זקוקה לעזרתכם בבקשה...

זקוקה לעזרתכם בבקשה...

שלום לכולם. אני בת 33, רווקה, והתחלתי טיפול נפשי חדש בעקבות ניצול שעברתי במשפחה בילדותי. עד כה היו לי 2 חברים, זה היה לפני קצת פחות מעשר שנים, ולא קיימתי איתם יחסים מלאים, אם כי לראשון חשתי משיכה והייתי איתו "כמעט" עד הסוף במשך כשנתיים(!). אז גם התחילו לי הפלשבקים על מה שקרה לי. עם החבר השני לא היתה כמעט בכלל קירבה גופנית, לא נמשכתי אליו, וזה היה גם בסדר מצידו, כי בדיעבד התברר לי שהוא הומו. במשך ה6-7 השנים האחרונות חייתי ללא שום צרכים מיניים (או לפחות בהכחשה מוחלטת), כשמידי פעם נמשכתי לנשים, אך מעולם לא מימשתי את זה. כיום אני נמשכת למטפלת שלי (אני פשוט מרגישה משיכה מינית חזקה כלפיה, זה לא שאני מאוהבת באישיות שלה או משהו כזה, היא פשוט מדליקה אותי וגם נראה לי לפי מראה החיצוני שהיא לסבית, לא שזה קובע משהו, ובכל זאת...). ברור לי שלא יצא מזה כלום, אני לא שוגה באשליות. במקביל אני נמשכת לעוד מישהי שידוע לי שהיא לסבית, אבל לא יכול להתקיים בינינו קשר מהרבה סיבות. וממש בימים האחרונים יש מישהו מאד מאד חמוד שהכרתי באיזה שהוא חוג, שרוצה ליצור איתי קשר, ואני מבוהלת מאד. הוא מאד הטיפוס שלי, אבל אני מאד מבולבלת בזהות שלי ואני לא רוצה לסבך אותו ולהשלות אותו. אני פוחדת שהוא נמשך אלי ושהוא ירצה יותר. אני פוחדת שאני אמשך אליו ושוב יהיו לי סיוטים ופלשבקים. אני פוחדת, כי אולי כל מה שהוא רוצה זה שניפגש על כוס קפה ואני כבר מדמיינת איך ייראו הילדים שלנו... ובכלל... אני אמנם מבוגרת, אבל אני לא יודעת איך מתנהגים כשיוצאים עם בחור, מזמן לא הייתי בקטע הזה, אין לי את מי לשאול כי אני לא רוצה לעשות מעצמי צחוק בעיני חברות שלי, ובכלל, אני לא יודעת מה אני רוצה בדיוק. בנוסף לכל הבלגן הזה, אני סובלת מחרדות, אז בכלל, כל העסק יותר קשה לי וכבד לי מההתחלה. עברתי הרבה דברים לא פשוטים בחיים שלי ואני ממש לא רגילה לצאת סתם ככה (אפילו לא עם חברות), כבר שכחתי איך זה, וכמו שהסברתי, אני לא יודעת איך לפרש את ההצעה לו להיפגש ולצאת. זה לא משהו שאני יכולה לשאול מראש, ואני פשוט פוחדת. אני מקווה שתוכלו לעזור לי להבין איכשהו מה ההעדפה שלי ושאולי תוכלו להציע לי מה לעשות לו הייתם במצבי. אני מתנצלת אם השאלה שלי נראית דבילית או משהו כזה, לנוכח גילי המתקדם, אבל כמו שהבנתם אני פשוט לא מתמצאת בדברים האלה... תודה למי שיוכל לייעץ, דומי

רסקול

New member
שתי תשובות

הראשונה - אין טבעי יותר מלהתאהב במטפלת שלך, או להשליך עליה כל מיני רגשות. עם זאת, כדאי לשוחח ולדבר אתה על זה. אל תדאגי, היא לא תיבהל ולא תפסיק את הטיפול, נהפוך הוא, זה מרכיב חשוב מאוד בתהליך הריפוי שלך. השניה - השאלות שלך לא דביליות. אני מציע שתצאי עם הבחור, וכדי "להבטיח" את עצמך, תאמרי לו בעדינות שבפגישה הראשונה את אף פעם לא מתנשקת או דברים דומים. קחי את הזמן לאט. לדעתי גם על זה את צריכה לדבר עם התראפיסטית שלך. בהצלחה

