האנרגיה הטובה" לא היייתה יותר מנסיון נחמד (אבל קצת פאטתי) להכחיש את המציאות הקשה שבה את כרגע מרגישה.

אני חושב שכדאי לך קודם להרגיע את עצמך, ולא ללבן את האש ולשלהב את המשבר. רדי ממחשבות הגירושין ומה יהיה, כי את רק שופכת נפט על מדורה שאת עצמך (בצירוף טלטלת הלידה) היצתת.

שנית, טיפול בהחלט מומלץ, זוגי או פרטני שלך או שניהם - מה שאפשר.

אייבורי שאל ובצדק למה האוזניות היו על הרצפה

וכדאי שתחשבי על זה כדי להבין מדוע את ,הפדנטית, השארת אותן ...
מצד אחד התייפפת למענו ומצד שני זלזלת בו ובחפצים שלו בצורה מכוונת ונשאלת השאלה מה הייתה המטרה שלך ?

Ricca

New member
נו זה ברור מה..

כי בתת מודע היא חיפשה איך לגרום לפיצוץ.

או ש.. או ש..
הוא זה שהפיל אותן לרצפה, והיא בין החיתולים להנקות לא ראתה את זה?
והיא גם לא העוזרת שלו תודה רבה!!

שאלתי אותה כי אולי לה זה לא ברור

כמו שזה ברור לך ולי.
או שאולי היא כן יודעת מה הסיבה להתנהגות שלו ומשום מה היא בחרה להחליק אותה ולכן התשובה לכך נמצאת אצלה ולא אצלנו.

Ricca

New member
אוי פיסטוש..

זאת מרגישה לי כמו תחילתה של ידידות מופלאה!!

אם לבן הזוג יש את החוצפה להתעצבן עלי שלא הרמתי לו חפץ, אז הוא יכול לחפש את עצמו על הספה!

חשבת שאולי היא מקצינה לרעה את הצד שלו

ועושה מעצמה מלאכית תמימה?
לא מתאים לך ללכת שולל ולקנות כל מה שמוכרים כאן - או שאולי כן?

והשם הוא פיסטוק
תודה .

פיסטוק אורגני (ללא חומרי הדברה)
שמע, ברור שאף אחד לא מלאך (ראית אחד כזה? תעקב אותו בבקשה בשבילי, יש לי איתו "דיבור צפוף").
אבל במקרה זה צריך להיות טיפה יותר רגיש מבדרך כלל. נשים אחרי לידה עוברות תהפוכות נפשיות בגלל שינויי הורמונים קיצוניים.
רבות מהן נכנסות לדיכאון שלאחר לידה (מודה שגם אני הייתי שם לפני יותר מ- 9 שנים), ואז כל זבוב נראה כמו פיל.
היא בעצמה כתבה: "לא מפסיקה לבכות ועל סף התמוטטות עצבים אחרי ריב מכוער שהיה עכשיו...". ובמקרה כזה, כאשר כל דבר קטן מקבל נפח, נכון יותר קודם להרגיע מאשר להדביק לה מראה לפרצוף.

ואחרי שכתבה: "אחרי שיום שלם הייתי עם הבייבי שלא הפסיקה לקטר דקה, ניקיתי, בישלתי, הגשתי לו אוכל והתייפייפתי בשבילו ודאגתי שתהיה אנרגיה טובה. כל מה שיכל להגיד כשחזר הבית זה לכעוס למה האוזניות של הטל שלו על הריצפה... " רואים עד כמה היא משעוות לטיפת יחס, טיפת הערכה מבעלה. לאחר טיפול בתינוק ובבית ולאחר מה שהיא רואה כהשקעה מצדה מה שהיה לו לעשות זה להתלונן במקום להרים את האוזניות בעצמו (כאילו, דה?).
בהחלט ניתן להבין שגם לו יש את הכאבים שלו אם העדיף להתלונן במקום להרים בעצמו, אבל אפשר היה להעיר לה בדרך יותר רגישה במקום: "מצד אחד התייפייפת למענו ומצד שני זלזלת בו ובחפצים שלו בצורה מכוונת ונשאלת השאלה מה הייתה המטרה שלך ?"
כוונתך ברורה ואכן יש פה מקום להעמיד מראה, אבל להרים אותה בעדינות.

אייבורי

New member
אפשר תקציר ?

אם תוכלי בשביל מוגבלים כמוני

שתי שורות עם הסבר מה רצית ממש לומר.

למעלה