זקוקה לעזרה

zara103

New member
זקוקה לעזרה

בחשבון הטלפון לשיחות בינלאומיות על סעיף שונות חוייבתי על ידי חברת "קווי זהב" עבור חברת "בזק", עקב חוב ישן על כרטיס בזק לחו"ל. בקשת פירוט סעיף שונות לא נענתה על ידי חברת "קווי זהב", הם הסכימו להגיד לי בטלפון שהחיוב עבור כרטיס "בזקכארד" ושאת הפירוט אצטרך לבקש מחברת "בזק" 1. האם ניתן לחייב אותי לשלם חוב ל"בזק" דרך "קווי זהב"? האם זכאית חברת "קווי זהב" להשתמש בהרשאה שהענקתי לה ולחייב אותי עבור תשלומים שונים? 2. האם לא חלה על קווי זהב חובת דיווח לפני החיוב? 3. האם לא חייבת חברת "קווי זהב" לספק לי פירוט חשבון מלא על החיובים שביצעה?

קווי זהב

קווי זהב בהחלט חייבת לספק פירוט חשבון מלא, אך זכותה לדרוש תשלום מיוחד עבור זאת. חובת הדיווח הינה לפני מועד החיוב. קווי זהב רשאית לחייב אותך רק בגין תשלומים הקשורים בשירות שהיא מעניקה. כלומר - היא רשאית לחייב אותך בתשלומים ל"בזק" שנגרמו תוך שימוש בשירות של "קווי זהב", אך לא בתשלומים אחרים (בדיוק כפי שאינה יכולה לחייב אותך בתשלום חשבון הטלפון הרגיל של בזק.

zara103

New member
אזי

לפי מה שאתה אומר אסור להם לחייב אותי על כרטיס בזק כארד.... השירות שקיבלתי הוא מבזק ובכלל לא עבר דרכם

מה לעשות....

אז ככה - כיוון שלא ידועות לי העובדות המדוייקות, אתן תשובה עקרונית בלבד. באם הגעת למסקנה שלאור התשובות שקיבלת "קווי זהב" נהגו שלא כראוי, רצוי שתיפני אליהם במכתב רשום (שימרי אצלך עותק ממנו) ובו דרישה להחזר התשלום. באם תסורבי, השאלה היא אם הסכום מצדיק פעולה משפטית. אם כן - כצעד ראשון, את יכולה לפנות לביהמ"ש לתביעות קטנות, אם כי גם שם יש אגרה של 70 ש"ח.

igalgolan

New member
העברת פעילות

בהחלט עשוי להיות מצב בו רכשת שירות מתמשך בחברה אחת ולאחר זמן השירות ניתן על ידי חברה אחרת. נסי לברר בבזק מי נותן השירות של בזקכארד. יגאל גולן

zara103

New member
ואם השירות מסופק על ידי קווי זהב?

הם אומרים שהם לא מסוגלים לספק לי פירוט שיחות ועל מנת לקבל אותו עלי לפנות לבזק - כי אני לקוחה של בזק. התגובה שלהם היא שהם עובדים בשיתוף פעולה עם בזק.

zara103

New member
השירות הוא של בזק - בדקתי

חוץ מזה שזה עניין עקרוני... הגישה של חברת קווי זהב לחשבון הבנק שלי נוצלה על ידי החברה.

קווי זהב ובזק

אם אכן "קווי זהב" גבו ממך כסף עבור שירות בו הם לא היו מעורבים, את בהחלט יכולה לתבוע אותם.

igalgolan

New member
תביעה ייצוגית

ואם הם עשו זאת להרבה אנשים יש מקום (אולי) לתביעה ייצוגית. יגאל גולן

למעלה