זקוקה לעזרה

2busy

New member
זקוקה לעזרה

אני מניקה מלא תינוקת בת 6 שבועות. לפני מספר ימים "חטפתי" שפעת. עברו עלי יומיים שבהם קדחתי עם חום גבוה ועכשיו אני פשוט מאוד חלשה. אני מרגישה שיש ירידה דרסטית ביצור החלב שלי למרות שהמשכתי להניק ואני שותה הרבה. היום התינוקת שלי ממש לא רגועה ואני מתלבטת אם לשלב לה תוספת מבקבוק או לתת לה "לרעוב"... מה לעשות כדי שהחלב יחזור? האם הוא בכלל יחזור? אני יודעת ששפעת יכולה להימשך גם 3 שבועות...

Revili

New member
מנסה לענות...שוב

כל אחת מאיתנו היתה חולה בזמן ההנקה ומה שאת מתארת היא תופעה מוכרת... מה שלא ברור לי, מדוע את חושבת שהתינוקת רעבה? יש עוד סיבות רבות לתינוקת לא רגועה - אולי הבטן מציקה, אולי גם היא לא מרגישה כלכך טוב (נדבקה ממך?).... לא נותנים לתינוק לרעוב, אך גם אין טעם להוסיף בקבוק תחליף כאשר לא ברור אם יש בעיה בכמות החלב ...בגילה הרך הוספת בקבוק יכולה להיות בעייתית להמשך ההנקה ולמערכת העיכול שלה. האם היא נותנת מספיק שתן 5-6 חיתולים וקקי 3-4 חיתולים? האם יש שעות שהיא רגועה וישנה היטב? בנוסף, כדאי לדעת שלאחר כמה שבועות שהשדיים מרגישים תמיד מלאים, ייצור החלב מתאזן והרגשת המלאות נעלמת...זה לא מעיד על חוסר בחלב. כמובןף שיכול להיות שהמחלה הקטינה מעט את תפוקת החלב, אך זהו מצב הפיך - צריך פשוט להניק בתכיפות גדולה ככל שהתינוקת רוצה, השדיים יקבלו גירוי מאסיבי ליצירת חלב ובד בבד עם החלמתך, גם כמות החלב תעלה...זה לוקח ימים ספורים ואז ההנקות יתרחקו אחת מהשניה. החלמה מלאה ובהצלחה.

2busy

New member
תודה על התשובה. אני מקווה שאת צודקת

ראשית, תודה על התשובה המפורטת. עדיין לא נתתי שום תוספת מעבר להנקה אבל אני רואה שהשדיים לא מלאים כמו לפני שבוע והתינוקת עושה כמות קטנה יותר של קקי . בליילה היא התעוררה יותר מכרגיל. אני עדיין מרגישה מאוד גרוע בעצמי וזה מלחיץ אותי כי אני לא רוצה לחבל ח"וח בהנקה.

למעלה