זקוקה לעזרתכם

dkmro

New member
זקוקה לעזרתכם

שלום לכולם, מקווה שיש מבינכם כאלה שיוכלו לעזור לי. הבן שלי משרת כבר שנה ו4. חייל איכותי בעל נתונים גבוהים שהחל את דרכו בצבא בחובלים אך החליט בהמשך שאין לו את האהבה לים או לתפקיד. משם עבר לבסיס במרכז הארץ, אך בגלל שביקש לנסות עתודה, הועבר לתפקיד של עובד רס״ר. כבר 5 חודשים מסתובב מדוכא, מושפל אך חורק שיניים וממשיך. לצערי, נושא העתודה לא צלח והוא לא התקבל לאוניברסיטה. הוא מבקש לעבור בסיס כדי להתחיל ״התחלה חדשה״ בתפקיד קרבי אבל בבסיס לא מסכימים לשחרר אותו. הוא נואש ולא רוצה לחזור לבסיס.. הוא טוען שאין עם מי לדבר ושהוא מרגיש מושפל ועדיף לו כלא.. ואני שואלת? איך יכול להיות שאין עם מי לדבר? ניסיתי פעם לדבר עם הרס״ר בטלפון והוא אמר לי שהוא לא רוצה לדבר עם הורים.. מה אפשר לעשות? נפקדות- זה הפתרון? איך לעזעזל חייל כזה הגיע למצב כזה? אשמח לעצתכם כי אני מיואשת. תודה

ברוכה הבאה אלינו

הסיפור נשמע באמת קשה ומתסכל. הרס"ר אינו הכתובת לתקן את המעוות הזה. יש כמה אפשרויות. אם יש מש"קית ת"ש בבסיס בו הבן משרת, לפנות אליה ולבקש ביקור בית דחוף. אם יש מספר טלפון של מפקד בדרגה יותר גבוהה מהרס"ר - לפנות אליו. ישנה אפשרות לפנות לקצין העיר במקום מגורייך ולספר את כל הסיפור ולהדגיש שמצבו הנפשי לא טוב והוא מאוד מיואש. אני בטוחה ששם יעזרו לך. כדאי לנסות את כל האפשרויות האלה יחד. מקווה שהבן יחזיק מעמד עוד קצת עד שאולי יהיה מישהו שיקשיב. בשום אופן לא כדאי לשקול נפקדות, הוא חייב להיות בסדר כדי שלא יקרה שיהיה משהו שיכול להזיק לו בשיקולי הדעת למעבר שלו למקום אחר. חבל שבנך הגיע למצב ביש שכזה רק בגלל שהוא רצה לעבור למקום אחר. אל תתייאשי, תנסי להיות חזקה עבורו, את העוגן שלו וכדאי שממך הוא יקבל מסרים מחזקים ומעודדים. המשיכי לעדכן. בהצלחה וחיבוק לך ולבן

פיטנגו4

New member
לבקש שיחות

שיתחיל לבקש שיחות עם קצינים, בכל הדרגים, עד מפקד הבסיס. במקביל, שיחה עם פקידת ת"ש. שיספר מאיפה הגיע, וכמה שהוא רוצה לתרום. רצוי מאד למצוא מפקד ביחידה קרבית כלשהי , שיגרום לכך שידרשו אותו אצלם. בנוסף, לבקש לצאת לקורס קצינים. זה יוציא אותו מהיחידה. אח"כ ישובץ מחדש.

oshiko

New member
בנוסף להצעות האלה

הוא יכול להתנדב ליחידה התנדבותית - לצאת לגיבוש צנחנים או לכל גיבוש אחר. אני חושב שאת זה אי אפשר למנוע ממנו. משם דרך חדשה פתוחה לאן שהוא רוצה. יכול גם לבקש יציאה לדח"ש ולמלא מנילה חדשה, אם יקבל למרות הפז"ם. אם דברים לא מתקדמים תפתחי חמ"ל וטלפונים למז"י או לכל גורם שיכול לקדם, עם הסברים ציוניים והטפת מוסר על כך שמבזבזים את זמנו וכישרונותיו. יסבירו לך כאן איך לעשות את זה.

פיטנגו4

New member
"אי אפשר למנוע ממנו"?

בהחלט אפשר למנוע. אם המב"ס מחליט שמהחייל הטוב הזה הוא לא מוכן להפרד , גם פרוטקציה בדרגים גבוהים לא תעזור. מניסיון אישי של הבן שלי.

oshiko

New member
זה נכון לגבי מעבר רגיל ליחידה

אם הוא רוצה להתנדב ליחידה התנדבותית ע"פ הנוהל צריך לאפשר לו לנסות את זה

פיטנגו4

New member
איזה נוהל?

