זקוקה לעזרתכם

זקוקה לעזרתכם ../images/Emo140.gif

קודם כל היי לכולם
אני שירי, בת 19. לאחרונה נכנס לי ג'וק לראש לעשות קעקוע נוסף, והפעם ננעלתי על הרעיון של מילה ביפנית. חשבתי על זה הרבה זמן, ולמרות שאני לא סגורה לחלוטין על המילה שאני רוצה, יש לי מילה כאופצייה (התמונה מצורפת). עכשיו יש לי 2 שאלות: 1. הבנתי שהפירוש של המילה הוא "let go". האם זה באמת כך? בנוסף אשמח אם תוודאו שזה אכן כתוב בצורה נכונה. 2. התמונה המצורפת לקוחה מהאתר הזה. האם קיימים עוד אתרים באותו סגנון או מקומות אחרים בהם אוכל למצוא תמונות של מילים ביפנית? תודה רבה מראש

furrball

New member
היי

משמעות הסימנית שהבאת (放) היא "לשחרר", במגוון אפשרויות והשלחות, אז "let go" זה רק חלק מהעניין. זה גם "לפלוט", "לגרש" ואפילו... *להפליץ*. ביפנית היא לא תבוא לבדה, היא יכולה להיות חלק ממילה שהיא צירוף סימניות או פועל (בצירוף תוספת דקדוקית מתאימה). בסינית היא דווקא כן יכולה לבוא לבדה, אבל עדיין יותר סביר לראות אותה בתוך מילה. לא הייתי ממליץ בכלל על רעיון של קעקוע בשפה זרה שאת לא מבינה (וכנראה גם לא המקעקע) בגלל אותו ריבוי המשמעויות, כפי שאפשר לראות בדוגמה הזאת, בגלל טעויות מביכות שיכולות ליפול ובגלל עוד סיבות. לדעתי לעשות קעקוע בשפה זרה זה ממש ממש לא רעיון טוב. אתרים "חפיפים" שמוקדשים לקעקועי יפנית\סינית בטח שלא יביאו לך את המידע המפורט שכדאי לדעת על כל סימנית או מילה

בשביל זה מתייעצים לפני כן...

עם אנשים שמבינים
בכל זאת עדיין הייתי רוצה לעשות את זה... אני מניחה שעכשיו רק צריך למצוא מילה אחרת
הייתה לי עוד אופצייה שמצאתי. באתר היה כתוב שהפירוש של זה הוא "exist", זאת אומרת "להתקיים". אני לא רואה פה עוד אפשרויות לפירושים אחרים, אז צריך רק לוודא שזה כתוב נכון..?

CountDust

New member
"אנשים שמבינים"?

כיוון שאני מניח שאת מתכוונת להסתובב עם הקעקוע הזה לפחות רוב חייך, הייתי ממליץ על התייעצות קצת יותר רצינית מאשר פרסום שאלה בפורום... הנה מה שכתבתי פעם בעניין קעקועים

furrball

New member
כפי שאמר countdust

גם אני ממש לא הייתי ממליץ. זכותך, כמובן, לעשות מה שאת רוצה, אבל זה פשוט שפה אחרת, כתב אחר, כמה קווים. זה לא משהו מיסתורי בטירוף. לא הייתי ממליץ לאף אחד לעשות קעקוע ביפנית\סינית אלא אם כן הוא באמת לומד ומכיר את השפה (שלא נדבר על המקעקע, אם בלא ידע יצא לו משהו טיפה עקום אז יכולות להיות לזה השלכות רציניות על המשמעות). רק לסימנית ההיא של קיום 在 יש כמה שדומות לה באופן מסוכן: 左 שמאל ו-圧 לחץ. אני ראיתי טעויות באמת מחרידות על גופם של אנשים שעובדים איתי. קעקוע של כל דבר אחר (נגיד פרח, תסלחי על דוגמה מטומטמת) - תוכלי להבין אותו ולערוב לו. אבל למה שתשימי על גופך משהו שאת בעצמך לא לגמרי מבינה...? לא חבל? אנחנו - לא נעים - לא ניקח אחריות כזאת, וממליצים גם לך לא לקחת.

GnomeBubble

New member
אפשר ללמוד את השפה כמובן

אבל אז זה מאבד את כל הקסם.
גם אני לא מתלהב ממש מהרעיון של קעקועים בשפה זרה על הגוף שלך, אבל אני מבען מאיפה זה בא... בכל זאת, אני מציע לך לשקול את מה ש-CountDust ו-furrball אומרים. אם יצא לך לפגוש סינים, יפנים, או קוריאנים בחייך, הקעקוע שלך יהיה מביך במיוחד. זה כמו שבשבילך יראה מוזר נוצרי מאמין שמקועקע לו "רחמים" בעברית על המצח. בשבילו יהיה לזה משמעות דתית עמוקה, בשבילך זה יראה כאילו הוא רוצה להודיע לכולם שקוראים לו רחמים בצורה קצת לא שגרתית...

אמ ../images/Emo4.gif

יש משהו במה שאתם אומרים... אולי באמת זה לא רעיון הכי טוב
יש לציין שביאסתם אותי קשות, אחרי שכל כך ננעלתי על הרעיון
אבל אני יודעת שזה רק לטובתי
תודה לכם

GnomeBubble

New member
ראוי לציין כמובן שיש תופעה הפוכה

ביפן ובסין ובעוד כל מיני מקומות במזרח הרחוק, כיתוב לא ברור עד מביך באנלית מאוד נפוץ. גם שם אנשים מסתובבים עם חולצות שהם לא יודעים באמת מה כתוב עליהם.
http://www.engrish.com

למעלה