זקוקה לעזרה

• פותח הנושא noay9
  • פורסם בתאריך

noay9

New member
זקוקה לעזרה

אני מחנכת מחליפה בכיתה מקדמת ויש לי תלמיד שאמור לקחת 20 מ"ג רטלין בכל בוקר, כשהוא לא יורק את הרטלין מהפה נראה שהרטלין משפיע עלין הפוך ממה שאמור להשפיע, הוא אחוז תזזית ולא מצליח לשבת רגע אחד בשקט, הוא עצבני,ואי אפשר לתקשר איתו, מה עושים?

חגית35

New member
לא ציינת איזה סוג במדוייק הוא מקבל

יש ילדים שהריטלין SR-20 עושה להם עצבנות ורגזנות ואי שקט ויש שגם סוגים אחרים עושים להם זאת הרגיל יש לו גם חסרונות בעיקר טווח השפעה קצר וריבאונד מאוד קשה לפעמים הקונצרטה פותרת את הבעיה או עוד סוגים שקיימים בשוק כמו הריטלין LA - בכל מקרה על הריו לדווח לנוירולוג או לפסיכיאטר ואז מחליפים תכשיר ומנסים עד שמוצאים. לא לשכוח שיש מיעוט ששום סוג של ריטלין לא מתאים לו כי הוא בלתי סביל אליו ואז יש לחפש חלופות תעשי טוב להוריו אם תדווחי איך הוא במדוייק, נסי לבדוק באילו שעות הפיקים הללו, אם יש זמן שהוא רגוע בין לבין ושידווחו לרופאו.

noay9

New member
אברר

אנ אברר את הפרטים האלה, יש לי פגישה עם ההורים ואני אשאל ממש בעדענות תודה

למורה היקרה,

ראשית נפלא שאת שואלת בפורום, זה מראה על נכונות שלך ועל המוטיביה שלך ועל כך ישר כוחך, ואמן שתאיר לך הדרך ויבורכו ילדים רבים מידייך. לשאלתך,זה נראה מהתיאור שלך שמדובר במינון נמוך, זוהי התופעה סבדרך כלל קוראת. אבל אסור לך לומר זאת להורים. אני חוזר אסור לך לאבחן, להמליץ על איבחון או לקבוע אבחנה קלינית או רפואית, מורים רבים טועים שהם מייעצים הורים לפנות לאיבחון כי נקראה להם ש.... . את יכולה לתאר להורים מה את רואה, מבלי לנקוב במסקנה בסוף. אני מתנצל שאני נשמע תקיף לגבי מה מותר להגיד, היות שאת מסתכנת בתביעה מההורים במקרה שהם יפגעו ממך, והואיל ואת מחליפה, ואני משאר שגם צעירה, חשוב לי שתתחילי את דרכך בצורה טובה. בברכה, גיל

noay9

New member
תודה

תודה רבה על העצה אשתמש בה יש לי שיחה עם ההורים השבוע

zivadina

New member
למחנכת האכפתית

קודם כל, אני מצטרפת לגיל בהתפעלות מן האכפתיות שלך. כן ירבו מורים אכפתיים כמותך בישראל! ההמלצות שלנו במקרה של ילד מטופל תרופתית שאיננו מתפקד כמצופה הן: 1. ההורים יתעדו את התרשמות המחנכת מהתנהגות הילד בכתה. 2. ההורים יתעדו את התנהגות הילד בבית. 3. ההורים יחזרו לרופא המטפל כדי לדון בשינוי הטיפול התרופתי. אני מציעה לך לא להסיק מסקנות על הקשר בין הכדור להתנהגות הילד, כי התאור ששמעת על יריקת הכדור (מן הילד?) עלול להיות מאד סובייקטיבי ולא מדויק. תני להורים לעשות את הקשר בין בליעת או יריקת הכדור לבין התנהגות הילד. אם רוצים להפיק תועלת מן התרופה, יש לבצע ניטור סבלני בעזרת מעקב משולב של המורה וההורים. מעקב טוב איננו משוחד, אלא מציין את העובדות בשטח ללא מסקנות. את המסקנות צריך להסיק הרופא המטפל, לאחר שבדק את דווחי ההורים והמחנכת. לסיכום: אני מברכת שנית על האכפתיות שלך. מאידך, מבקשת ממך לא ליפול לבור של מורות שמאבחנות ילדים ללא שום הכשרה רפואית. תפקיד המחנכת הוא לספק משוב חסר פניות על התנהגות הילד בכתה, כדי לאפשר לרופא המקצועי לעשות אינטגרציה של המידע המובא אליו, ולהמליץ על הטיפול היעיל ביותר לילד. אשמח מאוד לראותך בינינו בהמשך. נשתדל לענות על כל שאלותייך. את מוזמנת לקרוא את המידע המצורף. באות ש' לפי סדר א"ב נמצא שאלון קונרס למורה, המקובל ככלי תצפית לעזרת הרופאים המטפלים.

noay9

New member
תןדה

תודה רבה אשתמש במידע. בנוסף אני רוצה לשאול על ילד אחר שנראה שקשה לו מאוד הוא קפיצי , לא מסוגל לשמור על סדר חיצוני-של חפצים, דבר המעיד על בלאגן פנימי-כך נראה אני חייבת לציין שהוא ילד חמוד מאוד שהקשר האישי עם המורה מאוד חשוב לו, נראה י שרטלין מאוד יעזור לו לאסוף את עצמו ולהפתעתי גיליתי שאין המלצה תרופתית, כאשר שאלתי את האמא- בתמימות היא ענתה בלחץ שבשום אופן אין המלצה והוא לא זקוק לטיפול תרופתי, האם אכן יכל להיותשטיפול תרופתי לא ממלץ במצב של קוש שנראה שבאמת לא תלוי בו, נראה שאין לו כל כך שליטה על הבלאגן הזה?.

למעלה