תודה רבה רסקול

המטפלת שלי יודעת על רגשותי כלפיה וכרגע מעדיפה לא לטפל בזה, כי אנחנו ממש בהתחלה של הטיפול. לגבי הבחור - אני מרגישה קצת מטומטמת להגיד לו שאני לא מתנשקת בפגישה הראשונה, כי מזה הוא יוכל להסיק שאולי בשלישית אני כן, וזה לא נכון, וזה לא פייר להשלות אותו, כך אני חושבת. וזה עוד יותר יצא מטומטם אם באמת הוא התכוון סתם לידידות - לשבת באיזה מקום וסתם להעביר ערב, ואני אגיד דבר מבוהל שכזה. אני לא רוצה לצאת דבילית. האמת היא שאני מבוהלת מלצאת לדייט עם גבר (עם אשה כאמור לא ניסיתי מעולם). בכל מקרה אני מרגישה כעת שיחסים אינטימיים אני בכלל לא יכולה לקיים וזה לא בא בחשבון, לא עם גברים ולא עם נשים, בגלל החרדות שלי סביב הנושא. כמובן שהמטפלת שלי יודעת מכל זה, אבל טיפול זה תהליך כל כך איטי, אני רק בהתחלה שלו, מוצפת פלשבקים וזכרונות מעומעמים של דברים שקרו לי, ואני מרגישה עם זה כל כך רע... תודה רבה על נסיונך לעזור לי. אשמח לשמוע עוד דיעות
דומי

Do It Yourself

New member
שלום

קודם כל, הצטערתי לשמוע על הניצול שעברת במשפחתך בילדותך. מהסיפור שלך נשמע שאת חייבת קודם כל לסיים לטפל בעצמך, ולמרות גילך, אל תמהרי להתחיל דברים שאת לא שלמה עמם!! זה רק יכול ליצור רתיעה מהצד השני, ומנגד - רק יגרום להעצמת חוסר הבטחון ובלבול נוראי מצידך. את חייבת לדעת קודם כל איך להרגיש טוב עם עצמך כדי לגרום לאחרים להרגיש נוח בסביבתך. בקשר למחשבות לגבי הזהות המינית, הייתי מחכה עם זה קצת, יכול להיות שתגלי שאת לסבית ויכול להיות שתגלי שזו רק היתה דרך התמודדות שלך עם האירוע שעברת... בינתיים יהיה לך קשה לדעת, כשהראש שלך לא חושב בצורה אובייקטיבית. בכל אופן, אני משוכנע שטיפולים אינטנסיביים יגרמו לך לדעת איך לשים את האירוע שעברת בילדותך בצד ולהמשיך הלאה בחיים התקינים שלך - אלה שהיו יכולים להיות לולא עברת אירוע כזה. מהצד נורא קל לי להגיד שאין מה לעשות וחייבים לקחת את הדברים שעברנו בתור "אבן דרך" ולשמוח מהמקום שאנחנו נמצאים בו עכשיו, לזכור את העבר ולהמשיך בחיי ההווה. אבל אני יודע שלשם כך דרושים המון כוחות נפשיים, ואף משפט קלישאתי לא יגרום לך להרגיש כך כל כך מהר. בהצלחה.

Cגלית

New member
היי דקונת../images/Emo39.gif

צר לי לקרוא את הכאב והסבל שחווית ועודך חווה, מעודד לקרוא שאת מטפלת בעצמך, כתבת וצדקת, טיפול לוקח זמן אבל מביא תוצאות נפלאות,את בדרך הנכונה.
אשמח להבין מה הסיבה שמנעת מעצמך קשרים עם נשים שנמשכת אליהן במשך 6/7 השנים שציינת. כתבת על הבחור המאוד חמוד, האם הוא מושך אותך? מדוע את מעסיקה את עצמך במה הוא יחשוב או ירגיש או יצפה? נסי להקשיב לבטן שלך,אם מרגיש לך נכון לצאת ולהכיר,לכי על זה,הסירי מעצמך דאגות מיותרות, תתמקדי במה שאת רוצה ומגיע לך. אני מאמינה שכל חוויה תעניק לך למידה והכרה עצמית,שאנו ככל שנרצה מנועים להטיב בה. לכן,אני בעד לצאת,להכיר,לבלות <כמובן במקביל לטיפול>יש חיים מעבר,מה שיעזור לך גם למלא בך חיות ולהרגיע את החרדות. חרדה תעצים את עצמה אם תעסיקי את עצמך במחשבות ותהיות ובחוסר מעס. בנוסף,מאמינה שהבחור ביקש את מחיצתך כי מצאת חן בעיניו,הן חיצונית וכמובן מה שהספיק להכיר בך,זו מחמאה נעימה,גם אם תחליטי שלא בא לך להכיר אותו,יש עוד הרבה גברים,נשים וחברויות שמחכות לך בחוץ,תהני מהן. אשמח לשמוע איך מתקדם לך
סיגלית.