תאמיני לי, הפעלנו קצין בדרג בכיר ש"דרש" אותו, וזה לא עזר. הוא טוב, אז סרבו לוותר עליו. בדיעבד, הוא עושה היום ב-ד-י-ו-ק מה שהיה עושה בצנחנים. אולי אפילו קצת יותר מסוכן. לכן, השירות בפועל רק הרגיע אותו. בעוד שבועיים-שלושה קורס מ"כים. שנה טובה וגמח"ט

מנסיון של אמא

לבחור שחתם ויתור בחובלים אחרי כ-8 חודשים - אין לו אפשרות כזו, לא אחרי שנה ו-4 חודשים בשרות. הפז"מ משמעותי ונועל את כל האפשרויות. יש לזכור שחובלים זה רובאי 02, ובכל יחידה קרבית יצטרך להתחיל מהתחלה.

וואו, הייתי כל כך בסרט שלך

גם הבן שלי היה בחובלים. לא רצה עתודה, אבל הסיפור נשמע לי דומה. המצב הוא לא פשוט, כי פז"מ של שנה -4 הוא בעייתי. בכלל הוא בעצם היה במחזור של הבן שלי והם בטוח מכירים, ואולי גם את מכירה אותי מהמיילים של ההורים. שלי התגייס באפריל 2010, כלומר שהוא חייל שנה ו-4 חודשים. בכל מקרה אני סומכת על בני שיעודד אותו ויכוון אותו. כל כך כועסת על צה"ל על החברה הטובים שנופלים כך. צרי קשר דרך מערכת המסרים, אעביר לך את הטלפון שלי, ונדבר. אל תתיאשי - אפשר לעזור לך.

dkmro

New member
אמהות יקרות, תודה

אני יושבת כרגע בבית אחרי שהסעתי את בני לבסיס. השארתי אותו שם בלב כבד.. אני לא מצליחה לחשוב על שום דבר אחר.. הבנות שבבית מקבלות ממני יחס מינימלי. המצב כרגע הוא שבעלי ביקש מהרסר שיאפשר לבני פגישה עם קב״ן בהקדם. הרס״ר אמר שיטפל בעניין אך באותה נשימה אמר שבכל מקרה לא יוציאו אותו מהבסיס.. נראה מה יקרה מחר.. אין לי מילים להודות לאמהות היקרות שענו לי.. אני באמת מרגישה שאני לא לבד.. חבל שהבן שלי מרגיש שאין לו למי לפנות ועם מי לדבר.. אקרא שוב את הצעותיכם ואחשוב יחד עם בעלי ובני מה לעשות.תודה רבה, אעדכן אתכן בהמשך.

פולי44

New member
dkmro

למה לדבר עם הרס"ר? הוא ממש לא הכתובת. הכתובת המתאימה היא משק"ית ת"ש או המפקדים של הבן. תנסי להשיג טלפונים. לא נראה לי שבעיותיו של הבן הן בראש סדר העדיפויות של הרס"ר דווקא. בכל אופן, בהצלחה ואת תמיד מוזמנת לבוא לכאן, גם בזמנים יותר קלים, כשתתפני מהלחץ של הרגעים האלה

סמדר בנ

New member
רק עכשיו ראיתי

את הודעתך. בצה"ל יש שרשרת פיקוד. חייל פונה למפקדו הישיר (במקרה הזה כנראה הרס"ר). במידה וזה לא עוזר לך הוא רשאי לפנות הלאה - למפקדו של הרס"ר, ולמפקדו של המפקד עד שיגיע למפקד הבסיס. במקביל הוא יכול להגיש ט'55 - בקשה לשינוי שיבוץ. חייל שהיה בקורס חובלים בודאי שנתוניו גבוהים וקשה להאמין שלא יהיה מי שיתעורר ויבין שניתן לשבצו בתפקיד אחר. פניה לקב"ן אף היא יכולה להואיל - לא כי יש תו בעייה נפשית אלא כי הוא מתוסכל ומדוכא מהמצב. נפקדות אינה הפתרון, הוא לא רוצה שישימו עליו תוית של בעייתי.

פיטנגו4

New member
אני מכירה מקרוב

חייל שהיה בקצונה יעודית, שזה כמובן נחשב לשמנת, ומתקבלים לשם רק עם נתוני קבלת גבוהים במיוחד, ואז הוא התחיל לעשות בעיות, ועכשיו הוא משוחרר מצה"ל עם סעיף נפשי. ילד קטן, שהטעויות שלו ילוו אותו כל החיים. בזבוז אדיר

שלחתי לך מסר

עם הפרטים שלי. האם קיבלת? את לא חייבת להתקשר, רק רוצה לדעת אם קיבלת. מאמינה שאני יוכולה לעזור לך, וממליצה שתתקשרי.

למעלה