זקוקה לעזרתכם! סידן....

תיםתם83

New member
זקוקה לעזרתכם! סידן....

היי, אני אמא לבן 3 חודשים ומניקה אותו באופן מחא כשהיה בן שבועיים וסבל מרפלוקס נוראי הפסקתי מוצרי חלב והמצב השתפר כולם מסביבי אמרו שאני הוזה ושכדאי שאנסה שוב כי אני בטח טועה - אז חזרתי לאכול חלבי כשהיה בן חודשיים וחצי וזו הייתה טעות! אז הפסקתי שוב.... אבל נוצרת לי בעיית סידן כי הרי הוא צורך את הכמות הדרושה לו ואני לא מקבלת מספיק מה שכנראה אומר שאת הסידן שלו הוא מקבל על חשבוני מה עושים?? מה אוכלים לארוחת בוקר??? אגב מוצרי סויה גם נחשבים לאלרגנים עבור התינוקות ולכן אני נמנעת מהם גם תודה

טחינה מלאה

אני אישית מכורה אליה וזאת ארוחת הבוקר הקבועה שלי. והיא גם מקור מצוין לסידן.

רק לימון

ומים כמובן

dckur

New member
חוץ מטחינה יש גם תוספים...

סייטן היום מועשר בסידן, ב 100 גרם סייטן מועשר יש סידן בערך כמו ב 2 כוסות חלב

תיםתם83

New member
הלכתי באמת לקנות ואמרו לי שהספיגה של התוספים

היא מעטה ומה שיותר גרוע זה שאמרו לי שאחת מתופעות הלוואי זה עצירות ועצירות שלי = עצירות של הקטנצ'יק וזה סיכון שאני לא אקח

dckur

New member
קצת הגיון

אני רואה כשל לוגי: תוסף סידן => לא נספג => לא מגיע לתינוק קצת על הנושא Taking calcium and constipation are closely associated. In fact, calcium carbonate is supposedly responsible for reducing the frequency of bowel movements. As a result, there is a decreased urge of defecation. If the problem persists for long, it may develop into constipation. Calcium carbonate also interferes with the gastrointestinal functions and often leads to formation of gas or bloating. However, these side effects occur only in people who are not able to absorb calcium properly. Otherwise, calcium supplement does not cause any ill effects. If calcium carbonate is the cause of constipation you may switch to the more expensive varieties of calcium supplements like calcium phosphate and calcium citrate. כלומר אם תוסף אז עדיף לך מהסוגים היקרים יותר, כי ה זול מסוג Calcium carbonate אכן יכול להוביל בסוף לעצירות אם"ם הוא לא נספג! אבל אם נספג אז אין בעיה... אבל אם הוא לא נספג, אז לא יגיע גם לתינוק
--- בכל מקרה כל המאכלים כמו טופו, סייטן, הם גם מועשרים... אני לא יודע בדיוק באיזה סוג... אבל לי אישית זה לא עושה שום עצירות

כמו שאמרו מעלי

טחינה משומשום מלא. אפשר כמובן לערבב אותה עם מים, שום, פטרוזיליה, לימון או שאפשר לשים כף טחינה גולמית על לחם קלוי כנשנוש בין הארוחות. מתאים לעצלנים. תאכלי הרבה עלים ירוקים כמו חסה וברוקולי. תוסיפי שקדים לתזונה.

סידן

הרבה יותר נכון לצרוך סידן ממקורות צמחיים, וכמו שכבר נאמר פה, טחינה משומשום מלא מכילה כמות יפה מאוד של סידן. אם תכיני בבית ממרח חומוס תקבלי גם תוספת של חלבון. ירקות עליים ירוקים מספקים מינרלים רבים, ומסייעים בספיגה של הסידן, יותר ממוצרי החלב. טוב שעשית שהקשבת לגופך שאמר לך בפרוש שמוצרי חלב לא טובים לו. אפשר בלי גבינות שקדים גם מכילים סידן וגם מגבירים יצור החלב לתינוקך, וגם מפחיתים צרבות בזמן ההריון. אם תאכלי מגוון ירקות על צבעיהם, עלים, דגנים וקטניות, ואגוזים, תקבלי תזונה עשירה גם בסידן. בהצלחה

fezo

New member
שקדיה

לערבב אותה עם קצת מים או להוסיף לשייקים. לא להגזים עם זה כי יש תופעת לוואי לא נעימה

dckur

New member
צריך טחינה מלאה

טחינה רגילה לא כזאת עשירה בסידן...

למעלה