תשובה לסיגלית החמודה ../images/Emo141.gif

בקשר לבחור - זה ירד מהפרק. הוא פשוט הבריז. נו בטח, איך יכולתי לחשוב שזה יקרה באמת... אולי בגלל הקרירות וההססנות ששידרתי... בכל אופן זה לא מתאים. אני לא מסוגלת להיות עכשיו בקשר זוגי, אני יותר מדי מבולבלת. בקשר לנשים שנמשכתי אליהן - פשוט התביישתי "להתחיל" איתן, אין לי מושג איך עושים את זה, לא רציתי לקבל דחייה (זה מפחיד), ואני כנראה יותר מדי ילדותית, או משדרת ילדותיות. אני לא יודעת. חשבתי שאני א-סקסואלית (אפילו מצאתי פורום בתפוז עם ההגדרה הזאת), כי פשוט לא היו לי צרכים מיניים (או שהדחקתי אותם יפה יפה מתחת להררים של אוכל), אבל כשזה הגיע, זה הציף אותי וטלטל אותי ועד עכשיו אני לא יודעת מה עושים. פשוט לא יודעת. אני לא יודעת איך ואיפה אני אמורה להכיר נשים, אני לא יודעת אם זה מה שאני רוצה בכלל, או שסתם אני מחפשת אהבה של אמא שכל כך חסרה לי, ואני מתרגמת את זה למין. אני יודעת בפירוש שאני כן יכולה להימשך לגברים, עובדה שזה קרה לי וטיפ טיפה עדיין קורה (אבל ממש קצת, כי אני לא מתעסקת עם זה, בקושי יוצאת מהבית בכלל, בגלל החרדות), אני יודעת בפירוש שאני נמשכת לנשים, אבל כשאני חושבת על מיטה וכל זה - אני די נגעלת (במיוחד כשמדובר בגברים). זה פשוט משהו שאני לא יכולה לאפשר לו לקרות בשלב הזה. אני לא יכולה להתעסק עם זה. זה מפחיד אותי ומגעיל אותי. הערב עמדתי בתור באיזה מינימרקט והבחור והבחורה שעמדו אחרי בתור פשוט מיזמזו אחד את השניה בצורה כאילו עוד שניה הם מתפשטים וממש "עושים את זה". זה הגעיל אותי כל כך. זה ממש גרם לי לבחילה. אני לא יודעת למה. זה ממש הגעיל אותי והרתיע אותי. אז אולי אני בכלל לא בשלה לכל הסיפור הזה (עצוב שבגילי המופלג אני עוד לא יודעת ולא מבינה מה אני רוצה מהחיים, כשלחברות שלי כבר יש ילדים). ואולי זה באמת בגלל מה שעברתי בחיים. ואולי אני סתם דפוקה. בחיי שאני כבר לא יודעת מה לחשוב. המון תודה על האיכפתיות ועל ההתעניינות!! דומי

Cגלית

New member
דומי

יתכן שמוקדם מידי לצאת לדייטים,או לחשוב על מיניות כרגע. מה שחשוב זה את,רצונותיך והכיוון שאת מושכת את עצמך,שהוא כמובן חיובי ביותר. אין ספק שאת מרגישה בחילה וגועל,הזיכרון שלך מוקף בחומות הגנה,מזכיר לך חוויה לא נעימה,כאב,חוסר אונים,פחד.. הטיפול אכן יעזור,יחזק את שרירי היכולת שלך וילמד אותך ליצור הפרדה בין העבר אל ההוה, שכן היום לעומת אז את גדולה מספיק להגן על עצמך,לדאוג,לשמור על מה שחשוב לך ולשלוט בחייך. בכל זאת,אני ממליצה לך לצאת,גם אם זה רק עם חברות, להשתדל לא להשאר הרבה בבית ולו רק שלא תתעצם החרדה. ולא,את לא דפוקה, כל מה שאת מרגישה תואם את המציאות הנוראית שהכרת. אז נכון שיש כאלה שמגדלים ילדים,זה הופך אותם לבריאים? לתקינים? למאוזנים? שלמים עם עצמם? יודעים מה הם רוצים?? יכולה לספר לך,גם אני לא תמיד יודעת מה אני רוצה מעצמי, רק שהשופט הקשוח שבתוך הראש לא מעניש וכולא, מוכר לך? מאחלת לך כוח ורצון עז להגשים את עצמך

מוכר, מוכר...

האמת שאין לי כל כך חברות לצאת איתן... ואת צודקת במה שכתבת. המון המון תודה על העידוד. יושב לי ממש טוב הלילה
גדול, דומי

למעלה